Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום הולדת 30 למכונית השנה 82' - רנו 9.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 74' הוצגה בגרמניה הפולקסווגן גולף, שהיתה למעשה הקומפקטית האמיתית הראשונה בעולם, בעלת 5 דלתות.

הגולף הפכה בין לילה להצלחה מסחררת, ומרבית היצרנים מעוניינים היו להצטרף אליה, ובינהם רנו הצרפתית.

רנו ופיג'ו, יריבתה מבית, החלו לשתף פעולה באמצע שנות ה 70' כתוצאה מאינטרס משותף - מנוע ה PRV היה פרי פיתוח משותף של שני היצרנים.

רנו החליטה לפתח אף היא מכונית קומפקטית בעלת הנעה קדמית ומנוע רוחבי, כמו בגולף.

הבעיה של רנו היתה נעוצה בעובדה שכל מכוניות ההנעה הקדמית שלה היו בעלות מנוע אורכי - רנו 5, 12 ו 16, מה שלא התאים למכונית קומפקטית שאמורה היתה להציע מרחב פנימי מקסימאלי.

לצורך פיתוח המכונית פנו רנו לפיג'ו בהצעה לרכישת יחידות כוח, מנועים ותיבות הילוכים למכונית החדשה.

פיג'ו נענו לבקשה מאחר והם לא היו מעוניינים בשלב זה להכנס לשוק הקומפקטיות, והם תלו תקוות גדולות ב 305 שהוצגה באותה העת.

הרנו 14 הוצגה ב 76' וזכתה להצלחה מכובדת למדי בצרפת ובינונית למדי באירופה.

למרות המבנה השמרני, זכתה הפיג'ו 305 שהוצגה ב 77' להצלחה גדולה בהרבה, ודבר זה לא נעלם מעיני אנשי רנו.

לקראת סוף שנות ה 70' הוחלט ברנו על פיתוח מכונית חדשה לחלוטין שתהייה בעלת מנוע רוחבי של רנו וגיר צידי, ותלעוצב בצורה שמרנית משהו על מנת להתחרות בפיג'ו 305.

רנו פנו למעצב הצרפתי הנודע רוברט אופרון, שעיצב בין היתר את הסיטרואן SM ו CX המדהימות, בבקשה לעצב מכונית 3 קופסאות, אווירודינאמית שתתאים לקהל מגוון ככל האפשר.

תפיסת רנו היתה מקורית למדי - רנו רצו לתכנן מכונית שתפנה לקהל גדול ככל האפשר, ובנוסף תאפשר להם דריסת רגל בשוק האמריקאי השמרני.

באותה העת החלו המכוניות היפניות המשפחתיות להמכר בכמיות נאות באירופה, בעיקר ההונדה סיביק והטויוטה קורולה, והמכונית החדשה תוכננה להשיב להן מלחמה.

בנוסף, תוכננה המכונית החדשה להיות מורכבת ע"י רובוטים, מה שאמור היה להוזיל את מחירה ולעלות את איכותה.

הצד המכאני היה אמור להיות שגרתי למדי, ורנו החליטו על שימוש במנועים המיושנים בנפח 1.1 ו 1.4.

העיצוב החיצוני השמרני לא גובה במקדם גרר נמוך במיוחד, ואילו העיצוב הפנימי היה שגרתי לחלוטין, למעט המושבים הקדמיים שנעו על מסילה בודדת ואפשרו שינוי זווית במושב הנהג, וזה היה ארגומנט שיווקי מעניין.

מאחר והמכונית תוכננה לשימוש במנוע רוחבי, תוכננה תיבת הילוכים חדשה לגמרי בת 4 או 5 מהירויות, ובנוסף תיבה אוטומטית בת 3 מהירויות.

לאחר שסקיצות העיצוב הובאו בפני הנהלת רנו, ניתן אור ירוק להקמת המפעל לייצור המכונית בצרפת, והפרוייקט יצא לדרך.

המכונית החדשה נקראה רנו 9 והיא הוצגה בתערוכת פרנקפורט 81'.

למרות המראה השמרני והמפרט הפושר, זכתה המכונית בתואר מכונית השנה 1982, מה שנתן לה רוח גבית באולמות התצוגה.

המכונית החדשה זכתה להצלחה נאה מאד בחודשיה הראשונים, אולם די מהר שכחה ההתלהבות הן מהמכונית והן מהתואר המחייב, והתברר שהחיסכון של רנו בפיתוח מנועים ראויים ממש לא השתלם להם; דגם ה 1.1 הציע ביצועים נרפים ועלובים וגם דגם ה 1.4 לא הציע ביצועים מדהימים, התנהגות הכביש היתה אמנם בטוחה אבל לא יותר מזה ואפילו נוחות הנסיעה לא עמדה בסטנדרטים של רנו.

