Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(יעוץ רכב) פורד S-max

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אנחנו מעוניים לקנות רכב חדש למשפחה שיחליף את הפזו 307 SW שיש לנו היום.

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות עבודה מרחק של 20ק'מ בערך לכיוון, אבל בסופי שבוע גם אני אנהג על הרכב (טיולים, יציאות עם חברים וכו') וכמובן נסיעות משפחתיות. אחרי הרבה חיפושים יש סוג של פשרה לגבי הפורד אס-מקס מנוע 2ליטר אקובוסט (240 כ"ס). השאלה אם מישהו מכיר את הרכב ? אם ידוע על בעיות שיש למנוע ולתיבת הילוכים שלו וכאלה ?

וכמובן אשמח לאופציות נוספות בטווח של 200 עד 250 אלף גג (עדיפות לרכב גבוה ויפה בשביל אישה).

*רק דגש אחד אין לנו צורך ברכב עם 6-7 מקומות ישיבה, חמישה מקומות ישיבה מרווחים יהיו מצוינים. אס מקס נכנס פה בתור פשרה של גובה(יחסית), מחיר סביר, פרקטי, כ"ס ואבזור.

תודה ושבת שלום

פורסם

ה-Sמקס מצוין. לא מכיר בעיות עם המנוע ותיבת ההילוכים. שים לב שמדובר ברכב חזק משמעותית ממה שאתם רגילים (ביצועים של מכונית ספורטיבית) אבל גם בזבזני יותר בדלק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דבר ראשון תודה על תגובה.

עשינו נסיעת מבחן גם על המונדאו וגם על האס מקס (מנוע זהה) והרגשנו קצת בשינוי אבל ההבטחות מדברות על צריכת דלק משפורת ממש שיש לנו היום. הפז'ו שלנו עושה 1ל10 ושם מדובר על לפחות 1ל12 +- לא ?

ואם מישהו יודע אם צפוי איזה הוזלה\מבצע או משהו כזה בעקבות סוף שנה ודברים כאלה ?

אשמח לעוד תגובות אם יש משהו לחדש או לתרום, תודה.

פורסם

לפיג'ו שלכם יש מנוע 2.0 ליטר אטמוספרי? פה מדובר על שני ליטר טורבו ועוד 100 כ"ס. נראה לך שהוא באמת יצרוך טוב יותר? 1:12 זה בטח נתוני יצרן. צפה ל-1:7 בנסיעה ממוצעת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תבדוק היטב את המזגן, יש כמה דיווחים על בעיה רצינית במזגן בדגם הזה והוא לא עומד בעומס

בקיץ הישראלי.

ראשית, ידוע כי המזגן לא מותאם לתנאי החום בארץ. המזגן עובד כמו שצריך אבל בתנאי עומס חום קשים קצת קשה לו. יש אנשים שרמת הטמפ' של המזגן מספיקה להם (סוגיה ידועה ואני לא בטוח אם הצליחו לשפר אותה בדגם החדש).

שנית, לגבי מבצעים, בררתי לגבי החלפת המונדיאו שלי בדגם חדש. גם אני התעניינתי לגבי מבצעים. נמסר לי ע"י נציגי המכירות כי המדיניות שלהם היא לא לתת הנחות והם לא עובדים עם מועדוני צרכנות ל"מבצעי מכירות". הם גם "קשים" מאוד מבחינת מתן תוספות בהנחה.

יבואני רכב אחרים, המוכרים רכבים לא פחות טובים ויוקרתיים, מעניקים הנחות (גם ללא "מבצעי מכירות"), ולרוב נותנים אבזור נוסף ללא עלות או בעלות מופחתת.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

לגבי ההנחה אנחנו גם דיברנו עם פורד על זה ואמרו לנו דבר זהה (שהרכבים שנמכרים טוב ולכן הם לא עושים דברים כאלה), אני מבין שזה משהו כללי שהם אומרים.

שאלה איך אני יכול לבדוק את המזגן ברכב חדש כזה ?? לא עולה לי שם רעיון יצריתי אבל תודה על זה אני ינסה לשים לב.

