Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוסלמים, מוסלמים, על הדרך הם אפילו תהו למה אנחנו לא פותרים את בעיית הפלסטינאים עם קצת יותר כוח..

נתקלתי באותן תופעות (כבוד הדדי, אלכוהול, נימוס ותהיות כנ"ל) בקרב מוסלמים וערבים מארצות מוצא שונות שפגשתי בהולנד

51 קג"מ :shock::lol:

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השכלה ,מוסלמים, איברי מין של חיות נכחדות, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, GTI של מהנדסים.

הכל מהכל היה לנו בשרשור הזה.

לא התכוונתי להיכנס לכל חלופי האשמות בין הציונים שמחזיקים הרצלים ושרים התקווה ונמושות שמחזיקים ג'פרסונים ושרים עם גברת שרוף על שולחנות בגלות.

על דבר אחר אני חושב שלא יהיו חילוקי דעות!

לא אני כתבתי, היום ב YNET.

בחו"ל זה לא קורה!

נושא : מה יהיה עם התורים בארץ? whatb.gif

תאריך : 10/12/11 07:16

if (parent && typeof parent.PcardDisplay == 'undefined') { document.write ("מחבר/ת : מוסי_קלי

"); } מחבר/ת : מוסי_קלי

if (parent && typeof parent.PcardDisplay != 'undefined') { document.write ('

'); } else { document.write ('
'); }

לעמוד בתור עוד לא למדתם?

הרי זה סיוט להכנס לסופרמרקט ("קופאית, אני משאירה עגלה בתור, רועי, לך תביא ביצים!"),

לבנק ("אני הייתי פה קודם!")

או לדואר ("מי אחרון?")

בביקור האחרון בארץ ניסו לעבור אותי בסופרמרקט, כשהגיע תורי לובה החליטה לסגור את הקופה. כשעברתי לקופה אחרת והייתי ראשון בתור קפצה מישהי מהקופה השלישית וטענה שהיא ראתה שאין תור לפני...

מה עושים? עזבתי את כל המצרכים בקופה ויצאתי משם.

לשרשור המלא:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-6071-30004251,00.html

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נו אז, מה אתה רוצה להגיד עם הטוקבק הזה.

ואת יום שישי השחור (או שאיך שלא קוראים לזה )האחרון בארה''ב אני חושב שכולנו זכינו לראות, דקירות, מכות, נסיונות לרצח, ממש חוויה תרבותית לשמה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ליאור,

לפחות שם זה קורה רק פעם בשנה ביום שישי אחד. בארץ אתה יום יום צריך להילחם על שטויות כאלה, ביזבוז אנרגיה טוטאלי.

פשוט נמאס מהגישה הזאת בארץ של "אין מצב שאני יוצא פראייר״ שכולם מאמינים בה.

חייתי חצי שנה באוסטרליה, ואני רוצה להגיד לכם משהו, בלי יותר מדי בילבולי שכל ובלי יותר מדי לנתח את העניין, את הסיבות והנסיבות - פשוט הרגשתי יותר טוב , הרגשתי כאילו ירדה לי איזושהי אבן מהלב, הרגשתי שהדברים בארץ שאני נלחם בהם יום יום פשוט לא קיימים שם אפילו שהיה לי ממש מעט כסף בטיול הזה ולא חייתי שם כמו מלך.

גילוי נאות,

אני בקרוב עוזב את הארץ כדי לעבוד באפריקה.

אני בן 26, בא ממשפחה ענייה מאוד של חקלאים, יש לי הפרעת קשב (והמוח שלי לא מגיב טוב לריטלין ונגזרותיו ולכן יש לי בעיה להתחיל לימודים אקדמאיים( , והסיכוי היחידי שלי להצליח בחיים זה לחכות להזדמנות, לעוף מהארץ וללכת להרוויח בחו"ל משכורת פי 4 ממה שאני אוכל להרוויח בארץ, ואולי ככה לרכוש ניסיון ולהתקדם לעבודות יותר גדולות מעבר לים.

