Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי בחול - הצעות למתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה עלה לך כולל הכל ?

כלי רכב שברשותי : חיפושית 1974 וחיפושית 1973 וספה SS180 1968 ופיאג'יו CI 1992 יפים עם הרבה סטייל !!

פורסם

מנסיון דל שעשיתי בזמנו;

הקומפרסור חייב להיות חזק (מהגדולים מאוד/תלת פאזי ודומיהם)

החול חייב להיות יבש וגם מסונן מכל מיני לכלוכים.

מידי פעם צריך לנקות את הדיזה.

הנה מחיר מעניין למכשיר ייעודי שמתחבר לקומפרסור ורק צריך למלא חול במיכל..

http://chinahyco.en.made-in-china.com/product/ZMVmOIFjGskE/China-Sandblaster-SB10-.html

פורסם

שלום רב

אנחנו מתעסקים עם התזת סודה שיטת ניקוי אקולוגית שאינה מזהמת את הסביבה ואינה מסוכנת

לאדם .לשיטה התרונות נוספים חוץ והשמירה על הבריאות והסביבה בגלל רכות הגרגיר של הסודה

הוא אינו פוגע במשטח ולא מוריד עובי דופן בנוסף המינרל שבסודה יוצר שיכבת הגנה על המתכת ושומר אליה

מפני קורוזיה וחלודה לאורך זמן בניגוד לניקוי חול אשר מזרז את התהליך

אשמח לתת עוד פרטים בטלםון 0546655180

אורי eco-Sodaclean

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדיף מאוחר מ....

אם יש לך ידיים טובות, הנה המלצה:

מצורפת תמונה של מערכת ניקוי חול שבניתי לפני הרבה שנים, קצת נגרות וכו' - הסברים בתמונה

גם קומפרסור לא מקצועי וביתי יכול לעשות את העבודה - הוא פשוט יעבוד רצוף יותר.

את הפיסטולט עשיתי מפיסטולט שבמקור מחובר אליו מיכל ומשמש להתזת נוזלים. ניתן למצוא ברוב הטמבוריות או בציוד לחומרי בנין. צריך להפריד את גוף הפיסטולט מהכל. מהמיכל והמיכסה ומהצינורית שמוברגת מלפנים. את החול הוא ייסחוב באמצאות אפקט וונטורי, אם זה לא ברור בתמונה הצינור מחובר ממרכז הפיסטולט (לא נראה בתמונה) מושחל בחופשיות דרך הצינור השרשורי אל תוך הדלי (כ-5 ס"מ בתוך החול).

המערכת הייתה בשימוש ארוך ונראה שלא היה הרבה בלאי בגוף הפיסטולט (אין לי תמונה שלו - אני צריך למצוא אותו).

עדיף חול ים כיוון שבחול בנייה לפעמים מתערבבים חומרי בנייה אחרים שבתהליך ההתזה הופכים לאבק ואותו אתה עלול לנשום.

חול הוא זכוכית (קווארץ) במצב צבירה קדמוני יותר.

בהצלחה

בלאסטר1.jpg

• 6 חודשים מאוחר יותר...
  • ספונסר פורום
פורסם
קודם כל תודה לעונים !!!

עכשיו לענייננו אנו :)

קניתי מנקה בחול ,פיסטולט ,משייפת צינור מגולגל מפלסטיק מסכה לפנים עם שתי חורים כזאת , מישקפיים לעיניים אטומות הבאתי קומפרסור מחבר שלי שהוא 50 ליטר אולי 2-2.5 כוח סוס שנת ייצור 1990

חברות של המנקה חול אני לא יודע זה לא לידי כרגע שיהיה אני יבדוק וירשום ,

והחול באמת מגיע רטוב ולא הבנתי למה זה לא עובד לי המנקה חול , חשבתי חול חרא שילמתי 7 שקל ודפקו אותי ;)

אבל אני אייבש אותו וינסה שוב או שאני יביא דלי לניסיון מהים ( חד פעמי אף אחד לא יגיד כלום , וזה לא מחוף מוכרז זה מחוף ניפרד )

ואני לא משפץ רק את האוטו שלי זה גם דברים אחרים כגון דברי ברזל ישנים מאווררים מקררים אמקור 10 ועוד כל מיני דברים חלודים שיכולים להיות חדשים ויפים אני עושה להם רסטורציה

אני ינסה את כל מה שכתובו לי ואני יעלה תמונות של הציוד ושל הדברים החלודיםשעומדים לעבור רסטורציה

שלום,

לא יודע אם זה עדיין אקטואלי מבחינתך, אבל בחברתנו - קונלוג קונטרול - מייצרים (בעתלית) גרגרי פלסטיק מיוחדים לניקוי בהתזה

שמחליפים בהרבה שימושים את החול.

בגדול, חול אכן מסרטן (ע"ע סיליקוזיס) ואף נאסר לשימוש בהתזה במדינות רבות.