ולגבי העינין של ה"פשרה" זה נאמר כי בהתחלה בכלל לא הסתכלנו על הרכב הזה והוא נכנס לנו בין רכב גבוה אבל פחות מפואר וחזק (בגלל התקציב) לבין רכב מנהלים קצת יותר מפואר ואולי יותר חזק. אין מילים רעות על האוטו חס וחלילה:wink:

למישהו יש את הרכב (חברים, הורים, דודים וכאלה) שיכול להגיד איך הוא גם אחרי חודשים הראשונים וכאלה ? (אני מבין שהוא חדש יחסית אבל זה מה יש כרגע)

ודבר אחרון לגבי הצריכת דלק, אני לא יודע איך לאכול את מה שאתה אומר הצריכה שהיצרן מפרסם זה 1ל13-14 אז חשבתי שזה בזכות טכנולוגיה של שמו טורבו , תיבת הילוכים כפולה וכאלה ומשם נבע גם החוזק של המנוע וגם הצריכה דלק החביבה הזאת . אם מישהו יכול להגיד לי מנסיון כמה אצלו זה עושה זה מאוד יעזור ! תודה רבה

פורסם

ודבר אחרון לגבי הצריכת דלק, אני לא יודע איך לאכול את מה שאתה אומר הצריכה שהיצרן מפרסם זה 1ל13-14 אז חשבתי שזה בזכות טכנולוגיה של שמו טורבו , תיבת הילוכים כפולה וכאלה ומשם נבע גם החוזק של המנוע וגם הצריכה דלק החביבה הזאת . אם מישהו יכול להגיד לי מנסיון כמה אצלו זה עושה זה מאוד יעזור ! תודה רבה

התשובה הזו קלה: כמעט תמיד היצרן מפרסם נתונים אופטימיים, וזה מכיוון שהם נבדקים בתנאי מעבדה. בתנאי יום-יום הצריכה בפירוש פחות טובה. יותר מזה - היא תלויה מאוד במאפייני הנהיגה שלך. כמה חזק אתה לוחץ על הגז, איפה אתה נוסע (בעיר, מחוץ לעיר) ובאילו מהירויות. אם לוקחים בחשבון שעם 307SW אתם עושים 1:10, אפשר להניח שפה תעשו 1:7-1:8.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כן את כול זה אני יודע, אבל אם אני זוכר טוב היצרן פירסם צריכת דלק לפז'ו (בזמנו) באזור של 1ל10 (אולי 1-11) משהו כזה.

וחשבתי שאם פורד מצהירים על צריכת דלק של 1ל13 +- אז האמיתי שלה תיהיה באזור 1ל10-11, ממש לא באזור 1ל7.

תודה בכל מקרה, אין אפשרות אמיתי לבדוק את זה לפני הקניה נכון ?

פורסם

נתוני צריכת הדלק שניתנים על ידי היצרנים למכוניות טורבו מודרניות הם רחוקים יותר לרוב ממה שמקבלים בפועל לעומת נתוני הצריכה של מכוניות ללא מגדש טורבו. הסיבה העיקרית היא שבתנאי מעבדה אפשר לנסוע בצורה החסכונית ביותר, בעוד שבכביש מגדש הטורבו פעיל מאוד וכתוצאה מבזבז יותר דלק. אז גם אם היצרן מצהיר על נתונים טובים יותר משל האוטו הקודם שלכם, אל תצפו לקבל צריכה עדיפה כי האוטו כבד יותר וחזק משמעותית.

לבדוק לפני הקנייה? רק אם בעלים של רכב דומה ייכנסו ויכתבו כאן את הצריכה שלהם, בשילוב עם מאפייני הנהיגה שלהם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבנתי, תודה רבה רוני.

אז עכשיו אני פונה אליכם בעלי האס-מאקסים הרבים, אנא עזרו לברר את צריכת הדלק ההמוצאת 8) חח

תודה

פורסם

תבקש נסיעת מבחן ארוכה בה תוכל לבדוק את צריכת הדלק ע"י מילוי המיכל בתחילת הנסיעה ובסופה וחישוב הצריכה בפועל ובשום אופן לא על פי מחשב הדרך.