אני לא מתבכיין או משהו, אבל יש אנשים שפשוט אין להם ברירה אלא לנסות את מזלם במקום שמציע קצת יותר מאשר בארץ, גם מבחינת אווירה שונה ונעימה יותר שמאפשרת לחיות בשלום, וגם מבחינה כלכלית.

ועוד משהו לגבי הארץ,

באמת שאני משתדל להיות בנאדם אדיב ולהתנהג כמה שיותר נחמד במקומות ציבוריים, אבל במדינתנו הקטנה זה המקום היחיד בעולם שבו אנשים תופסים נחמדות ואדיבות כחולשה.

אני לא אשכח לעולם שנסעתי באוסטרליה באיזה כביש מהיר, כשלפתע התחיל פקק די ארוך. במשך כמה דקות אף אחד לא צפר או הניד מגב. לבסוף מסתבר שהמכונית בראש הפקק עצרה כדי לתת למשפחה של קנגורו לחצות את הכביש !

תראו לי אדיבות כזאת בארץ :)

פורסם

בטיול האחרון שלי פגשתי הרבה אוסטרלים והופתעתי לרעה מהאגרסיביות והברבריות (ולא נדבר על אחת שהתחילה לקלל אותי בגלל שאני יהודי מישראל). אבל אולי זה סתם לא מייצג. וגם השבוע נעקפתי בחוצפה ע"י תיירת בריטית בתור לסאבווי לפנות בוקר כשכולם רעבים ומתים להכניס איזה משהו לבטן וללכת לישון. החוצפה של לעשות את זה במדינה לא שלך, ובכזה בטחון - זה קומם אותי.

דווקא עם ישראלים שאיני מכיר שיוצא לי להכיר באופן מזדמן (בתור, ברמזור, מעליות, וכו'...) - ברוב הפעמים אנשים מתורבתים, נעימים וחמים. מושיטים עזרה כשצריך. כנראה שזה תלוי איפה אתה חי ומסתובב... ואיך אתה מתנהג.

172

פורסם

משעשע לראות שהלינק מוביל לפורום נימוסים והליכות, אבל התגובות שם ארסיות ואישיות ברמה של FXP. :-)

דווקא בפורומים של ה"יורדים" שאני מבקר בהם מדי פעם העניינים מתנהלים בד"כ הרבה יותר בשקט...

פורסם

בטוח שיש "חולרות" גם בחו"ל....אבל פחות. (אפילו, הרבה פחות)

בכנות, כשאני מגיע לארץ. תרבות התורים פשוט מטריפה אותי.

אפשר גם אחרת, אבל בגלל הגישה הכל-כך התקפית שלכם, קשה לכם לראות את זה.

בזאת נסיים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

דווקא עם ישראלים שאיני מכיר שיוצא לי להכיר באופן מזדמן (בתור, ברמזור, מעליות, וכו'...) - ברוב הפעמים אנשים מתורבתים, נעימים וחמים. מושיטים עזרה כשצריך. כנראה שזה תלוי איפה אתה חי ומסתובב... ואיך אתה מתנהג.

אתה מדבר על ישראלים שיוצא לך לפגוש בחו״ל?

אם ככה, כנראה שהם אותם טיפוסים שחושבים כמוני וכמוך ועזבו את הארץ מאותן הסיבות בדיוק.

פורסם
בטיול האחרון שלי פגשתי הרבה אוסטרלים והופתעתי לרעה מהאגרסיביות והברבריות (ולא נדבר על אחת שהתחילה לקלל אותי בגלל שאני יהודי מישראל). אבל אולי זה סתם לא מייצג. וגם השבוע נעקפתי בחוצפה ע"י תיירת בריטית בתור לסאבווי לפנות בוקר כשכולם רעבים ומתים להכניס איזה משהו לבטן וללכת לישון. החוצפה של לעשות את זה במדינה לא שלך, ובכזה בטחון - זה קומם אותי.

אני מנחש שהיית במזרח?

