Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לפני רכישת אודי A4 -B6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המודעה בשביל חבר:

מדובר בבחור בן 28, מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל, קיבל הצעה על אודי A4 משנת 2002, עשתה 140K קילומטר יד שלישית, מנוע 2000 סמ"ק אוטומט. לדברי המוכר האוטו מטופל כמו שצריך וחבר שלי מחר לוקח את הרכב לבדיקה.

הוא מבין שהאחזקת הרכב לא תהיה זולה, השאלה האם ההבדל בין אחזקת רכב זה תהיה יקרה משמעותית מרכב אחר (נגיד אקורד ופאסאט באותם שנים) ?

איך הרכב בכללי, האם הוא מומלץ למי שמחפש נוחות ואמינות ?

הבנתי שיש לרכב מחלה עם הגיר, עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה מדויקת. אשמח לדעת אם זה נכון ואם זה קריטי.

תודה רבה לעונים!

פורסם
המודעה בשביל חבר:

מדובר בבחור בן 28, מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל, קיבל הצעה על אודי A4 משנת 2002, עשתה 140K קילומטר יד שלישית, מנוע 2000 סמ"ק אוטומט. לדברי המוכר האוטו מטופל כמו שצריך וחבר שלי מחר לוקח את הרכב לבדיקה.

הוא מבין שהאחזקת הרכב לא תהיה זולה, השאלה האם ההבדל בין אחזקת רכב זה תהיה יקרה משמעותית מרכב אחר (נגיד אקורד ופאסאט באותם שנים) ?

איך הרכב בכללי, האם הוא מומלץ למי שמחפש נוחות ואמינות ?

הבנתי שיש לרכב מחלה עם הגיר, עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה מדויקת. אשמח לדעת אם זה נכון ואם זה קריטי.

תודה רבה לעונים!

הרכבים הגרמניים קרי אודי/פסאט הם רכבים טובים כל עוד הם באחריות. התיקונים שלהם יקרים בלשון המעטה. היו לי כמה מוכניות אודי במהלך לא מעט שנים.

אני מציע למי שחשוב לו עלות ההחזקה של הרכב שלא יתקרב למכוניות אלו שגילם מעל 5 שנים. אפשר להגיע להוצאות לא נורמליות (תיקונים) יש גם לזכור שאם מטפלים ברכב כמו שצריך כל כמה שנים יש להחליף את מערכת הטימינג שזו לבדה הוצאה לא קטנה.

אז לפני החלטה לשקול טוב טוב לאן נכנסים, גם אם תוצאות הבדיקה מראות שהרכב מתוחזק בצורה טובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי, הרכב מיוחד יותר מכל המאזדות והטויוטות שנוסעות בכבישינו.

אני עד עכשיו מתחרט שלא קניתי A4 1.8T ידנית מחבר פורום יקר.

אני אומר שאם האחזקה פחות משנה לך (או לחבר שלך) תקנה אותה ולא תתחרט.

בקשר לגיר, כן יש לו איזה מחלה מסויימת, לא קורה לכל אחד, פשוט תבדוק אותה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
הרכבים הגרמניים קרי אודי/פסאט הם רכבים טובים כל עוד הם באחריות. התיקונים שלהם יקרים בלשון המעטה. היו לי כמה מוכניות אודי במהלך לא מעט שנים.

אני מציע למי שחשוב לו עלות ההחזקה של הרכב שלא יתקרב למכוניות אלו שגילם מעל 5 שנים. אפשר להגיע להוצאות לא נורמליות (תיקונים) יש גם לזכור שאם מטפלים ברכב כמו שצריך כל כמה שנים יש להחליף את מערכת הטימינג שזו לבדה הוצאה לא קטנה.

אז לפני החלטה לשקול טוב טוב לאן נכנסים, גם אם תוצאות הבדיקה מראות שהרכב מתוחזק בצורה טובה.

צודק בכל מילה.

המחירים של הרכבים האלו מאוד מפתים ביד שניה.

ואחרי לא הרבה זמן עם האוטו אתה מבין את הסיבה.

אני לא מכיר את המכוניות האלו חדשות.

