Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הרכב שלי לאחר יישור קו,

הכולל: סטארטר חדש, מצבר חדש,טיימינג, משאבת מים,צמיגים,ברקסים,טיפול,קרטר שמן.

הייתי אצל חשמלאי רכב לבדוק האם מתבצעת ברכב זליגת חשמל אך הוא הפנה אותי להחליף סטארטר, כך עשיתי.

זה עבד. אך לא להרבה זמן.

הבעיה חזרה למרות שהוחלף סטארטר ומצבר.

אני לא יודע מה זה יכול להיות.

כדי להניעה את הרכב אני צריך ללחוץ חזק על דוושת הגז, במידה וזה לא עוזר לשחק עם האזעקה, לפתוח לסגור ושוב לפתוח ובסוף זה מניע.

יש למישהו כיוון?

הפנו אותי עם הרבה נק' למחשבה, משאבת דלק מזייפת( לחץ דלק וכו') , בית מצערת, מנוע צעדים,חיישן MAF, טיימינג קפץ שן או שניים,עלוקה בעייתית.

האם תוכלו להוציא אותי יותר חכם מכאן? .

אודה מאוד.

מיכאל.

סקסו,כי 3 גלגלים זו לא בושה!

פורסם

כשאתה מנסה להניע ואין התנעה-האם נורה אדומה של אימובילייזר בלוח שעונים מהבהבת בקצב מהיר?

פורסם

מיכאל שבת שלום.

התיאור של הבעיה קצת לא ברור.

האם הבעיות היו קיימות לפני היישור קו או רק אחריהן?תרשום קצת יותר פרטים ובאופן מסודר.

האם כשאתה מנסה להניע הסטרטר פועל כמו שצריך אבל הרכב לא מניע או שהסטרטר מגמגם?

במידה והסטרטר פועל באופן תקין,אבל הרכב לא מניע,או מניע רק לאחר הרבה נסיונות,תתחיל בלבדוק שתי אפשרויות:

1. כפי ש- BUKI רשם מעליי:תבדוק האם בשעת ההתנעה הנורה האדומה במרכז לוח השעונים מהבהבת.נורה זו שייכת לאימובלייזר המובנה של הרכב.אם היא מהבהבת,סימן שהאימובילייזר לא קורא את המפתח.תעשה חיפוש בנושא בפורום.

שרשור לדוגמא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=160592

2. חיישן הצתה או הקונקטור שלו:תקלה ידועה במגאנים.החיישן הזה והקונקטור שלו נוטים להתקלקל.אצלי במגאן היתה בעיה כזו שהרכב הניע קשה(סטרטר תקין,מניע רק לאחר אינספור נסיונות).הוחלף חיישן (10 דקות עבודה במוסך,עלות של 1000 ש"ח) לפני שנתיים ומאז אין בעיות.שוב,תעשה חיפוש על חיישן הצתה ומגאן.דובר על כך רבות בפורום.

בהצלחה,מקווה שעזרתי ותחזור לעדכן.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

ועוד תוספת-אם ברכב יש תיבת הילוכים ידנית, וניטרול אימובילייזר פועל תקין (נורה לא מהבהבת)-תנסה להניע בדחיפה. אם בדחיפה מניע מייד-זה מצביע בכיוון חיישן הצתה.

פורסם

שאלה ל- BUKI:

למה הנעה בדחיפה יכולה להתגבר על תקלת חיישן הצתה?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בהנעה בדחיפה המנוע מסתובב יותר מהר מאשר בהנעה עם סטרטר, החיישן מפיק אות חזק יותר, המערכת מצליחה להסתנכרן ולכן המנוע מניע.

קרדיט לדן-אידין על ההסבר הנ"ל.

פורסם

לומר את האמת, אף פעם לא שמתי לב יש לי במרכז לוח המכוונים למעלה בשורת המנורות מנורה אדומה,

כשהרכב (האזעקה) סגורה היא מהבהת לאט (כמו מנורת אזעקה סטנדרטית)

אך כשהרכב פתוח המנורה דולקת באופן רציף.|

לגבי דחיפת הרכב, לא כ"כ הבנתי, אם אדחוף את הרכב והרכב כן יניע, מה זה אומר ?

