Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן קסרה 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי לקנות סיטרואן קסרה אוטומט, שנת 98, יד 2 עם 111 אלף. אני צריכה את הרכב לעבודה של סוכן מכירות, כלומר לנסיעות ארוכות, ממוצע של כ-800 ק"מ בשבוע.

האם לדעתכם הרכב הזה יהיה טוב לצורך זה? אני חוששת מהשם הלא כל כך מוצלח של הסיטרואן הישנות ובאופן כללי שהרכב ישן.

אם יש לכם המלצות לרכבים אחרים, אוטומטים, שיותר מתאימים לצרכים אלו עד מחיר של 8 אלף, אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

קודם כול, את נוסעת ממש הרבה, הסיטרואן קסרה האוטומטית היא ממש לא חסכונית. ההפרשים בדלק בין רכבים יותר חסכוניים בקילומטראז שלך יכולים להתבטא ב-7-8 אלף שקל בשנה.

ודבר שני, במידה ובסיטרואן מותקנת תיבה הילוכים AL4(ואני 90 אחוז בטוח שכן) בהתאם לקילומטרז שלך, צפי לשיפוץ גיר(שיעלה יותר מערך הרכב) בשנה הקרובה.

עיצה שלי, אל תתקרבי בכלל.

בתקציב 8 אלף? בזבוז של כסף.

אני הייתי קונה את הרכב עם מינימום בלאי טבעי שצריך לעשות(צמיגים, מצבר ושאר דברים שאפשר לראות עם היסטורית טיפולים מינימלית) + טסט הכי ארוך שאפשר בסביבות ה-3-4 אלף, ופשוט נוסע איתו עד שיתפגר.

פורסם

זה כמעט 40 אלף ק"מ בשנה.

בנסועה כזאת, הייתי מציע לקחת רכב חדש (רצוי דיזל ידני), גם אם זה במימון מלא, וכמובן שהשכר בעבודה כזאת (ועוד עם רכב פרטי) צריך להצדיק את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב לעבודה שכזו לא יכול להיות בתקציב של 8,000 ש"ח.

תפסידי הרבה ימי עבודה עבור תיקונים, והרבה כסף על תיקונים.

אני מקווה שמשלמים לך עבור ההוצאות הריאליות של הרכב.

פורסם

מדובר בתיבה אוטומטית של ZF, לא AL4.

בלי קשר - אין שום רכב של 8K שיכול לעבוד לאורך זמן כרכב של סוכן מכירות ללא בלאי משמעותי שכמובן מצריך השבתה והפסד של ימי עבודה.

מומלץ לחשוב על רכישה של סוזוקי אלטו ידנית באיזו עסקת תשלומים כלשהיא, כי בסופו של דבר התשלום עבור תיקונים + הפסד כסף על הזמן האבוד יהיה שווה כמעט כמו ההחזר החודשי על הרכב.

אלטו משומשת בת שנה וקצת נמכרת בסביבות 45K.

פורסם

מדובר בבעלי שפתח לאחרונה עסק עצמאי. כרגע העסקים הולכים לא רע (טפו טפו טפו..) ואנחנו צריכים רכב שיהיה לו להתנייד בעבודה בערך לחצי שנה- שנה הקרובות, עד שהעסק יהיה רווחי מספיק על מנת להשקיע ברכב חדש יותר.

מה דעתכם על מזדה לאנטיס ישנה? אני יודעת שזה רכב טוב, יש אפשרות לדעתכם למצוא משהו סביר במחיר כזה?

אגב כרגע יש לנו יונדאי אקסנט עם מנוע גמור (מכונאי לא הבין איך הוא עדיין נוסע..) שעשה יופי נסיעות של נתניה-אשדוד ונתניה-פקיעין בתדירות של פעמים בשבוע 3-4

פורסם

עשה יופי את הנסיעות עד שמת לחלוטין. ואז צריך לשלם עוד 8K על רכב משומש ולטחון גם לו את הצורה.

סביר להניח שהקסארה תעשה את העבודה במשך חצי שנה, אולי אפילו שנה. אבל סביר להניח שאם תקחי בחשבון שבתוך שנה בערך את עושה עליה כמעט שליש ממה שהיא עשתה כל חייה - יש מצב שעל הדרך תהייה תקלה או שתיים ובוודאות יהיה בלאי אם תשמרו אותה יותר משנה אצלכם.

רכב כ"כ ישן אינו רכב אידיאלי כרכב עבודה.

• תוכן חדש...