Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משועבד לבנק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים!!

ברצוני לרכוש רכב מאדם פרטי יד 1 מדובר במאזדה 3 ספיריט 2010

המוכר טוען שהרכב משועבד לבנק כנגד הלוואה, השאלות הם:

1. במידה וההלוואה בבנק תשולם האם השיעבוד יוסר מיידית ויתעדכן גם אצל רשם המשכונות?

2. במידה והשיעבוד מוסר האם ניתן לבצע העברת בעלות כבר באותו היום?

אשמח לקבל מידע ועצות האדם נשמע אמין.

פורסם

מדובר בנושא די סטנדרטי כשמדובר ברכישה של רכבים חדשים יחסית, אין סיבה להתרגש.

הסרה של שעבוד לוקחת בדרך כלל יומיים-שלושה מהרגע שהבנק משגר את הבקשה. העניין הוא שכדי שהבנק יסיר את השעבוד של הרכב צריך לשלם לו את סכום ההלוואה, דבר שבדרך כלל המוכר יכול לעשות רק אחרי שקיבל את הכסף. שים גם לב שאנחנו מתקרבים לשבועיים של חגים אז הדברים יקחו קצת יותר זמן.

פורסם

הייתי בסיפור שלך בדיוק לפני שנה.

השיעבוד במשרד התחבורה יורד מיידית, ברשם המשכונות הוא יירד קצת יותר לאט , אבל זה פחות רלוונטי.

המוכר ביקש סכום גדול ויפה ממני (הקונה) שייכסה את ההלוואה בבנק וכך הבנק יסיר את השיעבוד.

הסכמתי לכך בתנאי שאת הסרת השיעבוד והעברת הבעלות נעשה מיד ובמקביל.

המצב הלא יאומן שהגעו אליו הוא שמנהל הבנק של המוכר לא קיבל את הצ'ק הבנקאי שלי כצ'ק מזומן

אלא רצה להמתין יום עוד שיקבל אישור מוחלט על הצ'ק (שהכסף יעבור לסניף שלו) .

הפיתרון היה "העברת זהב" הכסף עובר לידיו של המוכר תוך דקות מעטות (ללא אפשרות ביטול)

מכיוון שפחדתי שאיך שאתן למוכר את הכסף - "אעקץ"

דאגתי בעיצת עו"ד , להוסיף שיעבוד של הרכב לטובתי ברשם המשכונות עבור כמה עשרות שקלים, ובכך ברגע שהבנק מסיר את השיעבוד מהרכב,

הרכב עדין יהיה משועבד לי (שעם זה אין בעיה - ביטלתי את השיעבוד שעתיים אח"כ)

לפיתרון הזה המוכר צריך להסכים

אם לא - לא שווה להפסיד כסף ולהעקץ

שורה תחתונה:

זה אפשרי לקנות רכב משיעבוד - צריך להיזהר מנוכלים - צריך סבלנות

למוכר יש אינטרס למכור - כי אין הרבה אנשים שיירצו להביר למוכר את השיעבוד לפני העברת הבעלות

אם תרצה עוד עזרה , צור איתי קשר בפרטי

פורסם

ואם אחתים אותו על טופס שאומר שמיד עם ביטול השעבוד והעברת הכסף

הוא מתחייב להעביר בעלות זה יספיק במידה ואכן חס וחלילה ״אעקץ״?

פורסם
ואם אחתים אותו על טופס שאומר שמיד עם ביטול השעבוד והעברת הכסף

הוא מתחייב להעביר בעלות זה יספיק במידה ואכן חס וחלילה ״אעקץ״?

אם הוא ייעלם לך, המסמכים יכולים לעזור אם תתבע אותו (או תגיש תלונה במשטרה) אבל עדיף בד"כ להמנע מראש ממצבים כאלו.

פורסם

אתה צריך להיעזר בעו"ד מקצועי שאתה יכול לסמוך עליו 120% עבור העסקה או לדרוש שיסיר את שיעבוד של הבנק ממכונית לפני הקנייה שלך.+ המוכר צריך לתת לשלם לך עבור הוצאות העו"ד וכאב ראש על ידי מתן הנחה משמעותית על הרכב שלו.

פורסם

תתרשם מהמוכר. אני את שני הרכבים הקודמים שלי מכרתי כך, וגם השלישי נרכש על ידי מימון. בתנאים שיש היום נראה לי מיותר להשכיב את כל הכסף אצל היבואן, כשבבנק הוא ממשיך לעבוד...

שעבוד: הכסף עובר לבנק, הבנק מסיר תוך דקה (!) את השעבוד ואתה הולך להעביר בעלות בלי בעיה. העברת זה"ב היא באמת הכי טובה, אבל אצלי (במזרחי - כך מתממנים אצל צ'מפיון) לא עשו בעיות גם עם שיק בנקאי.

משכון: שתי אפשרויות - לחכות שהבנק יבצע זאת תוך יומיים או לקחת מהבנק את המכתב ולהסיר לבד מיידית (!) ברשם המשכונות. זה לא מפריע להעברת הבעלות וממילא אין לזה ערך משפטי לאחר הסרת השעבוד כי הוא בד"כ "מחובר" אליו.

כך או כך, אין בעיה מיוחדת, כל עוד אתה מתרשם מהבן-אדם לחיוב (למשל אתה יודע היכן הוא עובד, גר וכו', והוא לא מסתיר ממך כלום).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אישית עברתי את זה פעם ופשוט הלכנו לבנק בו הרכב היה משועבד והבנק ביטל במקום את השיעבוד כנגד התשלום, משם הלכנו לבנק הדואר לעשות העברת בעלות והכל נגמר תוך שעתיים. העניין הוא ששני הצדדים היו הגונים ובאמת באו לבצע עיסקה. במקרה שלך אנחנו לא מכירים את המוכר. שום דבר שתעשה כדי להבטיח את עצמך לא יהיה מוגזם ואם המוכר יסרב אז תגיד לו שלום ותמשיך למכונית הבאה כי מזאדה 3 באמת לא חסר למצוא גם בלי להעקץ.

אתה חייב לוודא שאתה יודע את כל הפרטים הנכונים של האיש. איפה הוא גר, צילום שלו ושל תעודת זהות וגם תעודת יושר מהמשטרה לא היתה מזיקה. רציתי להשכיר פעם דירה למישהו וביקשתי לצלם אותו. הוא השתולל מעצבים וסירב. ויתרתי ואחרי חודשים הבחור נעלם והצ'ק חזר. הסתבר שהיה נוכל שעושה עוקצים באמצעות כתובות פיקטיביות.

להתרשם מהאיש כמו שהציעו לך כאן לא ממש יעזור כי תזכור את המשפט המפורסם שאומר שאם נוכל היה נראה כמו נוכל הוא לא היה יכול להיות נוכל. בהצלחה

• תוכן חדש...