אבל אני יכול להגיד לך מנסיון באודי ופולסווגן בני 4-5 שהיו לי..

פשוט מגבלה של אוטו, כבר עדיף טויוטה, מזדה, הונדה שהיא לא "מיוחדת"

משום מה יש ללקוחות הקונצרן של פולסווגן אודי, תחושה שהם נוסעים ביצירת מופת.

שכל תקלה שיש ברכב זה בסדר, כי האוטו לא אשם אלה המוסכניק.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובות

Pavlik זה בדיוק מה שהוא אומר לי, הוא לא מחפש עוד מאזדה סטנדרטית או כל אחת מהמשפחתיות המאוסות. למרות שאני המלצתי לו על האקורד הוא עדיין בשלו.

עלות אחזקה ותיקונים לא אמורים להפריע אם אלו הוצאות של פעם בכמה חודשים טובים.

פורסם
תודה על התגובות

Pavlik זה בדיוק מה שהוא אומר לי, הוא לא מחפש עוד מאזדה סטנדרטית או כל אחת מהמשפחתיות המאוסות. למרות שאני המלצתי לו על האקורד הוא עדיין בשלו.

עלות אחזקה ותיקונים לא אמורים להפריע אם אלו הוצאות של פעם בכמה חודשים טובים.

בה אודי A3 שנת 2001 הלך אצלנו הלוח שעונים.

פשוט לא עבד כלום, מהירות, דלק, חום מנוע...

בחברה ביקשו 14000 שקל.

זה באמת לא נורא פעם בכמה חודשים, זה אפילו מאוד סביר.

וטיימינג ב 5000 שקל זה גם מאוד לגיטימי...

וכו' וכו', שאני המשיך?

ושאני קניתי את האוטו, אמרתי לעצמי האאא אוטו גרמני בכזה מכיר, וואלה שווה.

פשוט אני הסכמתי להבין שזה זבל ומכרתי אותו, במקום לשכנעה את עצמי שזה רכב "מיוחד" ששווה את זה.

בהצלחה.

אגב, אני חושב שההמלצה שלך מצויינת.

פורסם

אני פחות מסכים אתכם.

מדובר ברכב שהוא סה"כ אמין בתנאי שתוחזק בצורה נכונה.

עלויות התיקונים סבירות אם יודעים היכן לטפל.

הגיר הוא נהדר - הרבה יותר טוב מכל גיר אוטומטי שנהגתי עליו אי פעם וגם חסכוני יותר.

הטריק כאן הוא לדעת לרכוש רכב שמתוחזק ושמור באופן נכון וטוב.

פורסם
הרכבים הגרמניים קרי אודי/פסאט הם רכבים טובים כל עוד הם באחריות.
אני לא ממש מבין מהיכן אנשים שולפים את האמירות הכלליות והלא מדויקות האלה (בצירוף "צרפתי מתקלקל כל הזמן", "איטלקי מחליד" וכו'). יש שני דברים שהייתי רוצה לציין ועצה.

-אודי (A3 או A4) היא מכוניות משפחתית מסגמנט גבוה ורק בארץ היא ממותגת כפרמיום כך שמבחינת איכות אל תצפה לאיכות ואורך חיים הזהים לדגמי הפאר אך צפה לעלות תחזוקה כפרמיום.

-הדבר החשוב ביותר ברכישת רכב יוקרתי בן 7+ שנים הוא התחזוקה השוטפת שלו בעבר ובהווה, תחזוקה פדאנטית ולפי הספר תצא זולה יותר בטווח הרחוק של מספר שנים. (אני נוסע ברכב שבסמלון שתוחזק ומתוחזק פדאנטית, התחזוקה השוטפת דומה משפחתומטית יפנית משומשת ועלות התיקונים ב3 שנים האחרונות הייתה זניחה לחלוטין)

העצה שלי היא פשוטה. אם (ורק אם) אתה יכול לאפשר לעצמך הוצאות תחזוקה ותיקונים צפויים של רכב שכזה, אז לך עליו. להבדיל, אם אתה חושב שתוכל להיהנות מרכב יוקרתי במחיר רכישה זול כאשר אתה יכול להרשות לעצמך ממשפחתומטית משומשת אז רד מזה. אע"פ שעלות הכוללת עלולה להיות יותר יקרה ממשפחתומטית יפנית ההנאה המתקבלת מנסיעה ברכבים שכאלה עולה בהרבה על רכבים רגילים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מסכים עם נקמיצ'י, זה עניין של איך שמרו על הרכב וממי קונים.

