Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחמם מים בגז לבית- בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאיץ הירוק או השחור נראים לי אותו הדבר, מה זה החור שאתה מדבר עליו? חייב להיות חור למים הקרים. (מהצד)

תפתח את הברזים החמים בכל הכיורים, זה עוזר לנקות את הצנרת ממשקעים, אם אפשר ניתן לנסות להזרים מים קרים דרך פיית הברז לניקוי נוסף.

אחרי שהחלפתי (ופתחתי ברזים בניקוז) בעיות לחץ במקלחות נפתרו, כנראה יש לכלוך שתקוע בברז עצמו!

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מציע לך לקנות דוד של כרומגן עם 5 שנים אחריות וממתקין רשמי , ולא כל מיני זבאלות שעולים 300-400 שקל פחות שרוב המתקינים מנסים לדחוף, ורוב הסיכויים שאחרי שנה שנתיים יצטרכו להיות מוחלפים במסגרת האחריות וכמובן גם אחרי האחריות.

לפני שנתיים החלפתי אצלי בדירה, אמנם עלה 2500 ש"ח אבל בינתיים מספק את הסחורה.

כמובן שגם זמני החימום התקצרו, מספיקה רבע שעה עבודה בשביל מקלחת לא קצרה במיוחד.

אני לא זוכר את הדגם המדוייק אבל עשיתי על זה דוקטורט מהיר . (מהיר, כי הקודם התפוצץ )

בדקתי בזמנו את הנושא של המחמם גז והגעתי למסקנה שעם כל הצער שבדבר, זה יוצא יקר יותר מדוד חשמל.

תחשוב בצורה אובייקטיבית : אם זה היה כ"כ טוב וחסכוני כפי שחברות הגז מציגות את זה, כנראה שזה לא היה כל כך נדיר והיה את זה לרוב הציבור או לחלק ניכר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תחשוב בצורה אובייקטיבית : אם זה היה כ"כ טוב וחסכוני כפי שחברות הגז מציגות את זה, כנראה שזה לא היה כל כך נדיר והיה את זה לרוב הציבור או לחלק ניכר.

זה נקרא לחשוב בצורה אובייקטיבית? זה נקרא ללכת אחרי העדר.

בכל אופן, אין לי בעיה לשלם על משהו יותר אם הוא נותן לי יותר (אמינות?מקום?נוחות?). רק האפשרות לקלח את הילדה בכל רגע שמתחשק לי בלי להדליק את הדוד שעה לפני זה יתרון גדול...השאלה כמה אני מוכן לשלם על היתרון הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
רק האפשרות לקלח את הילדה בכל רגע שמתחשק לי בלי להדליק את הדוד שעה לפני זה יתרון גדול...השאלה כמה אני מוכן לשלם על היתרון הזה.

יפה אמרת, זאת בדיוק הסיבה שישנם אנשים שנוסעים 100-200 ק"מ בחודש ועדיין מחזיקים רכב ולא נוסעים במונית, למרות שלאורך זמן מונית תהיה זולה יותר כנראה.

ברוב המקרים נושא המקלחות הוא קריטי בעיקר בחודשי החורף - שזה בממוצע כ 3-4 חודשים שהשמש בהן היא ON OFF ולא תמיד יש מספיק מים חמים וצריך להדליק דוד.

אצל רוב המשפחות קיימת רוטינה ברורה וקבועה (שהיא חלק מחינוך הילדים) מתי אוכלים, מתי מתקלחים ומתי ישנים. בגילאים קטנים ממש (כמה חודשים) הרוטינה של המקלחות והאוכל קצת משתנות (ויש גם יותר בלת"מים שבהם אתה נזקק לרחוץ את הילד או הטוסיק שלו) - אבל באופן כללי אם יש לך "שעון שבת" (טיימר) לדוד, אתה מכוון שהדוד ידלק בשעות קבועות כל יום (נניח: שאתה בדרך חזרה מהעבודה הביתה, או חצי שעה - שעה לפני שהילד צריך להתקלח) ובכך פתרת לעצמך את הבעיה וההתעסקות עם הדוד.

הפתרון של גז הוא מצויין למקומות (אפילו בארץ) ש:

1. סובלים מרמת קור גבוהה במיוחד (רמת הגולן, ירושלים)

2. נזקקים לכמות אדירה של מים חמים (קרי: למי שיש ג'אקוזי \ משפחות מרובות ילדים וכו').

אצל כל היתר זה עניין של פינוק (יקר ומיותר ברוב המקרים - אלא אם יש לך כסף מיותר לזרוק על זה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טיימר לדוד לדעתי הפך לסטנדרט בעשור האחרון.

