Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יוצא עם בחורה לא ממש דייקנית,לאחרונה אני מוצא עצמי יושב ברכב דקות ארוכות כשהוא מונע,ותוהה האם לכבות את המנוע ואז להתניע מחדש יהיה חסכוני (בדלק)יותר,או שמא עדיף להשאיר את המנוע רץ?

היכן עובר הקו? כמה דקות כן יותר משתלם להשאיר את המנוע דלוק?ואחרי כמה זמן עדיף כבר היה לכבות את המנוע ולהתינוע מחדש.

האם יש הבדל בין המנוע חם או קר?,במקרה שלי מדובר במנוע שש טורי 2.5 ליטר.

Porsche 944 turbo

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכבות את הרכב ולקחת את הפקאצה לשיחה (אבל זה כבר נושא לשרשור באוף טופיק).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אתה ממתין עד 3-5דקות בכל פעם - אין טעם לכבות.

אם זה כבר מעבר לזה - תכבה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

זה דווקא מחמיא,הבחורה ממש מתאמצת להיות מתוקתקת לפני שהיא רואה אותי,

עדיף לכבות כאשר המנוע חם? יש לי תחושה שגם במצב עמידה המנוע של בימר שלי צמא...

Porsche 944 turbo

פורסם

לכבות ברגע שהגעת.

להניע אחרי שהיא כבר יושבת וחגרה חגורה ולצאת לדרך.

הסיבות הן:

צריכת דלק במצב סרק עדיין קיימת, והיא לא זניחה. במנוע 1600 מדובר בכליטר-ליטר וחצי בשעה, אצלך כמובן יותר.

זיהום אוויר כנ"ל.

רעש מנוע שאולי מפריע לשכנים בקומות הנמוכות.

מנוע מייצר פיח במיוחד כשהוא פועל בסרק.

אם גם המזגן ומערכת קול פועלים-טעינת האלטרנטור בסרק לא מספיקה, ונצרך זרם מהמצבר.

בלאי (זניח,אבל בכל זאת) למכלולי מנוע.

התנעה של מנוע חם, שכבה כמה דקות לפני כן לא יוצרת שום בלאי מיותר, בניגד להתנעה קרה בבוקר.

שים לב, שהיום כמעט אצל כל היצרנים מתחיל שימוש נרחב במערכות Stop and Go, שמכבות אוטומטית את המנוע בכל עצירה שנמשכת יותר מ 20-30 שניות ומניעות עם לחיצה על המצמד/דוושת גז.

אגב, בתקן יורו 6 שיכנס בעוד כמה שנים (כרגע אנו בתחילת יורו 5) מערכת זו תיהיה חובה.

פורסם

עצור וסע יכול להיות באמת מציק. מה גם שאני לא בטוח עד כמה אין בלאי מזה. הרי משאבות לא עובדות ואין קומפרסיה במנוע.

פורסם
זה דווקא מחמיא,הבחורה ממש מתאמצת להיות מתוקתקת לפני שהיא רואה אותי

...

אני לא רוצה לחטוף את השרשור לאוף טופיק אבל תאמין לי שזה הרבה יותר מחמיא והרבה יותר מכובד כאשר היא מתוקתקת בדיוק באותה מידה 2 דקות לפני שאתה מגיע וכבר ממתינה לך בפתח הבית.

זה שהיא מייבשת אותך למטה (ושלא תהיה שום טעות, בין אם במודע ובין אם בתת מודע שלה, זה בדיוק מה שהיא עושה, מייבשת אותך בכוונה) זה רמז לבאות וזה לא רמז טוב.

תיישר אותה כבר עכשיו ותכבה את הרכב איך שאתה מגיע, אצלנו החניות ניצבות לעסקים וכל מי שמחנה את הרכב עם האחור לכיוון החנות יושב בסבבה במזגן בזמן שאני משחזר סצינות משואה של קלוד לנסמן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עצור וסע יכול להיות באמת מציק. מה גם שאני לא בטוח עד כמה אין בלאי מזה. הרי משאבות לא עובדות ואין קומפרסיה במנוע.