רכב מטופל בזמן, שמור ובלי קומבינות מוזרות, יחזיר לך הנאה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
אני מסכים עם נקמיצ'י, זה עניין של איך שמרו על הרכב וממי קונים.

רכב מטופל בזמן, שמור ובלי קומבינות מוזרות, יחזיר לך הנאה.

אנשים יקרים,

היו בבעלותי מספר לא קטן של רכבי אודי. גם אני חשבתי לקנות רכב פרמיום ואז יהיה לי שקט מהנה וטוב. אך לצערי הדבר לא היה כך.

טיפלתי בכולם במוסכים של היבואן. ואני מודיע לכולם כי לאחר כ-5 שנים, כמו שעון גרמני, הדברים מתחילים להתקלקל !!!!

ןלא דברים קטנים:לוח שעונים, תקלות מנוע וכו' ואל תגידו שזה מזל, שסטטיסטית נופלים על רכב דפוק. זה לא כך.

גם אודי הינו רכב עם מכניקה ואלקטרוניקה שמתקלקלים. וכל תיקון לא עולה פחות מ-5K (שלא לדבר על טיפולים שוטפים).

ראיתי בשרשור שעוד מישהו נתקל בתקלה בלוח שעונים. אז כדאי מאוד ללמוד מנסיון של אחרים.

אז אם משהו יש לו ים כסף ומתעקש על אודי אז שיבוסם לו.

פורסם

חבל שסטיגמות מהעבר נדבקות פה! הגרמניות יקרות לאחזקה ולא אמינות, צרפתיות מתקלקלות ויש להם גיר בעייתי, איטלקיות מתחממות. מה אתם רוצים להגיד פה? שכל האיטלקים\גרמנים\ ושאר אירופאים תקועים במוסך כל הזמן?

נראה לי שאני הולך לפתוח מוסך באחת ממדינות אירופיה, לפי הרישומים שלכם אפשר להוויח הרבה כסף

פורסם

אני במקרה דיברתי עם בעל מכון שיפוץ גירים אוטומטיים על הרכב הנ"ל.

הגירים מתים אחרי בערך 120-140 אלף.

רוב המקומות בכלל לא יודעים לתקן את הגירים כי אין חלקים נורמאליים והגיר מאוד בעייתי.

מוסכים מורשים לא משפצים אותם.

במידה ואתה מבצע שיפוץ גיר העלות תהיה בסביבות 10.000.

אורך חיי השיפוץ בדרך כלל נמוכה והבעיה תתחיל לחזור על עצמה די מהר.

המון אמנשים מוכרים את הרכבים עם הגירים האלה כשנדלקת מנורה, רצים לאפס אותה ומוכרים לפני שתדלק עוד הפעם.

המנוע 1.8 סובל מבעיות בוצה במידה ולא טופל עם שמן סינטטי מלא!!!

בהצלחה.

פורסם

סטיגמות נולדות ממשהו והיה להם בסיס בזמנו. להתיחס היום לרכב מודרני עם סטיגמות שהיו תקפות לפני 20+ שנה זו טעות. וכן, הפיאט 650 של לפני 25 שנה החלידה לי (ועוד בירושלים) אך לא ממש נראה לי כי הדגמים החדשים עדיין סובלים מבעייה זו.:wink:

פורסם

טוב, הוא הביא לי את תוצאות הבדיקה שעשה היום בבוקר, מהתרשמות ראשונית: רכב שנראה שמור מבחינה חיצונית בלי שריטה אחת אפילו. האוטו עשה 117K עם טורבו חדש. מבקש על הרכב 30 אלף בלבד!

אבל מה, להלן תוצאות הבדיקה שעשה ישר אחרי ההתרשמות:

2lnea06.jpg

נשמח לשמוע מכם האם המצב כל כך גרוע כמו שזה נראה, ואם שווה לתקן או פשוט לברוח ?

• תוכן חדש...