לעומת זאת, איכות הייצור היתה טובה למדי, הנהיגה היתה קלה ולפחות בצד הדינאמי היא עלתה על היפניות הבסיסיות בנות תקופתה.

על מנת לעורר את המכירות, הוחלט ברנו על קיצוץ תא המטען, וכך נולדה הרנו 11 ב 83'.

ה 11 היתה מעניינת יותר למראה, אולם גם היא לא ממש הפכה ללהיט, בלשון המעטה.

בשנת 83' החל השיווק בשוק האמריקאי, שם היא נקראה רנו אליאנס, ואפילו שם זכתה בתואר מכונית השנה.

על מנת לעורר את המכירות הרדומות נוספו בשנת 84' מנועי 1.7 בעלי גל זיזים עליון שפותחו בשת"פ עם וולבו ואפילו גרסת טורבו בעלת 105 כ"ס שהציעה ביצועים מצויינים.

אולם כל זה לא ממש עזר למכונית שדבק בה שם של כשלון מהדהד, ולמרות מתיחת פנים שבוצעה בה ב 87' היה ברור שימיה ספורים ורנו תזדקק למחליפה ראוייה בעלת יחידות כוח מודרניות וחדשות.

בסוף 88' הופסק ייצורה של הרנו 9\11 והן הוחלפו ע"י הרנו 19.

בסיכומו של עיניין אפשר לומר בביטחון מלא שכישלון הרנו 9 היה זרז משמעותי להפרטתה של רנו, שהיתה אז חברה לאומית, והיא היתה אחראית במידה לא מבוטלת למצבה הקשה של רנו בסוף שנות ה 80'.

הרנו 9 הגיעה לארץ בתחילת שנת הדגם 82', ועקב אפליית מיסוי נמכרו בעיקר גירסאות ה 1.1 החלושות, מאחר ומחיר ה 1.4 היה גבוה בהרבה.

בתחילת השיווק זכתה הרנו 9 להצלחה ניכרת, אולם די מהר גילו הלקוחות את חולשת הביצועים ודי מהר סר חינה.

בסוף 84' הוחלט לייבא את המכונית ממפעל רנו בספרד עם מנוע גדול יותר בנפח 1237 סמ"ק, מה שאמור היה לשפר את נקודת התורפה העיקרית של המכונית.

בגירסה זו נמכרה המכונית לא רע, וגם ביטול אפליית המיסוי ב 87' סייעו לדגם ה 1.4 להמכר, אולם בסוף שיווק הדגם נמוגו המכירות כמעט כליל.

למרות שייצור המכונית הופסק בסוף 88', נמכרו בארץ רנו 9\11 גם ב 89', עקב הצטברות מכוניות במחסני הערובה.

סה"כ הרנו 9 תזכר ככישלון גדול, למרות שלזמנה היא לא היתה מכונית גרועה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הרנו נמכרה גם בשוק האמריקאי בגרסת קבריולט. :evil:

דגם ה 1.4 המפואר TSE הגיע עם נעילה מרכזית, חלונות קדמיים חשמליים, מד טורים ונחשב למפואר ביחס למתחרים של אמצע שנות ה-80

מנהיגה על ה 1.4 הביצועים היו סבירים מאוד ואיכות הנסיעה טובה.

דגמי ה 9/11 שהגיעו מספרד כונו גם ספרינטר.

כמו תמיד כיף לקרוא את שאתה כותב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרנו 9 שווקה במספר רב של רמות גימור;

ה 1.1 שווקה בגרסה בסיסית שנקראה C שלא כללה אפילו מפשיר אדים אחורי ומושב נוסע מתכוונן, מעליה היתה ה TC, אחריה ה GTC שכללה בנוסף דיפונים מלאים ומד גובה שמן בלוח המחוונים.

דגם ה GTC צוייד במנוע בעל יחס דחיסה גבוה יותר, מה שהפך אותה לחסכונית יותר ולמצלצלת סדרתית..

דגם ה TCE לא שווק בארץ.

דגמי 1.4 היו לרוב ה TSE שכללה ציוד חשמלי ופנסי ערפל, ואילו הדגם האוטומטי כלל אופציה למזגן מקורי.

נראה לי שספרינטר היה כינוי ישראלי לרנו 9\11 הספרדיות.

פורסם

ב1988 היתה לאבא שלי כזאת ממודל 1983 , 1100 גיר רגיל בצבע בז' מהמם! שום דבר חשמלי לא היה ברכב הזה , אבל הוא לקח אותנו בכל הארץ בכיף משפחתי .

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לאבא שלי היתה כזאת! כסופה עם מנוע 1.4 שנת 84 עם פנסים כפולים ומזגן שתמיד עשה צרות והיא בסוף הוחלפה בדייהו רייסר.

