Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה ריתוך צנרת.

אז שכח מארגון ללא מילוי. תעבוד עם CO2 עם חוט של 1 מ"מ או אפילו 0.8.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גיל אני אתקן אותך, הרתכת מסוג מיג..

עם סליל ולא ריתוך עם אלקטרודה, אמורה להיות פשוטה יותר לריתוך.

אביתר, ריתוך לא לומדים מקבצי PDF או התכתבות בפורום.

ריתוך זה מקצוע שנראה על-פניו פשוט אבל מנסיוני בעבודה מול רתכים קרי מסירה ותיכנון של חלקים ניתקלתי בלא מעט בעיות בגלל שלא הכרתי מספיק טוב את האפשרויות והמגבלות של ריתוך X לעומת Y.

ריתוך MIG הוא יותר קשה למתחילים.

לקחת ליד ידית ואלקטרודה ולרתך שתי חלקים בהשקה או בחפייה ולקבל תפר בצורה 'קקי' זה לא נחשב ריתוך.

בכדי לקבל תפר חזק ובעל מבנה נכון קרי שטח חתך נכון וגם תפר יפה צריך המון אבל המון ניסיון.

בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מסכים שיהיה יותר קל להתחיל עם אלקטרודה, אבל להשיג רתכת MIG זה יותר קשה.

בכל מקרה בכל אחת מהשיטות העניין הוא לצבור כמה שיותר נסיון.

פורסם

גם אני חושב שלהתחיל עם CO2 זה הכי קל.

רתכים הם בעלי המקצוע היחידים אצלי שאני לא יכול להחליף ומכל סוגי הריתוך היחידים שבהם אני מצליח להגיע לתפר סביר הם ארגון ללא הוספת חומר ו CO2.

פורסם
גם אני חושב שלהתחיל עם CO2 זה הכי קל.

רתכים הם בעלי המקצוע היחידים אצלי שאני לא יכול להחליף ומכל סוגי הריתוך היחידים שבהם אני מצליח להגיע לתפר סביר הם ארגון ללא הוספת חומר ו CO2.

לצערינו זה מקצוע שהולך ונעלם בשוק החופשי. היום כול אחד קונה רתכת+קצת ניסיון וקורא לעצמו רתך.

פעם חרט/כרסם היה נחשב אומן.

פורסם

גם היום חרט/כרסם אמיתיים הם אמנים.

עם כל הכבוד ל CNC, אם אתה לא מרגיש את החומר ועבדת כחרט תקופה לא תוכל לכתוב תכניות יעילות. המחשב במכונה מחליף את הידיים אבל לא את הראש והניסיון.

רתכים טובים דווקא אפשר למצוא. מסגרים זה כבר סיפור אחר.

פורסם

מרק ברור לי שמקבצי מחשב והתכתבות לא לומדים, אני רק לומד את התאוריה שמאחורי הריתוך בצורה הזאת.

נראה לי שהספקת ל״הכיר״ אותי בפורום שאני אוהב לעשות הכל לבד, אז ברור שלפני עבודה אני חופר לכולם ומברר בדיוק מה אני צריך, ואל תדאג הכל יהיה מתועד כמו שאני אוהב לפתוח שרשורים עם דברים שאני עושה :)

כל מה שנשאר זה כמה שבועות להתאמן על ריתוכים ולהתחיל את הפרוייקט , נראה איך זה יצא :)

פורסם
מרק ברור לי שמקבצי מחשב והתכתבות לא לומדים, אני רק לומד את התאוריה שמאחורי הריתוך בצורה הזאת.

נראה לי שהספקת ל״הכיר״ אותי בפורום שאני אוהב לעשות הכל לבד, אז ברור שלפני עבודה אני חופר לכולם ומברר בדיוק מה אני צריך, ואל תדאג הכל יהיה מתועד כמו שאני אוהב לפתוח שרשורים עם דברים שאני עושה :)

כל מה שנשאר זה כמה שבועות להתאמן על ריתוכים ולהתחיל את הפרוייקט , נראה איך זה יצא :)

אם היית מובטל אולי היית זכאי לקבל קורס ריתוך דרך משרד העבודה.

גם הלחמת בדיל קרי הלחמת רכיבים אלקטרונים בעזרת מלחם זה מקצוע וקיים מקצוע הנקרא מלחימות (לצערי לא פגשתי גברים במקצוע) ותאמין לי גם פה צריך הרבה ניסיון למרות שלהלחים זו עבודה פשוטה וכל אחד יכול.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמה נקודות:

ריתוך MIG קל יותר מריתוך STICK (אלקטרודה), הציוד אמנם יותר יקר והכיול יותר מסובך אבל ברגע שהכל מסודר ומכוון,

הריתוך פשוט יותר.

ריתוך מתכות אל-ברזליות או סגסוגות מסוכן ביותר, זה רוצח שקט שממתין בסבלנות שנים על שנים, אבל אם תתחיל להרגיש רע

רוב הסיכויים שיהיה מאוחר מידי.

ריתוך נירוסטה ללא ציוד מיגון מלא (ואני מתכוון למערכת נשימה אקטיבית עצמאית) יגרום להצטברות איטית אך לא הפיכה של כרום בכליות.

ריתוך אלומיניום חשוף מסרטן, בישראל הרי עובדים כמו חאפרים במפעלים ושכח מציוד מגן כזה מהעבודה.

העלות של ציוד המגן נושקת לאלף דולר אם לא יותר ואם חייך חשובים לך אז ההצטיידות היא תנאי הכרחי.

ככה צריך לרתך בצורה ממוגנת

http://www.youtube.com/watch?v=fTeVDmyBuWA&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

תודה על הנקודות שהעלת, לא ידעתי את זה ועדיין לא הזהירו אותנו מהדבר..

במפעל שאני עובד בו יש דגש מאוד גדול על בטיחות, יש את כל ציוד המגן שצריך, או שאתה יכול לחשוב עליו :)

אני יודע מהו ציוד מגן, אני עובד איתו כל יום ככה שזה לא חדש לי מבחינת שמירה והגנה על עצמי.

שוב תודה על הדגשים.

• תוכן חדש...