אין מה לעשות. כמו שכולם הצטיידו בממירים קטליטיים, מערכות EGR, ושאר מערכות לצמצום זיהום אוויר, מי שירצה לעמוד בתקני היורו ולשווק מערב-יתקין גם את זה.

הבלאי הוא בעיקר לסטרטר ולמצבר.

אבל עם המערכת הנ"ל כמובן מגיעים סטרטרים ומצברים מחוזקים, רק עם הזמן נדע איך זה מחזיק.

פורסם

יש לזה 2 תשובות פילוסופיות:

1. תכבה את הרכב כדי שהיא תבין שפעם הבאה היא צריכה להזדרז כי ככה היא תראה שחיכית הרבה זמן

2. אם אתה לא רוצה שהיא תדע שחיכית הרבה זמן אז תשאיר את הרכב דלוק ושהיא תשאל "חיכית לי הרבה"? תוכל להגיד "לא, הרגע הגעתי"

בנוגע לתשובה המכנית:

לדעתי מעל 5 דקות כדאי לכבות

פורסם

לדעתי מעל 5 דקות כדאי לכבות

תשובה ללא הסבר לא שווה הרבה.

מה ההגיון בלכבות אחרי 5 דקות?

הרי אתה לא יודע מתי בדיוק היא תצא וכמה זמן יש לך עוד להמתין.

ולמה מעל 5 דקות לכבות ועד 4 דקות לא לכבות?

יש הסבר?

פורסם
אני לא רוצה לחטוף את השרשור לאוף טופיק אבל תאמין לי שזה הרבה יותר מחמיא והרבה יותר מכובד כאשר היא מתוקתקת בדיוק באותה מידה 2 דקות לפני שאתה מגיע וכבר ממתינה לך בפתח הבית.

זה שהיא מייבשת אותך למטה (ושלא תהיה שום טעות, בין אם במודע ובין אם בתת מודע שלה, זה בדיוק מה שהיא עושה, מייבשת אותך בכוונה) זה רמז לבאות וזה לא רמז טוב.

תיישר אותה כבר עכשיו ותכבה את הרכב איך שאתה מגיע, אצלנו החניות ניצבות לעסקים וכל מי שמחנה את הרכב עם האחור לכיוון החנות יושב בסבבה במזגן בזמן שאני משחזר סצינות משואה של קלוד לנסמן.

חבל שאין אפשרות של ״לייק״ לתגובות.

בכל מקרה לדעתי תגיע 10 דקות אחרי ותן לה לחכות איזה 5 דקות.. רק תקווה שהיא לא תכבה את המנוע :lol:

פורסם

אני אישית משאיר את רכב ממנוע,לאותם כמה דקות,כיוון שמיוחד בחורף,במיוחד אם אתה גר בחורף,אתה תשמע אותה מתלוננת על הקור,אני מעדיף לבזבז קצת יותר דלק אבל להיות ברכב חמים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נצל"ש: מה לגבי מחסום רכבת? אני לא מדבר על מחסומים סטנדרטיים, אלא על המחסומים הבעייתיים של שלוחת הרכבת לבתי הזיקוק בחיפה (ליד צומת וולקן וביציאה מכביש 22 לי דקוקה-קולה). בשלוחה זו עוברות רכבות משא כבדות, המחסום יורד מספר דקות לפני הגעת הרכבת והמעבר עצמו יכול להגיע ל-3-5 דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק בתקופה האחרונה יצא לי לצאת גם עם אחת כזאת. אחרי פעמיים שחיכיתי 5-10 דקות (!) הבנתי שהפתרון הוא להודיע לה לצאת לפני הזמן. ייבוש או לא ייבוש בסוף היא חיכתה לי..

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...