Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

ברשותי סיטרואן C5 שנת 2004 כ-3 שנים

בחודש האחרון התחלתי להרגיש שהרכב לא "מגהץ" את הכביש כמו בשנים האחרונות.

הופיעו טלטלות ונדנודים שלא הכרתי בעבר.

כשאני לוחץ על הרכב בזמן עמידה הוא "מרגיש לי" רגיל ורך.

רק בזמן נסיעה מורגשות הטלטלות הנ"ל.

הפעלת שינוי דרגות הגובה פועלת ללא דופי.

פניתי למכונאי סיטרואן מבין עניין שנהג ברכב שלי ואמר שהכל אצלי בראש.

כמי שמכיר כל "ציוץ" ברכב , אני עדיין חושד שמשהו כאן לא תקין או שמתחילה להתפתח בעיה כלשהיא במערכת.

איזה מערכות אני צריך לבדוק ספציפית .

אני מבין שיש כאן 6 בומבות (מה תפקידה של האחורית האמצעית והאם היא יכולה לגרום לבעיה?)

מה עוד יכול לגרום להתנהגות לא רגילה כזאת של הרכב?

תודה

שמוליק

פורסם

ב C5 השיכוך כולו הידראולי ומתבצע באמצעות ה"בומבות" שמכילות גז דחוס.

מספיק שבאחת מהן הלחץ קצת ברח, ונהג שמודע לרכב ירגיש שהוא לא כמו פעם.

ממליץ שתקח את הרכב למוסך מתמחה, אני יכול להמליץ על "המוסך של תמיר" ועל "אורן שירותי רכב", שניהם בחולון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שלום לכם.

ברשותי סיטרואן C5 שנת 2004 כ-3 שנים

בחודש האחרון התחלתי להרגיש שהרכב לא "מגהץ" את הכביש כמו בשנים האחרונות.

הופיעו טלטלות ונדנודים שלא הכרתי בעבר.

כשאני לוחץ על הרכב בזמן עמידה הוא "מרגיש לי" רגיל ורך.

רק בזמן נסיעה מורגשות הטלטלות הנ"ל.

הפעלת שינוי דרגות הגובה פועלת ללא דופי.

פניתי למכונאי סיטרואן מבין עניין שנהג ברכב שלי ואמר שהכל אצלי בראש.

כמי שמכיר כל "ציוץ" ברכב , אני עדיין חושד שמשהו כאן לא תקין או שמתחילה להתפתח בעיה כלשהיא במערכת.

איזה מערכות אני צריך לבדוק ספציפית .

אני מבין שיש כאן 6 בומבות (מה תפקידה של האחורית האמצעית והאם היא יכולה לגרום לבעיה?)

מה עוד יכול לגרום להתנהגות לא רגילה כזאת של הרכב?

תודה

שמוליק

בוקר טוב

הבומבות בסיטרואן הן למעשה הקפיצים של הרכב, אלא שכאן במקום קפיץ מכני יש כרית אויר לכל גלגל ומכאן התחושה הנעימה בנסיעה. הבומבה האמצעית היא צובר לחץ השומר לחץ זמין כדי לספק אותו בכל רגע נתון. הסיבות לקשיחות של המתלים יכולות להיות בומבות גמורות, או גובהה לא נכון של הרכב.

בברכת הנותן מקבל

פורסם

היי

הבעיה שהנך מתאר - אופיינית לרוב אם לא לכל סיטרואן C5 במיוחד

מאחר והרכב כבר לא חדש אזי - זהו מצב תקין!

הבומבות אכן - הן החלק העיקרי ב"החלקה" של הרכב על פני הכביש.

הבומבות אלו מורכבות מגז(חלק עליון) ושמן LDS (בדגמים החדשים) כש שילוב של שני מרכיבי אלו (בפני הבומבות) אחראיות על תפקוד הבולמים גז - חלק העדין, שמן - חלק הגס.

מאחר ויש נתיה והגז "רוצה" לברוח ואכן זה מה שקורה בפועל אזי תפקוד הבומבה והבולמים ככלל קטן עם הזמן והנך "מרגיש" שזה לא כמו פעם - כאמור כשהבומבות חדשות - הנך כמעט ולא מרגיש את הרכב שנוסע - איכות נסיעה, וכאמור עם הזמן הגס בורח (לא עד הסוף), והבומבות מתקשות.

כמו כן - ישנם מרכיבים אחרים שמשפעים על קשיחות הנסיעה של הרכב - לא רק הבומבות

לדוגמה : לחץ אוויר בצמיגים - ככל שצמיג מנופח יותר אז קשיחות רבה יותר ורכב ממש "מרגיש" כל אבן וההפך. שים לב ללחץ אוייר נכון זה מטבטא גם בצריכת הדלק של הרכב. כמו כן מערכת מחשב של הבולמים - אני מניח שאין שם תקלה, הכוונה היא לגובה הרכב מעל פני הקרקע , הגובה הנכון הינו כ10 ס"מ מהגלגל לתחילת הקנף של הרכב.

בכלל סיטרואן הינו רכב מורכב, ויש בו הרבה מחשבות ועניינים מעבר לרכב רגיל והממוצע, כך שאם הנך בכל זאת רוצה לדעת האם יש נסה לתאר אותה כאן בGOOGLE אולי תקבל יותר חוות דע מניסיון של אחרים ובעלי סיטרואן במיוחד.

אם רכב לא רושם לך בעיה על צג - כנראה שהכל תקין,

נסה לקרוא מפרט והוראות יצרן מומלצות לרכבך ודאג שהגבולות של כל התנונים היו נכונים, כוונה היא ללחץ אוויר בגלגלים, מפלס שמן הדרואילי, גובה הרכב מעל הקרקע ובין גלגלים לקנף הרכב(זהם הדברים שאני כרגע רואה לנכון לבדוק )

בהצלחה והמשך נסיעה טובה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

• תוכן חדש...