אני לא יודע איך אפשר לחיות בלי זה. אני זוכר שלפני 15 שנה הייתי קם להדליק דוד וחוזר לישון חצי שעה.

היום אני קם, יש מים כי זה נדלק אוטומטית רבע שעה לפני .

רק צריך לקחת בחשבון שבהפסקות חשמל ארוכות הוא עלול ליצור פיגור.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עוד פרט חשוב הוא שבבניין שלי אין בכלל קולטי שמש, חימום המים גם בקיץ (וצריך לחמם) מבוצע ע"י דוד חשמלי.

ואני מתבייש להגיד שאין לי אפילו טיימר על הדוד בבית :shock:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה טפשי, מה הפואנטה בדוד "שמש" אם אין לו שימוש בשמש?

במקרה הזה +1 לחימום הגז.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לדעתי כמו שנכתב, ניקוי הדוד מאבנית, החלפת גוף חימום ומאיץ,

וטיימר שיידלק לשעה וחצי בכל פעם, יפתרו לך את הבעיה.

אין ספק שמים חמים כל הזמן זה כיף, במיוחד שיש ילדים.

לנו בבניין יש את זה וזה פלוס גדול מאוד, אבל אנחנו משלמים מיסי ועד

גדולים יותר. אני חושב שבסיכומו של דבר זה לא שווה את המחיר.

אקסודוס, הכוונה היא לדוד חשמלי, לא לדוד שמש(כן, יש דבר כזה).

בד"כ בבניינים גבוהים אין דודי שמש.

פורסם
עוד פרט חשוב הוא שבבניין שלי אין בכלל קולטי שמש, חימום המים גם בקיץ (וצריך לחמם) מבוצע ע"י דוד חשמלי.

ואני מתבייש להגיד שאין לי אפילו טיימר על הדוד בבית :shock:

מבאס. איך לא עשו מערכת סולרית ?!

אצלי ממרץ אפריל ועד אוקטובר נובמבר אני כמעט לא מפעיל את הדוד אלא אם כן קמתי בשעות ממש מוקדמות . יש מים אש עד השעות הקטנות של הלילה מהקולטי שמש.

אני לא מסכים בקשר לתאוריית העדר כי במקרים רבים העדר הולך אחרי הפתרון הטוב ולאו דווקא נסחף.

טיימר עולה כמה עשרות שקלים, אפשר להתקין לבד אלא אם כן ממש אין לך ידע וקשר לחשמלאות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי דוד חשמל תקין עדיף על מערכת גז. (מה גם שמחירי הגז עוד יעלו).

אם אתה מחליף לבד אל תפתח ברזים של מים חמים בדירה בזמן הריקון.

חשוב לבדוק שהמפסק בלוח ששייך לדוד יהיה מנותק.

תסגור את השיבר הזנת מים לדוד, תנתק את הטרמוסטט ותניח בצד שלא יירטב.

תפתח את הברגים של הפלאנש 6 במיספר בעזרת בוקסה 14.

תשים לב שהניקוז במרפסון פתוח ולא סתום כי ברגע שהפלאנש בחוץ 150 ליטר נישפכים בשניות.

אחרי שאתה משחרר את הפלאנש תזרים קצת מים בדוד לשטוף את שאריות הליכלוך והאבנית.

תרכיב את הפלאנש החדש ולאחר מכן תפתח את השיבר הזנה מים לדוד.

(אני בדרך כלל מכוון שהחור במאיץ פלסטיק יהיה ליד הטרמוסטט ולא גוף החימום).

בזמן המילוי של הדוד תפתח רק ברז אחד של מים חמים שיתנקז האויר מהדוד.

תשתדל שזה יהיה ברז הכי קרוב לדוד ועדיף בכיור שאם הוא יתמלא לכלוך ויסתם עדיין תוכל להתקלח.

תחבר את החשמל רק אחרי שהדוד מלא מים.

נ.ב

בדוד חשמל בלבד ובנפחים הגדולים צריך שיהיה טיימר 24 שעות לכיוון הפעלת הדוד בנוחות.

אם אתה מחליף לבד אז תרכיב את המאיץ הרגיל לא את הירוק.

פורסם
מבאס. איך לא עשו מערכת סולרית ?!

מאוד מבאס, אבל ככה זה בבניין עם 17 קומות, משהו שקשור ללחץ מים לגובה כזה וגם לא נראה לי שיש על הגג מקום לקולטי שמש עבור 64 דירות.

כל חיי גדלתי בבית עם דוד שמש ואני מכיר את הנוחות והחיסכון של שימוש בשמש בשביל מים חמים.

לדעתי דוד חשמל תקין עדיף על מערכת גז. (מה גם שמחירי הגז עוד יעלו).