ההשוואה הזו קצת לא רלוונטית , האנגלים והאוסטרלים באים לשם להתפרק והם ידועים כחובבי בירות , והם שותים יותר מידי , ממה שאני ראיתי הם ממש נחמדים גם כשהם שיכורים פשוט לא משתלטים על עצמם וכן יש גם מכות סה"כ מדובר בצעירים שבאים נטו לשתות ולבלות שם בלילות ואם כבר קיללה אותך בחורה זה לא כי אתה יהודי זה פשוט כי אתה ישראלי לא תאמין כמה בחורות לא אוהבות שם ישראלים , כמובן שיש כאלה שלא מפריע או אוהבות , לא בגלל שאנחנו יהודים , פשוט כי כל הישראלים באים לשם לצוד בחורות ופשוט מציקים , הרבה יותר משאר התיירים

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אתה מדבר על ישראלים שיוצא לך לפגוש בחו״ל?

אם ככה, כנראה שהם אותם טיפוסים שחושבים כמוני וכמוך ועזבו את הארץ מאותן הסיבות בדיוק.

לא, דיברתי על ישראלים בישראל. הקטע הוא שה"היכרויות" האלה קורות בד"כ עם ישראלים עם השכלה וממעמד בינוני +, ולכן אולי אני חי בסרט קצת בקטע הזה. אני מאמין שבלוד או בנצרת עילית המצב שונה.

האמת היא שגם הישראלים שפגשתי בטיול המדובר (כן,הוא היה למזרח), היו נעימים ואדיבים (רובם המוחלט לפחות).

172

פורסם
אני לא יכול ערוך אחרי X דקות...

מה שעיצבן אותי זה חוסר הכבוד כלפינו המהגרים, מאייל אני רגיל, הוא תמיד היה פלצן כזה, אחד שאוהב לדבר מגבוה, בחור טוב אבל מה אפשר להגיד, לדבר על השכלתי או על חוסר השכלתי זה נבזה, אז כל מה שנותר לי זה לענות לאייל בדרך שבה הוא כותב הודעות לאחרים כמו ליוסי כדוגמא.

אייל, אני יודע שזה כואב, אחרי כ"כ הרבה זמן יזע ודמעות שהשקעת בלימודים מגיע ילד מפגר מבת-ים שמרוויח יותר ממך, נוסע על רכב יותר טוב משלך ומוציא בשנה יותר מה80K שהם השווי של הרכב שלך על מסעדות.

תפסיק לשפוט אנשים לפי השכלתם, מכוניתם או מוצאם, תתבגר קצת.

אני מאמין שיש הבדל בין חוכמה והשכלה, אתה יכול להוציא 3 תארים ועדיין תהיה טיפש.

וישה, אתה הבעת דיעה, כשנתתי דוגמא אישית לזה שהחיים שלי לא קלים כ"כ אז גם על זה נכנסת בי (מקווה שאתה נהנה להיות ילדותי)

אני לא חושב שהתגובה שלי היתה פלצנית (בוא תצטט אותי ותדגים איפה) אז למה יש לך רגשי נחיתות?

סה"כ אני מגיב לך בידידות , אתה סתם לוקח את זה למקומות לא קשורים.

ניסיתי להסביר לפותח השרשור מאיזו נקודה מגיע כל אחד מהמגיבים.

סה"כ ציינתי שעברת לארה"ב וכנראה לא רכשת השכלה בארץ (מה שהסתבר כנכון) ושתמיד כדאי להיות עירני שהגלגל לא יתהפך בחזרה (אני לא מאחל לך שזה יקרה) כי בסה"כ אין לך הכשרה פורמלית. מאחל לך לעשות מליונים בארה"ב, עיני אינה צרה- להפך.

אני אוסיף ואציין שיש לי משפחה שבהתחלה הצליחו בענק בארה"ב כיום אין להם כסף לחיות אבל מתוך גאווה הם לא חוזרים לארץ. כפי שאמרתי - מזלם התהפך בסופו של דבר.

נ.ב. 80K בשנה על מסעדות זו פזרנות מטורפת, צריך לשמור בצד בשביל יום מעונן כי אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קראתי בעיון עד כה , הרשו לי לתרום את השקל שלי.

