Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. ברשותי לנטיס 1999 מנוע 1600. בימים האחרונים, שתי נורות כריות האוויר דולקות. האחת קבוע, השנייה מהבהבת.

מניסיון חברי הפורום, האם המדובר בבעיית כיול, או בתקלת מערכת? אולי בכלל לבדוק פיוזים רלוונטיים? כמה יעלה לסדר את זה במוסך מורשה? האם ניתן במוסך רגיל?

אני יודע שהכי טריויאלי זה לסור למוסך מורשה, להתחבר למחשב ולבדוק תקלות פוטנציאליות. ובכל זאת, מנסה לברר ולדלות פרטים נוספים עוד לפני שאני עושה זאת, אם בכלל.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ספר את ההבהובים, שים לב יש קצרים וארוכים.

לדוגמה 2 הבהובים ארוכים ו 3 קצרים מציינים קוד תקלה מס' 23 (דוגמה).

אם תגיד לנו מהו קוד התקלה או מספר ההבהובים נוכל לעזור.

פורסם

יש שתי נורות אזהרה של כריות אוויר. אחת ממוקמת בצד ימין למטה - אדומה, ונורה נוספת כתומה בצד שמאל למעלה בלוח השעונים. השמאלית נשארת דלוקה קבוע. הימנית למטה ( האדומה ) מהבהבת בצורה זאת: אחת למספר דקות הנורה מהבהבת במשך שבע פעמים רצוף, יש השהייה של דקה, ואז ישנם ארבעה הבהובים איטיים יותר, וחוזר חלילה.

פורסם

מנורת כרית אוויר יכולה להצביע על המון בעיות, פיוז, בעיות כיול או פשוט כרית אוויר שנדפקה.

הכי בטוח תכנס למוסך מורשה תתחבר למחשב ותקבל תוצאה.

תנסה אצל קלעי אחלה מוסך.

פורסם

יש לך את אותה הבעייה שיש לי בדיוק ואני שובר את הראש כבר הרבה זמן מה לעשות איתה

קוד התקלה הוא 47 שזה אומר שחיישן המשקל בכסא הנוסע לא תקין.הפתרון היחידי הוא החלפת כסא או רק בסיס הכסא.

כסא חדש עולה כ3000 שח ומפרוק לא בטוח שהוא יהיה שמיש.זו בעייה מוכרת בלאנטיס.

תפקיד החיישן הזה הוא לא להפעיל את כרית האוויר הצדדית כשאין נוסע.כלומר במצב זה כשהמנורות מהבהבות כרית האוויר תופעל בכל מקרה.

מה שאתה יכול לעשות כרגע זה לנקות את שלושת החיבורים מתחת לכסא הנוסע עם ספריי מגעים.אולי זה יעזור.

בהצלחה

פורסם

ועוד משהו..כבר החלפתי כסא חדש לפני כשנתיים והבעייה שוב חזרה.. ובטסט הבוחן הכשיל אותי על כך.ניקיתי את המגעים מתחת לכסא וזה הסתדר.ממש בעייה.

פורסם

עדכון: כבר שלושה ימים שזה לא דולק. אבל, אי אפשר לדעת מה צופן העתיד...

אגב, האם זה קשור לכך שהרבה פעמים במהלך נסיעה, אשתי מתרוממת מהכסא נוסע לדקה על מנת להעביר משהו לילדים מאחור? כלומר, החיישנים מתבלבלים, פעם משקל נוסע, ופעם ללא משקל, וזאת אגב נסיעה?

פורסם

הכי קל להאשים את האישה אההההההההה?

אין קשר החיישן הנ"ל הוא מעיין רצועות פלסטיק עם פס מתכתי דק בתוכם שיודע לדגום

את המשקל שקיים על מושב נוסע.

החיישנים הללו נוטים להתקלקל עם השנים.

זה שכרגע יש לך שקט זה לא אומר שהבעיה הלכה אלא רג שהמגע שנשבר בפנים כרגע נוגע.

התקלה תחזור ובגדול והיא תתחיל לקרות לעיתים יותר קרובות עד אשר הנורות ישארו לך דלוקות קבוע.

לקנות את הרכיב מפירוקיות לא משתלם כיוון שהם לא מחזיקים הרבה זמן מעמד

מושב נוסע מושלם עם עבודה עולה בסדר גודל של 2000 שקלים.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
יש לך את אותה הבעייה שיש לי בדיוק ואני שובר את הראש כבר הרבה זמן מה לעשות איתה

קוד התקלה הוא 47 שזה אומר שחיישן המשקל בכסא הנוסע לא תקין.הפתרון היחידי הוא החלפת כסא או רק בסיס הכסא.

כסא חדש עולה כ3000 שח ומפרוק לא בטוח שהוא יהיה שמיש.זו בעייה מוכרת בלאנטיס.

תפקיד החיישן הזה הוא לא להפעיל את כרית האוויר הצדדית כשאין נוסע.כלומר במצב זה כשהמנורות מהבהבות כרית האוויר תופעל בכל מקרה.

מה שאתה יכול לעשות כרגע זה לנקות את שלושת החיבורים מתחת לכסא הנוסע עם ספריי מגעים.אולי זה יעזור.

בהצלחה

גם אני נתקלתי בבעיה הזאת.

מישהו יכול בבקשה להסביר איפה בדיוק החיבורים האלה? או לצרף תמונה של המגעים שצריך לנקות?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

חברה מצאתי פתרון אשר יכול לעזור.

לפי מה שקראתי לרובינו יש אותה תקלה, תקלה 47.

יש אפשרות לבטל אותה בעזרת חיבור מכשיר אשר נמכר בEBAY.

במקרה מצאתי אחד שמוכר בישראל

לי יש מאזדה 323 2004 .

לפי השרטון הוא גם מתאים למגוון דגמים של מאזדה.

המחיר נראה סביר, 150 ש"ח, שווה לנסות לפני שקונים כיסא או רק את החיישן.

בכל מקרה אני יקנה אחד. אם יעבוד אני אודיע לכם.

פורסם

הייתה לי את אותה הבעייה. בדקתי את הרכב גם במוסך מורשה. אמרו לי שהפתרון היחיד זה להחליף כיסא שליד הנהג. כי החיישן תפור בפנים בתוך הכיסא.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...