Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נסעתי נסיעת מבחן על סוזוקי SX4 4 דלתות 2011 אבל :

קורה A שמשמאל לנהג דיי מסתירה את צד שמאל , וכשבאתי לכיכר הייתי צריך להזיז את הראש בכדי שתהיה לי ראות טובה.

חות מזה גם בפניות שמאלה אין זווית ראיה טובה, וזה מפחיד אותי שחס וחלילה לא אראה ילד כשאני פונה שמאלה.

האשת מכירות אצל היבואן אמרה לי שהם שמו את הקורה הנוספת (בצורת מזלג) להגדיל בטיחות בהתנגשות , אבל אמרתי לה שהסוזוקי הנ"ל יש לה רק 4 כוכבים אז זה לא נשמע הגיוני.

מדוע שמו את הקורה בצורה כזו? מישהו יכול לתת עצה אם זה עניין של הרגל , אני כבר מיואש ,ופוסל כל אוטו טוב שבה בדרכי....

תודה

סוזוקי סוויפט 85 ידנית - משופצת ובועטת.

:evil:אונו טורבו ידנית - the force

העבר אין ,העתיד עדיין וההוה כ ה ר ף ע י ן ...........

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תשים לב, תראה שבמרבית כלי הרכב החדשים קורת A באמת השמינה ביחס לעבר, וכן גם נוסף אותו "מזלג". תוכל למצוא אותו בפיאט פונטו איבו וגרנדה פונטו, הונדה ג'אז ועוד.

הסיבה לכך היא באמת השגת שיפור בתוצאת מבחן הריסוק. מדוע ה-SX4 (שאגב, מדובר ברכב שהוא אח תאום של... פיאט סדיצ'י, ממנה יש רק יחידה אחת בארץ) השיגה רק ארבעה כוכבים במבחן ריסוק למרות שיש לה קורת A כזאת? בדיוק מאותה סיבה שלא כל רכב שמצויד ב-6 כריות אויר בהכרח ישיג גם הוא ציון של 5 כוכבים.

מבחן הריסוק כולל בתוכו מספר פרמטרים, כאשר הציון הסופי הוא השקלול שלהם. יכול להיות שבריסוק חזיתי הרכב השיג ציון טוב, אולם בריסוק צדי או בהגנה על הולכי רגל הוא נכשל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם תשים לב כמעט כל היצרנים בשנים האחרונות עברו לייצר רכבים עם קורת A מאסיבית ועבה או מחולקת לשניים כמו במקרה של ה SX4. הסיבה לכך היא באמת חיזוק מרכב הרכב ותא הנוסעים בשעת תאונה. ציון ה"כוכבים" מורכב מכל מיני פרמטרים וזה שיש ל SX4 רק ארבעה כוכבים (ובל נשכח שמדובר בדגם שרץ בעולם כבר מ 2006) לא אומר דבר על החוזק של תא הנוסעים.

אני יכול להרגיע אותך ולספר שמתרגלים לעניין הקורה מהר מאוד. גם לי זה בהתחלה הפריע אך בהמשך מתרגלים לזה וזה לא מפריע בנהיגה.

איתמר.

עריכה: יופי אלעד. תמיד להיות ראשון, אה??

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז קודם כל תודה חברים יקרים.

אבל מזווית ראיה לשמאל קצת קשה לראות את הנעשה לא?

איתמר אני מבין שיש לך רכב כזה? איך אתה באמת מוודא ? אתה מזיז את הראש?

אני מאוד אוהב את הרכב הזה.

תודה על התגובה המהירה!

סוזוקי סוויפט 85 ידנית - משופצת ובועטת.

:evil:אונו טורבו ידנית - the force

העבר אין ,העתיד עדיין וההוה כ ה ר ף ע י ן ...........

פורסם

היה לי, ליתר דיוק.

לא יודע מה עשיתי, פשוט מתרגלים לזה.

לכל רכב יש את השטיקים שלו, יש רכבים עם מראות צד קטנות מדי, יש רכבים בהם יושבים נמוך מדי, יש רכבים בהם חנייה ברווברס היא בגדר "עד הבום" ויש רכבים בהם יש קורת A אללה יוסתור.

אם הדבר היחיד שמרתיע אותך ב SX4 היא קורת ה A לא הייתי פוסל את הרכב בגלל זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להורים שלי יש SX4 ואני מזיז את הראש בפנית שמאלה (או שאתה מטה קדימה וימינה או אחורה ושמאלה - עדיף לגוון על מנת לפתח את כל שרירי הצוואר בצורה אחידה :-) ).

או שלפעמים דורסים הולך רגל בשם מבחני הריסוק :evil:

the london underground is not a political movement

פורסם

דגם ה-SX4 שהתכבד ב-4 כוכבים הוא מ-2006, מאז נוספו לו אמצעי בטיחות כגון ESP וכן תוקן הליקוי שהפריע לבודקים הכי הרבה - בעיה במדבקות האזהרה מפני התקנת מושב בטיחות במושב הימני-קדמי.