לאייל, ממתי השכלה או הכשרה פורמלית = הצלחה כלכלית?

הכדורגלנים בישראל הם בדיוק הדוגמא הטובה-אין צורך להסביר.

חסרים דוקטורים , מהנדסים וכו' בשכבה סוציואקונומית בינונית?

נראה לך שאינסטלטורים שעושים ביקורי בית , חיים ו/או מתפרנסים רע?

ולפותח השרשור-

לי נראה כי זו הזדמנות מצויינת להרחיב אופקים, להכיר תרבויות ואנשים חדשים.

ככל שמתבגרים, זה יילך וייעשה קשה יותר לעשות צעד מסוג זה.

ולבחור שחי בארה"ב אני מאחל באמת רוב אושר , עושר והצלחה.

רק קטנה-אין טעם להתריס כפי שרשמת בחתימתך-

מי שרוצה יכול לפנות אליך בפרטי, לא?

סלע

פורסם
בטוח שיש "חולרות" גם בחו"ל....אבל פחות. (אפילו, הרבה פחות)

בכנות, כשאני מגיע לארץ. תרבות התורים פשוט מטריפה אותי.

אפשר גם אחרת, אבל בגלל הגישה הכל-כך התקפית שלכם, קשה לכם לראות את זה.

בזאת נסיים.

"שלכם" זאת באמת קצת התנשאות. לי אין בעיה עם שום תור. לא בסופר, לא בבנק (לשם מי מגיע בכלל? הכל באינטרנט - שם אין תורים), ולא בקופת חולים. נכון, לפעמים התור קצת מייגע כי לפני יש איזה קשיש שמשלם בסופר עם תלושים או שהרופאה צריכה להקדיש לו יותר זמן. ואם יש איזה קשיש שמנסה להידחף לפני בקופת חולים - ניחא. אבל להפוך את זה למסכת עינויים?

עם כבר, דווקא העובדים הזרים (שמטפלים באותם קשישים) הם החצופים. ובלי קשר, בכביש שלנו באמת אין נימוסים, והרבה בעלי-כלבים לא אופסים את החרא שמשאירות חיות המחמד שלהם, אבל מצד שני - נגע הסמים בתיכונים עוד לא כמו בארה"ב (ואני מדבר על בתי הספר הכי טובים, היכן שכמובן כל הישראלים מקפידים לשלוח את הילדים שלהם). אז כל אחד והשיקולים שלו...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הוויכוח כאן הוא וויכוח סרק הרי כל אדם חושב אחרת וזו זכותו.

יש שעזבו את הארץ ללא השכלה והצליחו בחו"ל ויש כאלה שיצאו עם השכלה ומקצוע ולא הצליחו.

בכל דבר שנוגעים או עושים צריך מזל או להיות במקום הנכון בזמן הנכון.

את כל הדברים שאלו מכם עשו בחו"ל יש כאלו שעשו בארץ.

אפשר להתפרנס בכבוד בארץ לעשות כסף ולהנות גם בעבודה רגילה ולא זוהרת במיוחד.

כמו שאמר אייל באחד הפוסטים צריך לדעת להתנהל נכון ולהציב ייעדים.

היום החברה הצעירים משתכרים כ 6000-8000 ש"ח בחודש בעבודה זוטרית אבל מבזבזים יותר בחודש.

נכון הדיור יקר המחייה יקרה במידה ואתה אוכל כל יום במסעדה שותה קפה ב ארומה בבוקר ולובש ג'ינסים ב 1500 ש"ח.

אני התחלתי את חיי בשכונת מצוקה הורים שעבדו קשה להאכיל 7 ילדים ולתת לכולם השכלה ותנאים הולמים.

רוב שנותיי הייתי בחו"ל רק במסגרת הצבא (מדינות ערב למי שלא הבין).

כיום יש לי נכסים בנדל"ן וגם 8 מכוניות 4 אופנועים וסירה (לא כולם במצב נסיעה) והכל הגיע מעבודה קשה (עבודת כפיים) שממשיכה עד היום.