הנה תמונה של דגם הטורבו:

Renault-9_Turbo_1985_800x600_wallpaper_01.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אני לא טועה, ה1250 נקראו ספרינטר, ה1400 ודאי היו TSE והיו נוחות יחסית ליפניות של שנות ה80 קרי 1300DL...

ה11 היתה ממש סקסית להיצע המכוניות באותן שנים ועם מנוע ה1397 נסעה סביר ביותר (הכל יחסי לזמן) 68 כס אם אני לא טועה.

ה9 עברה למגזר הערבי.. שם המשיכה בתחילת שנות ה90..

להפגת מתחים: husberg 250f 2014

לי ולילדים: פגארו Q 2800 ארוך. 2000 אוטומט יד2

לי: PX200 88 + side car פיאגו סי 1991 בשיפוץ, Vespa 50 N 1973

לאשה רנו גרנד סניק דיזל.

פורסם
הרנו 9 שווקה במספר רב של רמות גימור;

ה 1.1 שווקה בגרסה בסיסית שנקראה C שלא כללה אפילו מפשיר אדים אחורי ומושב נוסע מתכוונן, מעליה היתה ה TC, אחריה ה GTC שכללה בנוסף דיפונים מלאים ומד גובה שמן בלוח המחוונים.

דגם ה GTC צוייד במנוע בעל יחס דחיסה גבוה יותר, מה שהפך אותה לחסכונית יותר ולמצלצלת סדרתית..

דגם ה TCE לא שווק בארץ.

דגמי 1.4 היו לרוב ה TSE שכללה ציוד חשמלי ופנסי ערפל, ואילו הדגם האוטומטי כלל אופציה למזגן מקורי.

נראה לי שספרינטר היה כינוי ישראלי לרנו 9\11 הספרדיות.

שלום פן קרחי התותח!!!

אם לא איכפת לכם הרעיון המקורי מאחורי פיתוח הרנו 9 C היה לתת תשובה לרעיון הזה.

היתה תחרות באירופא בין יצרני הרכב מי מסוגל ליצר רכב פשוט אמין וזול המכיל 4 דלתות ובג'ז.

רנו 9 זכתה כי המחיר שלה היה הכי זול!!!

אבל המכוניות היו מצחיקות למשל לתאורת פנים היה רק מתג בדלת נהג [יותר זול]

כול מיכלולי הרכב למעט הבודי נילקחו מרכבים אחרים המנוע מהרנו 8 הגיר מהרנו 5 ידיות של הדלתות מרנו 20

מערכת ההגוי רנו 12 ועוד ועוד.

המתחרות היו אופל קדט ווקסהול ויוה ועוד כאלה סימן ההכר היה בפשטות ומכונית משעממת .

הרנו 11 / 9 היו לא רעות אבל הגירסה האוטומטית היתה חרה בלבן מה זה צרה על גלגלים

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לא ציינת שהייצור של הרנו 9/11 המשיך בדרום אמריקה עד שנת 2000.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לי איפה שהוא את הברושור של הרנו 9 משנת 82.

אבי החליף את האודי המשפחתית שלו וכמיטב המסורת עשינו סיבוב בכל אולמות התצוגה ובסוף חזרנו לצמפיון וקנינו איך לא, אודי 80 חדשה.....

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

איזה נוסטלגיה! שהייתי קטן הייתה להורים שלי אחת שנת 86 ובצבע לבן! וידני היה כתוב באדום "GTS" והפנים בצבע בז' בדיוק כמו תמונה ששמו פה! היה לנו אותה בשנים 88 עד 92 וממש אהבתי אותה! (אם הרכב הזה היו מסיעים אותי כל יום לגן!)

יש לי כמה תמונות שלה ואחת מהם עם מספר רישוי! אני ינסה לחפש אותה מחר ויעלה אולי היא עדיין קיימת! באותה תקופה הייתה לנו גם סיטרואן GS ירוקה שלצערי נגרטה כבר לפני 20 שנה.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
לא ציינת שהייצור של הרנו 9/11 המשיך בדרום אמריקה עד שנת 2000.

נכון, וגם בטורקיה הייצור נמשך עוד שנים רבות במפעל בעיר בורסה.

פורסם
נכון, וגם בטורקיה הייצור נמשך עוד שנים רבות במפעל בעיר בורסה.

מה בדיוק ההבדל בין שני הרנו 9 האלה??

1. מצורף סרטון של רנו 9 מודל 99 והיא נראה בדיוק כמו הרנו 9 של שנות ה80

2. מצורף עוד סרטון של רנו 9 הפעם מודל 98! והיא נראת קצת שונה והברבה יותר מודרנית! מהרנו 9 של שנת 99!

איך זה יכול להיות? האם יש דגמים ? מפואר ופשוט?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...