לגבי קורה A - הני נוהג ב-SX4 אבל גם במאזדה 3 - ב-3 יש קורה בודדת אולם מאוד רחבה ומשופעת, שמפריעה לצפיה לשמאל לא פחות מזו של ה-SX4.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזזת הראש בכיכר הזכירה לי את הדובלו,אותו סיפור,בהתחלה לא נוח,אך מתרגלים ואחרי זמן מסוים זה נהיה כבר הרגל.לא הייתי פוסל אותו רק בגלל זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אותו דבר קיים גם בשברולט קרוז של אבא. בתוספת למראות צד ענקיות שחוסמות שה ראייה.

כבר התרגלתי להזיז את הראש בכל מיני תנוחות שונות ומוזרות בשביל להשיג שדה ראייה יותר טוב.

שונא גזענים !.

פורסם
הסיבה לכך היא באמת השגת שיפור בתוצאת מבחן הריסוק. מדוע ה-SX4 (שאגב, מדובר ברכב שהוא אח תאום של... פיאט סדיצ'י, ממנה יש רק יחידה אחת בארץ)

לגבי הסדיצ'י - הוא אח של ה-SX4, אבל לא תאום. בגרסה האירופית הם אכן תאומים ויורדים מאותו קו ייצור (בהונגריה). ההבדל הוא שהדגם היפאני המשווק בארץ בעל הנעה קדמית ואילו האירופי, כולל הסדיצ'י, הוא 4X4.

התרומה של פיאט לדגם הוא מנוע הדיזל שאינו משווק במקומותינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תאום זהה לחלוטין. את ה SX4 חמש דלתות ניתן להשיג גם באירופה בגרסת 2X4 ועם מנוע 1.5 או 1.6. מעניין אם עכשיו גם ניתן לרכוש אותה עם מנוע ה 1.2 כמו של הסוויפט והספלאש.

מלבד מנוע הדיזל פיאט גם חתומים על העיצוב. ה SX4 גם משווקת בגרסת ה 4X4 (עם מנוע 2 ליטר, אפשרות לתיבה ידנית 6 הילוכים) אבל כמובן שלארץ היא לא הגיעה.

איתמר.

פורסם
ה SX4 גם משווקת בגרסת ה 4X4 (עם מנוע 2 ליטר, אפשרות לתיבה ידנית 6 הילוכים) אבל כמובן שלארץ היא לא הגיעה.

במודל 2011 הגיעה הפלסטיקה החיצונית שלה לפחות :-) (הכוונה לפסי אורך על הגג ולמגן תחתון על כלל היקף הרכב)

the london underground is not a political movement

פורסם
תאום זהה לחלוטין. את ה SX4 חמש דלתות ניתן להשיג גם באירופה בגרסת 2X4 ועם מנוע 1.5 או 1.6. מעניין אם עכשיו גם ניתן לרכוש אותה עם מנוע ה 1.2 כמו של הסוויפט והספלאש.

מלבד מנוע הדיזל פיאט גם חתומים על העיצוב. ה SX4 גם משווקת בגרסת ה 4X4 (עם מנוע 2 ליטר, אפשרות לתיבה ידנית 6 הילוכים) אבל כמובן שלארץ היא לא הגיעה.

איתמר.

מענין איך משמרים במכוניות זהות את הבדלי האמינות הידועים בין שני המותגים.

פורסם
במודל 2011 הגיעה הפלסטיקה החיצונית שלה לפחות :-) (הכוונה לפסי אורך על הגג ולמגן תחתון על כלל היקף הרכב)

זו גרסה חדשה העונה לשם Outdoor, כל מקדמי הפוזה של ג'יפון (קשתות בגג, פסי מגן עבים בדלתות, חצאית פלסטיק לכל אורך הרכב ובתי הגלגלים) עכשיו גם בגרסת 2X4 ,1600 אוטומטית! יש!

לזכות סוזוקי ייאמר כי ההפרשים במחיר בין גרסת הפוזה לגרסה הרגילה מסתכמת בפחות מ 2,000 ש"ח.

לגבי האמינות, בזמנו אמרתי שזה סוס מנצח - תכנון ועיצוב איטלקי, הנדסה ואמינות יפנית :wink:

איתמר.

פורסם

לגבי הבדלי אמינות ישנן שתי סיבות:

1) חלק מנושא האמינות היא איכות השירות בארץ (רמה מקצועית של מוסכים)

2) עניין של סטיגמות שנובעות ממה שהיה בעבר לא בהכרח מייצג את מה שקורה היום (אולי פיאט השתפרו...)

• תוכן חדש...