Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המגזר הערבי: מה חדש ?

המגזר החרדי: כנראה לא שמעו שאלוהים עוזר רק למי שעוזר לעצמו.

עובדים זרים: הבורות שלהם מסכנת בעיקר אותי על הכביש.

הכתבה לא ממש מחדשת, אבל בהחלט מוסיפה תוקף לטענות הקיימות מזה שנים בציבור הנהגים.

זמין 8)

פורסם

מספיק לראות ב אתר HNN את כמו ההרוגים מהמגזר הערבי להבין שזה נכון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שים לב שמדובר על אחוז הרוגים ולא על אחוז המעורבות בתאונות.

הנתון הזה מושפע משמעותית מגיל כלי הרכב ומחגירת חגורות בטיחות שבשני הפרמטרים האלה המגזר החרדי והערבי פחות מצטיין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פחות מצטיין זה ניסוח עדין ומאופק.

חגורת בטיחות היא "פאדיחה" לחגור כשאתה נמצא בכפר,

ובכלל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

והרי ידוע שחוקי התנועה הם של הכובשים\הציונים ולכן מצווה להתעלם ולהפר אותם כמו את שאר החוקים.

רק הבוקר אני קולט אישה חרדית רצה עם עגלת ילדים בלי להסתכל לכיוון הכביש. כבר התחלתי לבלום לפני שהיא החליטה בכל זאת לא לבדוק אם הכביש פנוי בעזרת העגלה (למזלה ולמזלי) וממש עצרה בכוח את העגלה על שפת המדרכה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני מכיר עורך דין לענייני תעבורה שכל היום בבית המשפט בחיפה, דיברתי איתו לפני מספר חודשים והוא טען שרוב תאונות הדרכים סטטיסטית יחסית לכמות האוכלוסיה ודת הם במגזר הערבי, בלי שום קשר להרוגים.

פורסם

בתור אחד שגר באזור עפולה ועובד באזור נצרת - ערבים נוסעים כמו משוגעים, מבחינתם הכביש שייך למי שיש יותר גדול.

דתיים לעומת זאת - לא רואים בעיניים, לא פעם(!) כמעט ונכנסתי בדתי/ה שהחליטו לחתוך אותי באמצע כיכר ואפילו לא הזיזו עין לכיוון החריקה העצבנית שלי.

ויותר מזה - הם אפילו לא ראו אותי! מבחינתם זה ירוק ואצלי אדום, כך שאם באמת הייתי נכנס בהם זה היה אנכית לדלת הנהג שלהם - איך אלוהים היה עוזר פה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
בתור אחד שגר באזור עפולה ועובד באזור נצרת - ערבים נוסעים כמו משוגעים, מבחינתם הכביש שייך למי שיש יותר גדול.

דתיים לעומת זאת - לא רואים בעיניים, לא פעם(!) כמעט ונכנסתי בדתי/ה שהחליטו לחתוך אותי באמצע כיכר ואפילו לא הזיזו עין לכיוון החריקה העצבנית שלי.

ויותר מזה - הם אפילו לא ראו אותי! מבחינתם זה ירוק ואצלי אדום, כך שאם באמת הייתי נכנס בהם זה היה אנכית לדלת הנהג שלהם - איך אלוהים היה עוזר פה?

אני גם מהאזור,

ואני מסכים מילה במילה לשתי האבחנות שלך,בעיקר לגבי הדתיים(לא רק חרדים).במקרים רבים הם נוהגים כאילו הכביש שייך להם ואין חשיבות ליתר המשתמשים.אי מתן זכות קדימה,עצירה באצע הכביש כי בא להם או שהם מתלבטים לאן לנסוע,פרסה כי הם בעצם רוצים להגיע למקום אחר או שטעו,כמעט אף פעם לא במהירות מופרזת,לא השתוללות במובן הפשוט של המילה,אלא נוסעים כאילו אף אחד אחר לא חשוב וכולם יעצרו או יפנו להם את הדרך.