חברים, בואו אני יסביר לכם את המצב פרט לפרט.

אז ככה,

לפני 3-4 חודשים קניתי את הרכב, ידעתי שהרכב דורש השקעה, לכן כללתי את זה בתקציב,

לצורך העניין את הרכב קניתי ב 10K והושקע ביישור קו 3K.

הלכתי על האופצייה הזו מכיוון שמצאתי אופצייה של קמ יחסית נמוך 180K לשנת 98 זה מעולה.

הסאן רוף תקין ועובד מצויין,

הרכב שמור וכו' וכו'.

נחזור לנושא.

הרכב עמד חודש בערך והמצבר היה ישן, בהתחלה (לפני היישור קו.) לרכב באמת היה קשה להניע.

הסטארטר באמת נשמע תקול, בקושי הריץ סיבובים.

הלכתי קניתי מצבר, שוב אותה הבעייה.

הלכתי למס' אנשים שהפנו אותי לחשמלאי רכב לבדוק אם יש זליגת חשמל,

תוצאה שלילית החשמלאי הפנה אותי להחלפת סטארטר , החלפתי סטארטר, הסטארטר מריץ סיבובים מצויין.

אין בעיות בנסיעה, לא נכבית ולא מקרטעת וכו'.(טפו טפו טפו)

אך משום מה הרכב לא רוצה להניע, הסטארטר פועל כמו שצריך, מריץ סיבובים כמו שצריך אך רק ע"י פמפום על דוושת הגז וגם זה לא תמיד עוזר.

אני חייב לציין שהסטארטר והמצבר חדשים חדשים הסטראטר לא מגמגם.

שאלה קטנה, האם יש הבדל אם אמצע חיישן הצתה תחלופי או מקורי?

כלומר האם אפשר לחסוך בעניין הזה?

זה לא יכול קשור למנוע צעדים?

כי שמתי לב שבזמן האחרון כשאני על ניוטרל ברמזור הטורים על אלף וקצת ויורדים בהדרגה.

מצטער שאני ככה חופר אבל אני מרגיש שאתם יכולים לעזור לי.

נ.ב , איך ניתן לשלול את האופצייה שהמפח הינו בעייתי?, יש ברשותי רק מפתח אחד (מקורי)

תודה רבה לכם!

ושבת שלום,

מיכאל.

פורסם

1. לגבי התאור של בעיות ההתנעה - מתחזק הכיוון של חיישן הצתה.גש למוסך שמנוסה ברכבי רנו לבדיקה ובמידה ויש צורך להחליף חלקים,לדעתי במקרה הזה,רק חלקים מקוריים וחדשים.

2. נורה דולקת קבוע - תקין.

3. הסל"ד בסרק מפוקח ע"י מחשב ניהול המנוע ויש מס' מכלולים הקשורים אליו (מחשב,חיישן MAP או MAF איני יודע מה קיים אצלך-במגאן אצלי זה MAP,מנוע צעדים).כשאתה מגיע למוסך בקשר לנושא הראשון בקש התייחסות לנושא זה.

ADZ

פורסם

אוקיי עדכון מהמוסך:

נכנסתי למוסך חיכיתי לבדיקה, קודם כל בדקו לי פולסים למינהם

מע' הצתה, אולי אחד החיישנים תקולים .

תוצאה שלילית.

אחכ עלה הרעיון לבדוק לי לחץ דלק מן המשאבה.

הלחץ שנמצא הינו על סך 1 BAR

כמו שהבנתי אמור להיות 2 BAR

למרות שייצר החסכנות פעל שעות נוספות לא נכנעתי.

והזמנתי BOSCH כמעט פי 2 ממחיר של משאבה סינית.

עכשיו הרכב מניע על הפעם הראשונה בלי דפיקות על הגז, אומנם לוקח לסטרטר 3-4 שניות אבל מניע.

תודה לעוזרים.

מיכאל.

• תוכן חדש...