אם אתה מחליף לבד אל תפתח ברזים של מים חמים בדירה בזמן הריקון.

חשוב לבדוק שהמפסק בלוח ששייך לדוד יהיה מנותק.

תסגור את השיבר הזנת מים לדוד, תנתק את הטרמוסטט ותניח בצד שלא יירטב.

תפתח את הברגים של הפלאנש 6 במיספר בעזרת בוקסה 14.

תשים לב שהניקוז במרפסון פתוח ולא סתום כי ברגע שהפלאנש בחוץ 150 ליטר נישפכים בשניות.

אחרי שאתה משחרר את הפלאנש תזרים קצת מים בדוד לשטוף את שאריות הליכלוך והאבנית.

תרכיב את הפלאנש החדש ולאחר מכן תפתח את השיבר הזנה מים לדוד.

(אני בדרך כלל מכוון שהחור במאיץ פלסטיק יהיה ליד הטרמוסטט ולא גוף החימום).

בזמן המילוי של הדוד תפתח רק ברז אחד של מים חמים שיתנקז האויר מהדוד.

תשתדל שזה יהיה ברז הכי קרוב לדוד ועדיף בכיור שאם הוא יתמלא לכלוך ויסתם עדיין תוכל להתקלח.

תחבר את החשמל רק אחרי שהדוד מלא מים.

נ.ב

בדוד חשמל בלבד ובנפחים הגדולים צריך שיהיה טיימר 24 שעות לכיוון הפעלת הדוד בנוחות.

אם אתה מחליף לבד אז תרכיב את המאיץ הרגיל לא את הירוק.

תודה.

יש אפשרות לדעת מה דגם המחמם שיש לי והטרמוסטט לפני כל הפרוצדורה? לפי אולי דגם הדוד וכו'.

אני רוצה לרכוש את החלקים לפני ולעשות הכל בפעם אחת במקום לפרק, לגשת לחנות ולהרכיב.

מה עמדתך לגבי מאיץ ירוק פתוח בחלקו התחתון?

פורסם

אם הדוד שלך לא אמקור או כרומגן אז הפלאנש הוא אוניברסלי.

אם הוא אחד מהשניים השונים תצטרך לקנות פלאנש ייעודי.

את הטרמוסטט מחליפים רק אם הוא התקלקל או שנזלו עליו מים והוא נראה חלוד.

תקנה בכל טמבוריה מצויה פלאנש קומפלט מחיר בסביבות 80 ש"ח אם בא לך להחליף טרמוסטט תקנה גם בסביבות 50 ש"ח.

ההרכבה של שניהם לא מסובכת בכלל אם יש רקע טכני והבנה בסיסית.

כל זה כמובן לא הצעה שלי שתעשה לבד כי יש כאלו שיגידו שבחשמל צריך חשמלאי מוסמך ואינסטלטור בשביל לא להסתבך

אבל אם בא לך לחסוך 300 ש"ח לך על זה.

אמרתי כבר בהודעה הקודמת לך על המאיץ הרגיל הוא מחמם קצת יותר מהר.

פורסם

לגבי המאיץ- מעבר למהירות החימום, האם המאיץ הירוק הפתוח למטה יצבור פחות אבנית לאורך הזמן?

פורסם

2 שאלות נוספות ברשותכם:

1. האם גוף חימום של 2500W (ביחס ל 2000W או 2200W הקיים) יתן שיפור בחימום או שלאורך זמן הוא פשוט יצבור אבנית יותר מהר ויסתם יותר מהר ? (אני תוהה: אולי יש יתרון לחימום "חלש יותר" בתוך המאיץ ?) יש לציין שהגוף חימום הנוכחי מחמם מצויין והשאלה היא לצורך ידע.

2. במאיץ חום הרגיל (השחור) יש רק חור אחד עגול למטה. חשבתי לעשות עוד חור אחד ממול בשביל לשפר את כניסת המים למאיץ ואולי גם לצמצם במעט את כמות האבנית שמצטברת שם לאורך זמן. אני יודע שקיים סיכוי שהמאיץ יחמם מים פחות מהר (כמות המים שתעבור במאיץ בזמן נתון תגדל - אבל הטמפ' תפחת).

דרך אגב, מצאתי באיזה מקום באינטרנט הוראות הרכבה למאיץ חום - ושם הם טוענים שהפתח של המאיץ חום צריך להיות בכיוון הכניסה של המים הקרים לדוד. יש דברים בגו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני חושב שזה הגיוני שהפתח של הכניסה מים קרים לחמם יהיו מול הכניסה של המים הקרים לאוגר.

האמת אף פעם שהרכבתי לא באמת חשבתי על זה אבל זה אכן ניראה לי הגיוני.

קובי

• תוכן חדש...