Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש התעסקויות שלא ניתן להימנע מהן. הקודנית היא אחת מהן. כל מה שאפשר לעשות במפעל, אני מעדיף אותו על פני משהו שהותקן ע"י עובד מקומי שלך תדע איזו הכשרה הוא עבר ועד כמה המוצר באמת יכול להתממשק עם הרכב - הן מבחינה אסטטית והן מבחינה טכנית.

כבר יצא לי לראות על מכוניות חדשות התקנות של חיישני רוורס שראוי היה להוריד לזה שהתקין אותם את הידיים, וממש אין לי חשק שזה גם מה שיהיה ברכב החדש של אבא שלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קצת מוזר בהתחשב בכוונת המחוקק להחיל בעתיד הלא רחוק חובת התקנת חיישני רברס (דבר מצוין לדעתי לאור פיזור הדעת של הנהג הישראלי המצוי). ובכל זאת... אלעד - מהשמיים רומזים לך להתרחק מצ'מפיון. דבר איתי אולי אתה צריך קשרים בסמל"ת :wink: משם כל רכב יוצא עם חיישנים, מפנדה ועד בררה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

חבל לך על הזמן, מכבש הלחצים שהפעלתי עליו נתקל בחומה בצורה. ביקשתי ממנו בסה"כ לעשות סיבוב אחד קטן בלנצ'יה דלתא, מבלי להתחייב לכלום, אבל הבנאדם פשוט נעול על פולקסווגן. כמובן שעל סיבוב בראבו אין בכלל מה לדבר - זה פשוט לא מעניין אותו.

בגלל שהוא סובל מנכות ברגליו, הצעתי לו לבדוק רכב שיהיה לו נוח מבחינה ארגונומית כמו סקודה ייטי. כשהוא אמר שזה לא פולקסווגן, הזכרתי לו שמדובר באותם מכלולים בדיוק, והוא בתגובה הזכיר לי שעל ההגה אין סמל של פולקסווגן.

אני כבר מזמן נואשתי מלנסות להבין את ההיגיון שלו. נראה לי שצ'מפיון לא יכולים לבקש לקוח יותר טוב ממנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני יודע שזה סוטה מהנושא אבל -

בגולף הבריטית (אין לי מושג מה ההבדלים בין הדגמים) אפילו הדגם הבסיסי מגיע עם פיצ'ר ממש מדהים.

מצמלמת רוורס "קפיצית".

זכור לי שראיתי את זה באחת מתכניות הרכב השונות.

מדובר בעצם על מצלמה שנמצאת מאחורי הסמל "VW" מאחורה, וכאשר משלבים לרוורס הסמל נוטה כלפי מעלה והמצלמה נחשפת.

אהבתי.

* במחשבה שניה, אם חיישני רוורס מסרבים אז בטח אין על מה לדבר.

פורסם
דווקא הדלתא היתה מרחיקה אותו ;-) טוב שסרב בינתיים. אולי 159 או ג'ולייטה.

בכפוף לקריצתך הרב משמעית, לא כולם מתרשמים באותו אופן ממכוניות. לו זה היה כך, יש להניח שכולנו היינו נוסעים בגולף, 1.6 ידנית לעניים ו GTI למקומבנים והמוכשרים, כאלו שהמחיר להתקנת חיישנים בקלאס A עבורם "אינו מייצג".

פורסם
בכפוף לקריצתך הרב משמעית, לא כולם מתרשמים באותו אופן ממכוניות. לו זה היה כך, יש להניח שכולנו היינו נוסעים בגולף, 1.6 ידנית לעניים ו GTI למקומבנים והמוכשרים, כאלו שהמחיר להתקנת חיישנים בקלאס A עבורם "אינו מייצג".

רועי אתה שוב יורד לפסים אישיים מיותרים לחלוטין, והעדר ידיעת העובדות לא מבלבל אותך. מזלך שהחוק לאיסור לשון הרע עוד לא תוקן ;-)

בשל טעות בביצוע התקנת דיבורית בפעם הקודמת, קיבלתי פיצוי בדמות החיישנים הנ"ל במחיר שאינו מייצג את עלותם האמיתית. נחה דעתך או שבכוונתך לנסות לחפש משהו אחר שישמש להשמצות מיותרות?

וברור שלא כולם מתרשמים באופן דומה מאותן מכוניות, לכן זהו פורום בו ניתן להביע דעה, גם אם היא שונה משלך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

צר לי אם נפגעת. לא כיוונתי להשמצה, רחוק מכך, ההודעה נכתבה ברוח קלה, אולי מבודחת, תגובתך מצביעה כל כך שהיא נקראה ובצדק באופן שונה, מתנצל שנית.

פורסם
אני יודע שזה סוטה מהנושא אבל -

בגולף הבריטית (אין לי מושג מה ההבדלים בין הדגמים) אפילו הדגם הבסיסי מגיע עם פיצ'ר ממש מדהים.

מצמלמת רוורס "קפיצית".

זכור לי שראיתי את זה באחת מתכניות הרכב השונות.

מדובר בעצם על מצלמה שנמצאת מאחורי הסמל "VW" מאחורה, וכאשר משלבים לרוורס הסמל נוטה כלפי מעלה והמצלמה נחשפת.

אהבתי.