אז אפשר גם אחרת צריך להתפשר וכמובן לעבוד בלי להיתבכיין.

מי שיכול לעשות קיצורי דרך שיעשה, שכל אחד ילמד היכן שירצה וינצל את הפונטציאל עד תום.

אבל זה לא קשור להיכן הוא נמצא גאוגרפית זה קשור למי שהוא ולניצול המצבים.

הכל נכון. הבעיה היא ש-50% מהאנשים במשק מרוויחים שכר מינימום לחודש. האבטלה נמוכה, אבל אחוז המועסקים במשרה מלאה נמוך אף הוא. אלו סתם שתי בעיות.

אני חי בארץ, עם תואר שני ומרוויח לא רע. אשתי גם כן מרוויחה משכורת יפה.

יש לי אחות אחת בסין, ואחות אחת באנגליה. ההכנסה ברוטו למשק הבית שלנו גבוהה יותר מההכנסה למשק הבית שלהן. נטו לנו נשאר פחות, ויוקר המחיה גם בסין וגם באנגליה נמוך יותר בצורה משמעותית מאשר יוקר המחיה פה.

אם זה מחיר השכירות, אם זה מחירי התחבורה (אני נוסע ברכבת כל יום), ואם זה במחירי המזון או המחיר של גידול ילדים.

תוסיף לזה שאין להם שם את הלחץ וההצקה הבלתי פוסקת של התקשורת שרק מנסה להפחיד אותם, שהאנשים שם אדיבים ונחמדים ושנעים שם באופן כללי.

יחד עם תחבורה ציבורית שעובדת והופכת את כל העסק לנגיש מאוד (לאחות בסין אין רכב בכלל, ולאלה באנגליה יש רכב אחד בשביל סופי השבוע שיוכלו לטייל) החיים שם פשוט נעימים יותר.

ההבדל הסופי ברמת החיים בינינו פשוט מדהים.

יש לי חבר טוב שעבר לארה"ב. אני הוא ועוד חבר הקמנו בארץ חברת סטארטאפ שפשטה רגל בסופו של דבר. עכשיו הוא בארה"ב הקים חברת סטארטאפ חדשה, ואני הצטרפתי לצוות שהקים פה חברת סטארטאפ. המשכורות שלנו דיי דומות במונחים שנתיים לפני מס. ההבדל הוא שלהם היה הרבה יותר קל לגייס כסף (ומספר קרנות אמרו לנו שאם נעביר את הפעילות לארה"ב או קנדה הם יוכלו להשקיע בנו בקלות), ושוב - רמת החיים שלו יותר גבוהה משלי.

חבר טוב אחר עבד פה בארץ בתור עובד סוציאלי, והתקיים ממשכורת הרעב שנותנים להם. יום אחד התדפקה על דלתו ההזדמנות והוא היגר לקנדה. בתור עובד סוציאלי שם הוא שילש את המשכורת שלו.

כולם שירתו בצבא, חלק היו קצינים וחלק לא, וכולם מאוד אוהבים את ארץ ישראל - אבל התייאשו ממנה לגמרי. וכולם אומרים שהם יחזרו יום אחד.

אני עוד אופטימי שאפשר לשנות פה דברים כדי שיהיה פה יותר טוב.

לגבי רפואה - אני מאחל לכולכם שלא תזדקקו לרפואה בישראל. לא השתלות, לא מחלות שונות ומשונות, ולא דברים שהתרופה להם נמצאת בסל התרופות אבל בהתוויה שונה.

לגבי דרינק עם ערבים - יצא לי לעשות את זה בירדן. למרות הקרבה הגיאוגרפית, הסכסוך נראה מאוד רחוק באותם רגעים.

ולסיום - לפותח השרשור - סע. זאת חוויה שתזכור כל החיים, והרי בסופו של דבר אתה נזכר בחוויות ובדברים שעברת, ולא שקנית פלאזמה 50 אינטש או משהו כזה.

בלי לחשוב פעמיים, סע. אתה צעיר ומדובר על שנה אחת בסה"כ.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...