לדעתי זו דרישה לגיטימית לגמרי למי שהולך להוציא למעלה מ-200,000 ש"ח על רכב!

אגב, למה ננעלתם על פורד S-MAX?!

יש עוד הרבה רכבים בסוכומים האלו ופחות מזה.

לדוגמא:

במחלקת ה-SUV תמצאו מיצובישי אווטלנדר המפואר, קיה סורנטו החדש, פורד אקספלורר החדש, גרנד צ'ירוקי החדש ועוד.

במחלקת מיני SUV (המצאה שלי :-)) תמצאו ספורטז', IX35, ראב-4, גרנד-ויטארה, פיג'ו 3008, פולסוואגן טיגואן (מחיר מוגזם, אבל כנראה שאתה מוכן להוציא).

במחלקת מיני וואן תמצאו: פיג'ו 5008 בעלת עיצוב נאה במיוחד (דעתי האישית).

יש לציין שלמעט ה-SUV הגדולים וברמת האיבזור הגבוהה (במקרה של מיצובישי) אשר נמכרים בסביבות 250K ש"ח, כל האחרות נמכרות ברמת מחיר של עד 180K ש"ח מה שמשאיר לך 70K-90K ש"ח עודף!!! ולא בהכרח פוגם באיכות הנסיעה או ברושם על השכן (פורד S-MAX?!?!).

אני מוצא בזה ייתרון ענק, למשל - דלק חינם לכמעט 8-10 שנים!

אגב 2,

נראה לי מצחיק שמישהו שהולך להוציא 250K ש"ח על רכב חושב על צריכת דלק.

תחשוב שבשנה ראשונה הרכב ואבד בערך 50K ש"ח ממחירו.

לעומת זאת צריכת דלק של 1:7 לעומת 1:10 תתבטא בחיסכון של 30% בהוצאות הדלק, מה שיוצא אצלך בערך 3-5K ש"ח בשנה..

כך שאם תרכוש הרב בעלות של 180K ש"ח תחסוך בשנה הראשונה (על ירידת ערך) בערך 14K ש"ח, וככל הנראה גם בהוצאות הדלק (רכבים יותר קטנים ויותר קלים).

קח לדוגמא את ה-3008: הרכב גבוה כמו SUV, מאובזר בכל מה שצריך (אומנם ללא כיסאות חשמליים עם ריפודי עור, למי שזה מדבר אליו), אפשר להזמין עם גג שמש (לדעתי שווה כל שקל), בעל התנהגות כביש עדיפה בהרבה על כל SUV (בטח הגדולים שבחבורה) ולדעתי גם על ה-S-MAX (אלה אם כן הוא עבר שידרוג משמעותי ממודל 2009 בו נהגתי).

אומנם יש לו "רק" 156 כ"ס, אך הוא לא איטי באופן משמעותי מה- S-MAX (מה גם שבקלות אפשר לשפר אותו לכיוון 200 כ"ס).

צריכת הדלק בפועל 1:10.5 בתוך העיר (עברתי כבר לא מעט תדלוקים וחושב בפועל ולא ע"י מחשב רכב).

החיסרון היחידי לעומת ה- S-MAX לדעתי הוא מרווח, אומנם הרכב לא קטן כלל אך משום מה הוא מרגיש כזה בגלל עיצוב הפנים והקונסולה המרכזית. הוא גם קצר משמעותית מה-S-MAX.

פורסם

השכרתי את הרכב לסופ"ש,טיול לצפון והצריכה הייתה סבירה ביותר.(הרכב חזק מספיק כדי לא להתאמץ בעליות)

ממליץ לך לקחת את הרכב להשכרה ליום יומיים וראה בעצמך האם הצריכה מתאימה לך...

חוץ מזה הרכב מעולה מבחינת נוחות גם קדימה וגם לנוסעים מאחור.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

• תוכן חדש...