Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פעם אחרונה עשיתי טיימינג לרכב ב 10-2007 ואמרו לי עכשיו שצריך שוב להחליף את הרצועה

איך אפשר לדעת אם צריך להחליף או לא ?

אם אני קונה חלקים, כל מוסך יכול להחליף את הרצועה (ברלינגו) ?

תודה רבה.

פורסם

מה שנת הייצור של האוטו ומה נפח מנוע ?

וכמה קילומטרים עבר מאז ההחלפה האחונה.

מרווחי החלפת טיימינג בברלינגו השתנו במהלך השנים, במודלים המוקדמים 97 -98 זה היה כל 3 שנים או 90 אלף במודלים מאוחרים יותר כל 4 שנים, אחר כך כל 5, והיום זה כל 10.

פורסם

מרווחי החלפת טיימינג בברלינגו השתנו במהלך השנים, במודלים המוקדמים 97 -98 זה היה כל 3 שנים או 90 אלף במודלים מאוחרים יותר כל 4 שנים, אחר כך כל 5, והיום זה כל 10.

שנת היצור 2000

נפח 1.9 דיזל

מאז ההחלפה האחרונה עברו 40,000 ק"מ

במוסך אמרו לי שהקילומטראז' לא משנה כי יש לרצועה בלאי טבעי (היא מתייבשת) וצריך להחליף אחרי 3 שנים

תודה !

פורסם

יכול מאוד להיות שתוכל לסחוב עוד חצי שנה - שנה עם הרצועה הזאת. הבעלים הקודמים של המגאן שלי מכר לי את הרכב כשהרצועה עברה 5K ק"מ (ולדעתי גם תקופת זמן) מעל המומלץ , אני אישית מיד החלפתי אותה.

ברכבים האלו, אם הרצועה נקרעת בזמן נסיעה, הנזק הוא מאוד גדול וכך גם עלות התיקונים. הכל שאלה של האם אתה רוצה לקחת את הסיכון.

פורסם

המלצת היצרן למודל זה היא להחליף כל 120 אלך קילומטר בתנאי שימוש רגילים או כל 90 אלף קילומטר בתנאי שימוש קשים.

תנאים קשים זה אקלים חם או קר במיוחד, נסיעה בעומסי תנועה כבדים, נסיעות עירוניות קצרות, גרירת נגרר, אבק רב וכו'

חלק גדול מזה מתקיים בארץ.

אבל אין הנחיה מפורשת להחליף רצועה כל X שנים.

מומלף בכל זאת להחליף אחרי 4-5 שנים.

פורסם
המלצת היצרן למודל זה היא להחליף כל 120 אלך קילומטר בתנאי שימוש רגילים או כל 90 אלף קילומטר בתנאי שימוש קשים.

תנאים קשים זה אקלים חם או קר במיוחד, נסיעה בעומסי תנועה כבדים, נסיעות עירוניות קצרות, גרירת נגרר, אבק רב וכו'

חלק גדול מזה מתקיים בארץ.

אבל אין הנחיה מפורשת להחליף רצועה כל X שנים.

מומלף בכל זאת להחליף אחרי 4-5 שנים.

לא נסעתי הרבה אבל עברו 4 שנים אז אני אעשה בכל זאת את הטיפול.

כמה צריכה לעלות העבודה בלבד של החלפת הרצועה ?

פורסם

לפי דעתי בחלק חשוב כמו הטיימינג לא כדאי להביא את החלקים בנפרד למוסך, חס וחלילה יקרה משהו לרצועה אחרי זמן קצר יגידו לך שהרצועה שהבאת לא טובה וכ"ו

בקיצור שזה לא יהיה מתכון לצרות לגביי לקיחת אחריות

פורסם

היבואן בארץ לקח סיכון (שבסופו של דבר עלה לו ביוקר) והאריך את מועד החלפת רצועת הטימינג לכל 10 שנים.

לא מעט מנועים החזירו את נשמתם אחרי 5 שנים. היבואן חזר בו, כיום ההמלצה 5 שנים או 90K.

אני מחליף כל 3-4 שנים.

אגב במנועים החדשים 207/308 אין רצועת טימינג.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

החלפה כל 10 שנים היא המלצה של היצרן, לא של היבואן.

פשוט לפני כמה שנים היבואן החליט ליישר קו עם המלצת היצרן וליישם אותה כמו שהיא, ללא החמרות וללא קיצור מרווחי ההחלפה.

האם יש לך סימוכין לכך שחזרו למרווחי החלפה מקוצרים?

פורסם

חבר טוב שלי הוא בעל מוסך מורשה, לדבריו ההנחיה הייתה של היבואן ולא של היצרן.

אני אבדוק מה ההנחיה בחו"ל יש לא מעט פורומים שם.

היבואן בארץ לקח ריסק , השאיפה של היבואנים היא להגדיל את מרווחי הטיפולים.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אין צורך לבדוק, באוטודטה מופיע 10 שנים החל משנת ייצור 2000 ומעלה, כך שזו בטוח לא הנחיית היבואן.

• תוכן חדש...