Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל התחיל אתמול, בתור אחד לא מאמין גמור לא יכולתי שלא לשים לב למודעות גדולות שנתלו בעיר עם התוכן "מסוכן זהירות מפעילות מסיונרית- בימים אלו חולק מידע מסיונרי באיזורך היזהר בלה בלה בלה...ליצירת קשר טל..." משהו בסגנון הזה.

אז אחרי שניזהרתי והלכתי לישון על הבוקר קיבלתי את הטלפון הבא ממספר לא מזוהה

[

http://www.youtube.com/watch?v=zDgchOyblBY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כמובן שאף אחד לא יצליח להחזיר אותי בתשובה אבל האם הדבר הזה חוקי?

פורסם

הכל תלוי בכמה זמן פנוי יש לך.

הרי החברות האלה עובדות על אנשים תמימים, ומה יותר קל מדת?

הדרך היא "לזרום" איתם ואז כשיש לך כתובת ושם - בית משפט!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם אצלי בעבודה אנשים קיבלו שיחה מקבר רחל.

כל מי שאני יודע שקיבל את השיחה, יש לו מכשיר עם מספר של העבודה (3 ספרות ראשונות זהות), אז אצלנו הנחתי שהם הלכו על סדרת מספרים עוקבת.

פורסם

סלח לי על הגסות שבדבריי, אבל-

אם היית מספיק טיפש בשביל לשמוע עד הסוף (ועוד ללחוץ 2 לשמיעה חוזרת...), זו בעייה שלך בלבד, ידידי... הודעה מוקלטת זוכה ממני להתעלמות מתוכנתת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני קיבלתי את השיחה, כנראה שאו שיש להם ספר הטלפונים או שהם פשוט משתמשים בתוכנה שיוצרת מספרים אקראיים (או סדרות) לפי כללי המספור בארץ. אני מניח שהם לא מחייגים למספרים שמתחילים ב-02-2 ודומיהם.

מכל מקום - לא ברור לי אם המיסיון פועל בצורה חוקית (הרי חוק הספאם חל רק גורמים מסחריים), או שהם סתם מרגישים עצמם מעל החוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו לא כפייה. אפילו לא הייתי טורח לקרוא לזה הטרדה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הטלפון שלך נועד כדי שיתקשרו אליך. זכותו של כל אדם/ ארגון/ ישיבה/ עמותה/ ועדה קרואה/ מועצה מקומית להתקשר אליך ולבלבל לך את הבי^&ים.

אם זה לא מתאים לך ישנן 4 אפשרויות-

לנתק את הקו

להגדיר את מספר הטלפון שלך כחסום

לסנן

לדעת לנתק

חלאס כבר עם הגישה הזו של "האם זה חוקי להטריד". כן, זה חוקי. לא , אי אפשר לתבוע.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא מדוייק. יש כללים לגבי התקשרות אוטומטית, ואותו גוף משתמש בשיטה זו. התקשרות כזו אסורה על גו מסחרי אלא אם נתת מראש הסכמתך לכך.

הטלפון נועד לשיחות רצויות, לא להטרדות. בגלל זה נחקק חוק הספאם. כמי שנוהג לישון (ולקום) בשעות מוקדמות התקשרות בשעה 21:00 מהווה עבורי מטרד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הטלפון שלך נועד כדי שיתקשרו אליך. זכותו של כל אדם/ ארגון/ ישיבה/ עמותה/ ועדה קרואה/ מועצה מקומית להתקשר אליך ולבלבל לך את הבי^&ים. תעביר לי את המייל שלך או הטלפון ואני אדאג שיבלבלו לך את השכל וניראה אם דעתך תשתנה.

אם זה לא מתאים לך ישנן 4 אפשרויות-

לנתק את הקו

להגדיר את מספר הטלפון שלך כחסום

לסנן

לדעת לנתק

חלאס כבר עם הגישה הזו של "האם זה חוקי להטריד". כן, זה חוקי. לא , אי אפשר לתבוע.

אף אחד לא מחפש לתבוע, הנושא נפתח כי הספאם הזה אם זה המודעות ברחוב ואם שיחת הטלפון קשור לדת וזה מעורר בי זעם.

12345

פורסם

אז תכבה את הטלפון.

עבורי מטרד זה כשמישהו זר דופק על דלתי ב16:00 אחר הצהריים, ובכל זאת אין לי מה לעשות נגד זה.

אני לא אעביר את הטלפון שלי לאף אחד שאני לא מכיר, אבל אם בכל זאת שולחים לי מייל מעצבן אני מוחק, ואם מתקשרים אליי מחברת ז'וז'ו ובניו על האש אני מנתק.

ואם עניין הדת הוא מה שמפריע לך אז אתה סתם קטנוני. לא כל פיפס הוא כפייה דתית.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אתה מבין שיש חוק בארץ?

החוק הזה קבע שהתקשרויות כאלה מותרות אך ורק אם נתת את הסכמתך. אם לא, זה לא חוקי וזה נקרא הטרדה.

אין שום סיבה שאני אנתק את הטלפון רק כי מישהו מטריד אותי. גם אם סוטה יתקשר ויעשה לך קולות מוזרים בטלפון תנתק את הטלפון?

אני מניח שאתה תלך להתלונן על הטרדה.

שיחה נחשבת לשיחה באם שתי הצדדים מנהלים אותה ביחד ובהסכמה. ברגע שמישהו מתקשר אליך ללא הסכמתך, זאת הטרדה! הטלפון שלך הוא לא רכוש ציבורי, הוא רכושך האישי ומותר לך לקבוע עם מי תרצה ועם מי לא תרצה לדבר. ברגע שתגיד שאתה לא מעוניין לדבר עם X, חובה עליו להפסיק להתקשר אליך אחרת הוא נחשב למטריד ושמורה לך הזכות החוקית להתלונן עליו במשטרה ולתבוע אותו אם נגרם לך נזק. כל עוד לא נתת הסכמתך לגוף מסחרי כזה או אחר, אסור להם להתקשר אליך ולפרסם לך בטלפון בשום אופן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גם אלי התקשרו מ"קבר רחל", מספר חסום. דיברתי עם הנציגה וביקשתי את פרטי העסק או הארגון, והיא סירבה לתת אותם או שם של הממונה על השירות. ניסיתי למצוא את פרטיהם, והגעתי לאתר הזה. בנקודה הזו אין לי יותר מדי מה לעשות, מכיוון שאין לי הוכחה שאכן הם התקשרו אלי.

פורסם
ניסיתי למצוא את פרטיהם, והגעתי לאתר הזה.

ממליץ לקרוא שם מה ניתן לקבל עבור תרומה צנועה בעמודת Support Us, זה נראה כמו מחירון בבית בושת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

נראה אותם מתקשרים אלי באופן אישי ולא דרך ההודעה הזו (שקיבלתי כבר 3 פעמים). אני אסביר להם שהישיבה הקדושה היחידה שאני מכיר כוללת 3 משתתפים - אני, האסלה והעיתון; ושקבר רחל היחיד שמעניין אותי שייך למשוררת אחת, שלא לומדים בישיבה, ליד הכינרת.

אגב למה לנתק ישר להודעה האוטומטית, אפשר לתת לה להמשיך לדבר עם הלמפה על חשבון הישיבה הקדושה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...