Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי:

במעבר לפוקוס אתה תרד ברמה ואתה עלול להתחרט קשות הן מכוח הרכב (עלוב בלשון המעטה), יחסי העברה וגיר זוועתי, לבין האיבזור והתחושה הכללית של התפרקות.

אבל תעשה מה שאתה מבין.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שמעת פה הרבה דעות, אני בטוח שחלק מהמגיבים נסעו 150 מטר לפני שנתנו דעה נחרצת ו"מבינה" כל כך...

אז בוא תשמע מישהו שיש שהיו לו, יש לו ויהיו לו פוקוסים.

אני נוסע כרגע על 2006 שלי (אוטוטו מוכר אותה אבל באמת שלא זאת הסיבה שאני מגיב) לאימי יש 2007 ,לאבי יש מהעבודה 2009 שאני משתדרג אליה וזאת הסיבה למכירה.

הרכב כבד? אכן כבד, אבל ממש לא דרמתי יותר מכל משפחתומטית אחרת, למעשה הפוקוס מהירה ומגיבה יותר מה308 שיש לאשתי מהעבודה.

אכן, ביחס לקורולה שנחשבת לזריזה מבין המשפחתומטיות, יש הבדל לפוקוס. אבל גם יש הבדל עצום שאתה נוסע 100-120 והרכב משייט בשקט יחסית ובבטחון, ואתה לא מרגיש על 120 כאילו אתה טס במהירות מטורפת כמו בקורולה (והיתה לנו 3 שנים 2006 שאותה החליפה ה308).

יהיה מעניין אותי לראות איך הפוקוס שנחשבת כמעט להכי נפוצה בציי הרכב נחשבת לסיכון בטיחותי ולעלובה מול פלואנס, קרוז, C4 ושות'. למישהו פה ש"מבין" יהיו הרבה מיתוסים לנפץ. יודע מה, גם מול המזדה 3 אין לה מה להתבייש.

בכל מקרה מדובר על רכב נוח מאד, מרווח מאד, שקט מאד, איכות החומרים? זה לא מרצדס, אבל לפחות באותה רמה כמו שאר הקבוצה. אין ולא קרקוש או רשרוש אחד ברכב שלי. הכל מאסיבי ושמן במידה הנכונה. מזגן פשוט פצצה (דוגמא, בקורולה היה פנטסטי, במאזדה 3 וב308 אני מזיע כמה דקות עד שמתחיל קצת להתקרר).

צריכת הדלק הממוצעת שלי בנהיגה סופר רגועה (מה לעשות, אני לא נהג ממהר:-D) נעה סביב 1-11.

לגבי האמינות, הפקוס נחשבת לאחת האמינות אם לא האמינה מבין המשפחתומטיות. לא סתם יצא לה שם של "האירופאית היפאנית" בציי רכב. לא סתם כולם מחזיקים אותה בערימות (שזו בעיה אחרת...).

לצערי לא תקנה 2006 במצב טוב, ב35 אש"ח.

שורה תחתונה, אם אתה נהג סולידי, מחפש רכב נוח ואמין ומרווח, טיפולים סבירים, מדובר על משפחתית מצויינת. לא סתם סדרת הפוקוס זוכה תמיד לביקורות מצויינות. המינוס היחידי הוא עצלנות. זאת באה לידי ביטוי בעיקר ברכב עמוס מאד לדוגמא. ביומיום לא תרגיש כלום. הדגם החדש לאחר מתיחת הפנים ב2008 אינו שונה מבחינת ביצועים. הוא פשוט שקט אפילו יותר בשיוט (די משמעותי).

לגבי עקיפות, האוטו יותר כבד. וגם אני מתכנן עקפות שונה קצת מאלו שמתכנן נהג של איביזה טורבו, מה לעשות.

לגבי בלימה, מה אתה מהנדס רכב? אתה דואג לבלימה? מה נראה לך שמישהו נשאר בלי בלמים? הרכב בולם תאמין לי. לשמחתי אף פעם לא בדקתי את מרחק העצירה המינימלי ואני שמח שכך.

חלפים זולים "כמו יפנית"? ניסית פעם להכנס עם הונדה לטיפול? נראה לי שאתה חיי בימי הסובארו DL שאפשר לתקן עם ג'בקה ב20 ש"ח באיזה מוסך מדרכה. הפוקוס לא שונה בממוצע הטיפולים מאחרות.

מקווה שעזרתי קצת.

בהצלחה בכל מקרה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...