* במחשבה שניה, אם חיישני רוורס מסרבים אז בטח אין על מה לדבר.

דווקא את המצלמה הזו ניתן לקנות באתר של kufatech במחיר לא שווה בכלל לכל נפש

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

יש באתר שלהם הרבה דברים נחמדים. הבעיה היא שמה שעולה אצלהם 500 יורו, יעלה כאן מעל 1000 יורו, בעיקר בשל חמדנות היבואנים. לגבי המצלמה, למיטב הבנתי זה הגיע כסטנדרט רק ב- GTI שם, אבל אולי שינו את זה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כנראה שלא תצליח לשכנע את צ'מפיון. כנראה שפס היצור במקסיקו לא מותאם להוספת חיישני הרוורס. נדמה לי שהפאסאט והטוארג מיוצרים בגרמניה.

פורסם
אלעד, אני מאמין שלאביך יש עשרות שנים של ניסיון בנהיגה לכן אינני מבין מדוע הוא צריך חיישני רוורס.

אני נוהג ללא חיישני רוורס ושאר השטויות שעלולים לגרום לך לאבד את הכישורים הטבעיים.

בטח אתה גם יודע לבלום "עם פימפום" כמו פעם טוב יותר מ- ABS.

בטח גם ההיגוי הנגדי שלך ויכולת השליטה שלך ברכב עדיפה על ESP.

מה קשור כישורים טבעיים לאבזור נוחות\בטיחות? עם חיישני חניה אתה יכול לתמרן לתוך חנויות צפופות יותר כי יש לך יותר מידע על הנעשה מאחור וכמה אתה קרוב לרכב מאחור. סה"כ אביזר נוחות שמשפר לך את יכולת החניה באמצעות מידע נוסף...הרי היכולת הטבעית שלך לא יכולה להוציא את העיניים שלך ולשלוח אותן לפגוש האחורי לצורך אומדן מרחק.

וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על עניין הבטיחות (ילד נמוך רץ מאחורי הרכב).

יש התעסקויות שלא ניתן להימנע מהן. הקודנית היא אחת מהן. כל מה שאפשר לעשות במפעל, אני מעדיף אותו על פני משהו שהותקן ע"י עובד מקומי שלך תדע איזו הכשרה הוא עבר ועד כמה המוצר באמת יכול להתממשק עם הרכב - הן מבחינה אסטטית והן מבחינה טכנית.

כבר יצא לי לראות על מכוניות חדשות התקנות של חיישני רוורס שראוי היה להוריד לזה שהתקין אותם את הידיים, וממש אין לי חשק שזה גם מה שיהיה ברכב החדש של אבא שלי.

אלעד, סה"כ חיישנים.

עושים 4 חורים בפגוש ומחברים את המוח למעגל של אור הרוורס...לא התקנת מולטימדיה פולשנית.

הסיכוי שזה יעשה בעיות הן רק אם המתקין חאפשר אמיתי או ישבור לך קליפסים בפלסטיקה בתוך האוטו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה ממש לא מסתכם בקדיחה של ארבעה חורים נוספים. קרא שוב את מה שכתבתי: החיישנים המקוריים אינם מתממשקים עם הרכב, הן מבחינה אסטטית והן מבחינה טכנית.

לגבי מה שכתבת למרק: אבא שלי במשך יותר משלושה עשורים נסע לאחור עם רכב באורך ממוצע של 12 מ' ללא חיישני רוורס או מצלמות, כך שפעולה זהה עם רכב שאורכו אינו עולה על שליש מזה לא אמורה להיות אתגר מהותי עבורו.

פורסם

אלינו מתייחסים ממש בזילזול .... מזכיר לי את ביקורי בוולפסבורג לפני מספר חודשים הלקוח יכול להפעיל קונפיגורייטור בתוכנת מחשב ולבחור מתוך עשרות אם לא מאות אפשרויות : צבעי ריפוד , שליטה מההגה , חיישני רוורס , חימום מושבים ועוד ועוד. העניין פה הוא שצ'מפיון מזמינה מראש את המלאי ללא תלות ישירה בהזמנת לקוח ספציפית. לא מבין למה הם לא יכולים להיעתר לבקשות מיוחדות ולציין בזמן ההזמנה שזה עשוי לעכב את זמן האספקה.

בנוסף : למרות כל התישבוחות שנותנים פה לקלאס A , שוק הרטרופיטס (מקור ותואמי מקור) בארץ מאד מוגבל , הידע המקצועי הוא מאד חסר והם כנראה תלויים בצ'מפיון באספקת החלקים , ב UK לדוגמא יש סדנאות שיכולות להתאים לך כמעט כל תוספת מקורית שניתן להזמין עם הרכב הם אפילו יסבו לך את הרכב ל HIGHLINE .

אני רציתי להוסיף שליטה מההגה לגולף TRENDLINE שלי , בארץ אף אחד לא מסוגל לבצע את העבודה הזו , אז נכון צריך להחליף הגה ויחידת שליטת הגה ולתכנת מחדש (600$ דולר חלקים ב EBAY) אם היה אפשר לייבא את החלקים לבד בעלות סבירה הייתי עושה זאת בעצמי (התיכנות מאד פשוט ב VCDS).

עוד לא הרמתי ידיים... מי יודע אולי יום אחד עוד אעשה זאת. :-)

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

• תוכן חדש...