Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שבבעלותי 3 שבועות, יצא מהמוסך לאחר טיפול 90.000 והראו לי שכמות השמן תקינה בזמן מסירת הרכב.

אני מסתמכת על מחשב הרכב שכותב שרמת השמן תקינה והיום נכנסתי לתפריט כדי לראות מה המצב וראיתי שיש שורה של פסים וכולם ריקים וישנו הכיתוב MIN האם יכול להיות שאחרי 3 שבועות (וכ-500 ק"מ) כבר צריך למלא שמן?

ובלי קשר לשאלה הספציפית כרגע אם כן או לא למלא, איזה שמן מומלץ, איך ממלאים? (תחנת דלק/מוסך (לפעם הראשונה כדי שאראה איך עושים בפועל ולהבא אעשה בעצמי)

פורסם

את יודעת לעשות בדיקת מפלס שמן ידנית עם מדיד שנמצא בתא המנוע?

אם כן - מחר בבוקר לפני שאת יוצאת מהבית פתחי מכסה מנוע ותבדקי מפלס שמן.

לא יכול להיות שאחרי 500 קילומטר צריך למלא שמן, אבל יכול להיות שקרה משהו לחיישן שמודד את מפלס השמן ומציג אותו בלוח שעונים, או שיש נזילה מאוד רצינית.

לא מומלץ להזיז את הרכב אם התצוגה מראה 6 פסים ריקים לפני ביצוע בדיקת שמן ידנית.

פורסם
את יודעת לעשות בדיקת מפלס שמן ידנית עם מדיד שנמצא בתא המנוע?

אם כן - מחר בבוקר לפני שאת יוצאת מהבית פתחי מכסה מנוע ותבדקי מפלס שמן.

לא יכול להיות שאחרי 500 קילומטר צריך למלא שמן, אבל יכול להיות שקרה משהו לחיישן שמודד את מפלס השמן ומציג אותו בלוח שעונים, או שיש נזילה מאוד רצינית.

לא מומלץ להזיז את הרכב אם התצוגה מראה 6 פסים ריקים לפני ביצוע בדיקת שמן ידנית.

אני לא כ"כ יודעת לבצע ידנית, אבל אנסה להיזכר במה שהסבירו לי בעת המסירה.

אתה מכיר את התצוגה של המדיד ברנו מגאן?

כי בעת הדלקת הרכב כתוב לי שרמת השמן תקינה, פשוט סתם נכנסתי למחשב לראות מה הרמה בדיוק ואז ראיתי שיש שזה נראה כך:

I 000000 I MIN

בפעם הראשונה כשראיתי אז חשבתי שהעיגולים אמורים להיות מלאים ואחרי כן אני תוהה אולי הם נעלמים כאשר המפלס יורד? ובעצם התצוגה תקינה? כי מוזר שזה כוךתב לי רמה תקינה בתצוגה הכללית, ובבדיקת הרכב לפני הקניה לא היו נזילות.

אני אנסה לבדוק אני חייבת לצאת מהבית עוד מעט....

פורסם
א. בהחלט מומלץ לבצע בדיקת שמן ידנית מדי פעם ולא לסמוך רק על המחשב.

ב. המצב שאת מתארת IooooooI הוא תקין - הוא אומר שלא חסר שמן. אם יהיה חסר שמן יוצג (למשל) Ioooo__I. (לפי http://www.meganeownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=23&t=16721)

תודות רבות!

לא הצלחתי להיכנס ללינק ששמת (צריך להירשם ואין לי סבלנות עכשיו לזה. ההרשמה שווה?)

בהתחלה נבהלתי שראיתי את העיגולים הריקים ורק אחרי כן כשחשבתי על זה ועל הפער בין הק"מ הנמוך, ההודעה על תקינות המצב במחשב והבנתי שאולי כך מתואר מצב תקין. למה בעצם צריך לבדוק ידני? מים כבר הצלחתי לגלות איך בודקים, אבל שמן אני לא זוכרת. הראו לנו במעמד מסירת הרכב אבל הייתי טרודה בהרבה דברים אחרים באותו זמן. אני אבקש שיראו לי ואחרי אבדוק בעצמי מפעם לפעם.

תודה

פורסם

אני חושב שאם הצג מראה לך "000000" זה תקין, ואם חסר, תהייה בתצוגה "_ _ _ 000" (או בכוון הפוך, ז"א האפסים מימין). היתה ברשותי פעם מגאן (אם כי ממודל יותר ישן). אני כן חושב, שניתן לסמוך על המדיד האלקטרוני.

בכל אופן - לא למלא שמן בתחנות הדלק. לא נדבר על המחיר (עשוי להיות יקר, כן ?), כי אלא על העובדה החשובה יותר שאין בודקים שמן מיידית עם הדממת המנוע (רק לאחר מס' שעות), והוספת שמן מעל למקסימום - יכולה להזיק למנוע.

כ"כ, ממליץ לך לנסות ולהשיג את ספר הרכב ולעיין בו.

alfa 156 2.5.

פורסם
תודות רבות!

לא הצלחתי להיכנס ללינק ששמת (צריך להירשם ואין לי סבלנות עכשיו לזה. ההרשמה שווה?)

בהתחלה נבהלתי שראיתי את העיגולים הריקים ורק אחרי כן כשחשבתי על זה ועל הפער בין הק"מ הנמוך, ההודעה על תקינות המצב במחשב והבנתי שאולי כך מתואר מצב תקין. למה בעצם צריך לבדוק ידני? מים כבר הצלחתי לגלות איך בודקים, אבל שמן אני לא זוכרת. הראו לנו במעמד מסירת הרכב אבל הייתי טרודה בהרבה דברים אחרים באותו זמן. אני אבקש שיראו לי ואחרי אבדוק בעצמי מפעם לפעם.

תודה

כדאי להרשם, יש שם מידע מעניין, בעיקר בפורום Problems ובפורום FAQ.

חלק מהדברים שם לא מתאימים לארץ כי זה פורום בריטי, אבל עדיין אפשר להשתמש ברוב החומר.

לבדיקת שמן - תסתכלי בספר הרכב כדי לראות איפה בדיוק הוא ממוקם. תוכלי להסתכל בספר כאן: http://renaultservice.co.il/Downloads/me.pdf עמוד 4.4 והלאה.

צריך לשלוף אותו, לנגב, להכניס חזרה, לשלוף שוב ולראות עד איפה השמן מגיע. אם הוא בין שני הסימנים מינימום ומקסימום אז הכל בסדר. אם לא, צריך להוסיף שמן.

• תוכן חדש...