התופעה מחמירה בתקופות החגים והקיץ בעונות הטיולים כשהחבר'ה האלו מקבלים חופשה מהמסגרות שלהם ומגיעים לטיולים בעמק ואז בנוסף לאמור לעיל גם נסיעה במהירות של 20-30 קמ"ש כי נחמד להם להסתכל על הנוף,חוסמים דרכים חקלאיות תוך זלזול מוחלט במשתמשים אחרים(מטיילים נוספים וחקלאים שמשתמשים בדרכים הללו לפרנסתם).

משדרים זלזול ביתר המשתמשים בדרך,וזה פשוט מרתיח!

לגבי המגזר,אני רואה את זה בעיקר בכביש 71 בשעות אחה"צ כשיש פקק מבית השיטה לצומת תל-יוסף בעקיפות שניתן לכנות אותן בריוניות שרובן מבוצעות ע"י בני המגזר ובעבר היו בלילות מירוצים על הכביש שעולה מצומת יששכר לנעורה שגם הם נערכו ע"י אותם חבר'ה.

ADZ

*הערה:אין פה עניין של גזענות,כי כולנו שייכים לאותו הגזע-שמיים.כנראה שיש פה עניין של "פערי תרבות"..

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אין פה עניין של גזענות

אני ערבי נוצרי במקור בנצרת.

הערבים לא שמים על החוקים, החוק הוא בגדר המלצה בלבד.

אין תרבות נהיגה, אין ידע בבטיחות. אין חינוך תעבורה בבית ספר "לפחות בזמני".

לשים חגורה זה בושה. בכיכר זכות קדימה לרכב היקר ולא לפי החוק.

נוסעים ללא ביטוח ללא טסט. פשוט בושה.

אני אם לא הייתי לומד מהפורום הזה מזמן הייתי מתחת לאדמה.

כמובן אני לא מכליל את כולם. אבל רובם.

פורסם
ובעבר היו בלילות מירוצים על הכביש שעולה מצומת יששכר לנעורה שגם הם נערכו ע"י אותם חבר'ה.

ADZ

*הערה:אין פה עניין של גזענות,כי כולנו שייכים לאותו הגזע-שמיים.כנראה שיש פה עניין של "פערי תרבות"..

אני בטוחה שאינך גזען, אבל מדוע לא להזכיר גם את בני הדת האחרים (יהודים) שגם עורכים מרוצים על הכביש,

הרי זה לא דבר חדש שנערכים מירוצים פיראטיים בכבישי ישראל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ל',

מסכים איתך.היו בפורום אין ספור שרשורים על ערסים.

השרשור הזה התייחס לכתבה שניתחה את שכיחות התופעה בשני מגזרים שיחסית לחלקם באוכלוסיה היא גדולה יותר,וכן,ציבורית יותר קל לתקוף אותם.

אם יהיה אומץ לגוף רציני לעשות חיתוך של התופעות הללו (בריונות ולא רק בכביש) במגזרים אחרים וע"פ אפיונים אחרים (גיל,רקע תרבותי,אזורי מגורים) ניתן יהיה להתייחס.

התחושה שלי שלא יהיה אומץ כזה.

נהיגה אלימה ומסוכנת,או מזלזלת, היא רק ביטוי לבעיה גדולה יותר של אופי ההתנהגות ותרבות אופיינית בכל תחומי החיים של אדם מסוים ולבסוף של קבוצה שלמה.ביטוי להדרדרות של כל החברה הישראלית בכל תחומי החיים.

ADZ

*הערה:

אין לי כמעט קשר יומיומי עם אוכלוסיה חרדית.

עם המגזר נפגשתי הרבה יותר בעבודה בחקלאות,ברוב המקרים עבודה ביחד ולא בהבדלי מעמד,והכרות ארוכת שנים עם אנשים מכל הגילאים-צעירים ומבוגרים מהישובים באזור שלי (נעורה,טייבה) ואני חייב לציין שהרוב המוחלט של המקרים הם אנשים מיושבים בדעתם ורציניים מאד.התופעה במגזר כפי שתוארה בכתבה,ובאזור הצפון גם יצא לי לא מעט להתקל בה, עד כמה שאני יודע אופיינית לאזורים של הגליל התחתון ואיזור כרמיאל וחיפה,ובעיקר לצעירים שבינהם.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...