Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב קטן וחסכוני שיסיע אותי מהבית אל המכללה ובחזרה (נסיעה עירונית)

בתור סטודנט, כמובן שאני מחפש את מה שיגזול ממני הכי מעט כסף,

לכן הגדרתי שהחיפוש שלי הוא אחר מכוניות בנפח של עד 1400 סמ"ק, וגיר ידני בלבד - יש עדיפות גבוהה מאוד לאיבזור מהמשולש הקדוש (ח"ח, ה"כ ונעילה מרכזית)

התקציב נע סביב ה-5000 ש"ח, יש אפשרות למתוח טיפה, אבל ברור שאני מעדיף לקבל עודף.

האופציות העיקריות שניצבו לפני הם:

סיטרואן AX בשנים 96-97.

רנו קליאו 95-98

ופיאט פונטו דור ראשון

לסיטרואן AX יש הרבה יתרונות בולטים: מנוע פצפון, משולש האבזור מתקיים, מחירון ברצפה, חולקת מכלולים רבים עם רכבים אחרים. אבל כנגד כל אלה יש חסרון אחד ענקי: יש רק 2 מכוניות כאלה למכירה באיזור מגוריי, ושתיהם במצב לא מעודד.

בעניין הקליאו דווקא מצאתי אופציה מעניינת: קליאו מדגם אליזה, שנת 98,יד שניה, 178K ק"מ, מאובזר למדי, מנוע וגיר עשו רושם מצויין, אבל מבחינת קוסמטיקה חיצונית האוטו לא משהו (צבע דהוי ומתקלף במקומות מסויימים) ובפנים יש הרבה פלסטיקה במצב לא טוב, ושלל תקלות חשמל מציקות למיניהן. בנוסף, הזהירו אותי רבות מפני האמינות של הקליאו בשנים הללו - ייתכן שלחינם.

אחרי ששתי הקודמות ירדו מהפרק התמקדתי בחיפוש אחר פונטו, עד עכשיו ראיתי כמה פונטואים, אבל לא מספיק.

אני אמור לראות מחר פונטו 2000 SOLE, ובכלל אני הולך למקד את המשך החיפושים אחר פונטו, ואחרי כמה חיפושים שערכתי צצו לי מספר שאלות:

1. קראתי שהפונטו זקוקה לפראפלו כנוזל קירור, האם זה תקף גם לדגמים מדור ראשון או רק לפונטו "ספייס"?

2. האם יש דרך לגלות אם השתמשו רק בפראפלו, מלבד שאילת המוכר ?

3. קראתי על מזגן לא מקורי בדגמים עד 2000 שהותקן בארץ, 3 מהירויות במקום 4, כמה באמת הוא כזה גרוע והאם זה אמור להשפיע בבחירת הרכב?

4. ברור לי שרכבים בתקציב הזה דורשים יותר מזל מאשר בדיקה קפדנית לפני הקניה, אבל איך הפונטו מבחינת עלויות? (צריכת דלק? הסבירות שתקלות יצוצו?)

בנוסף, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בקשר לבחירת הרכבים ולשמוע אם יש רכבים אחרים שאתם ממליצים עליהם במסגרת התקציב והדרישות.

בתודה,

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

גם בדור הראשון עדיף להשתמש בפאפרלו אך בספק עם השתמשו בזה במשך הכול השנים,חוץ ממוסך מורשה לא ישימו לך אותו,תשאל כמה מוסכים מה זה פאפרלו ותיראה שרובם לא יודעים.

תבדוק שיש נוזל קירור ולא מים רגילים.אם אין אבל הרכב בסך הכול שמור אין מה לעשות,תעשה ניקוי לרדיאטור ושים נוזל קירור יעודי. לא הייתי פוסל בגלל זה רכב שהוא שמור יחסית.

כן אתה יכול לבדוק צבעו צריך להיות כחול.לגבי המזגן לא יודע.

הפונטו מאוד חסכונית,פשוטה וזולה לאחזקה,יש הרבה כאלה קח שאין בעיית חלפים בפרוקיות.בדגמי XTZ וSX צריך להיות הגה כוח לא בטוח רק אם לSX יש חלונות חשמל,לXTZ יש אפילו 2 כריות אוויר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...