הגרגרים שאנו מייצרים עשויים מחומר לא מסוכן ועושים עבודה טובה בניקוי והכנת פני שטח על גבי כל המתכות, וכן סוגי פלסטיק אחרים ואפילו עץ (למשל - רהיטים ישנים.

אנו מוכרים את החומר בשקי 25ק"ג, וגם נותנים שרותי ניקוי בתשלום בתוך תא התזה גדול בעתלית, המסוגל להכיל גם מכונית שלמה.

אשמח לעמוד לרשותך והחברים בפורום בכל ייעוץ נוסף.

אורי אונגר

052-6122517

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ניקוי בחול הינו תהליך מאוד מסוכן..... אבק שנוצר מגרגירי החול נכנס לראות ועלול לגרום למחלת ראות קשה ולסרטן.

היום במפעלים מסודרים כבר אסור לבצע ניקוי בחול אלא רק כשאין ברירה ובאישור מיוחד של משרד העבודה.

לא רק התהליך מסוכן...ק האבק נישא לכל עבר, אי אפשר להפטר ממנו ללא מערכת יניקה מסודרת במקום סגור ואטום שלא יתפזר לסביבה, האבק נתפס בבגדים, וכך גם מעבירים אותו לתוך הבית, לאוכל, למכונת הכביסה, לבגדים אחרים, ולבני משפחה אחרים.

מדובר בסיכון גבוה מאוד לבריאות.

ישנם חומרים חלופיים (כבר נכתב בפורום), אני אישית שמעתי על תחליפים כגון כדורי פלסטיק ושבבים של קליפת אגוז (אם אני לא טועה) אין לי מושג לגבי האיכויות של החומרים אבל קיימים תחליפים בשוק.

אני לא יכול לצרף קישור אך תקיש בגוגל ״סיכונים בניקוי בחול״ ותגיע לאתר של המוסד לבטיחות עם הנחיות והסבר מפורט לגבי סיכונים ואמצעי מגן 

פורסם
קודם כל תודה לעונים !!!

עכשיו לענייננו אנו :)

קניתי מנקה בחול ,פיסטולט ,משייפת צינור מגולגל מפלסטיק מסכה לפנים עם שתי חורים כזאת , מישקפיים לעיניים אטומות הבאתי קומפרסור מחבר שלי שהוא 50 ליטר אולי 2-2.5 כוח סוס שנת ייצור 1990

חברות של המנקה חול אני לא יודע זה לא לידי כרגע שיהיה אני יבדוק וירשום ,

והחול באמת מגיע רטוב ולא הבנתי למה זה לא עובד לי המנקה חול , חשבתי חול חרא שילמתי 7 שקל ודפקו אותי ;)

אבל אני אייבש אותו וינסה שוב או שאני יביא דלי לניסיון מהים ( חד פעמי אף אחד לא יגיד כלום , וזה לא מחוף מוכרז זה מחוף ניפרד )

ואני לא משפץ רק את האוטו שלי זה גם דברים אחרים כגון דברי ברזל ישנים מאווררים מקררים אמקור 10 ועוד כל מיני דברים חלודים שיכולים להיות חדשים ויפים אני עושה להם רסטורציה

אני ינסה את כל מה שכתובו לי ואני יעלה תמונות של הציוד ושל הדברים החלודיםשעומדים לעבור רסטורציה

חבל על הזמן שלך מדחס 50 ליטר לא בנוי לזה.תתן למישהו מיקצועי שעוסק בזה ,ניקוי חול מזיק גם לדרכי הנשימה ויש להשתמש במיגון מתאים.

פורסם

כל האזהרות שנמסרו לפני נכונות

ציוד

מדחס בעל ספיקה (לא לחץ) של 50 ליטר לדקה מינימום! מדחס רוטורי ולא בוכנתי

דיזה קטנה לא תעשה את העבודה לרכב שלם

ישנה סכנה ממשית של עיוות הפח היות וגרגירי החול "משתפשפים" על גבי הפח יוצרים חום ומעוותים את השטח

לכן עליך להתיז על פחים עבים מ 0.7 מינימום

אמצעי הגנה

מסכה מוזנת אויר מהמדחס בלבד!

כל מסכה אחרת תרגיש מחנק עד מהרה וחום בלתי נסבל

כפפות עור

כל כפפה אשר לא מותאמת תגרום לגרגירי החול להכאיב עד כדי חדירה אל מתחת העור מסוכן!

שם לב יש לנקות שומנים מהמתכת אחרת יש סיכוי להתלקחות

בגדים ארוכים

וכמובן חדר סגור או התזה בשטח פתוח ללא מבנים או ציוד ליד כמויות האבק שחול מייצר הן גדולות

חסרון נוסף

מיד עם סיום הניקוי הרכב מתחיל להחליד מדובר בקיץ בשעתיים שעליך לסיים את ניקוי החול מהבודי ולהתיז יסוד

ניקוי שאריות החול קשה עד מאוד השיטה שמצאתי היא להרעיד את הבודי ב360 מעלות על גבי עגה עם גלגלי אוקולון מחורצים

• תוכן חדש...