Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגנון נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"סוויצ'" הזה, הוא דבר טוב.

רק צריך ללמוד איפה הוא, ואיך מפעילים אותו, וזה לוקח זמן- דבר שבא גם עם הגיל.

תתחיל "בקטנות". תיתקע מאחורי חמור שלא זז, תרגיע את עצמך בכח, ותמשיך לנסוע מאחוריו בכוונה תחילה.

גם הסבלנות שלך תשתפר פלאים מתרגילים (מלשון "תירגול") שכאלה.

לי מעולם לא הייתה את הבעייה הזו, אצלי זה היה להתעצבן אחרי "כמעט". עד שעשיתי סוויץ' אחרי "כמעט" חזיתי אחד עם אוטובוס, והחלטתי לא להתרגש יותר מיונות. עכשיו אני לוקח את כל הח*א הזה באיזי. מפליט קללה עסיסית וציורית, כמובן, אבל לא מגיע למצב של עצבים או אטרף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
עצם זה שאתה באמת מודע לסגנון הנהיגה שלך זה כבר טוב, רוב הנהגים הצעירים נוהגים ללא סבלנות. זה בסה"כ עניין של גיל.

אומנם אני לא זקן החבורה ובסה"כ בן 24 ולא צברתי שנים של נהיגה אבל זה גם יעבור.

הבעיה בארץ היא שכולם פה ממהרים ולחוצים תמיד גם כשאין באמת סיבה טובה... וכן הגיר האוטומט תורם לכך רבות, יותר קל ללחוץ רק על הגז ולטוס.

אני נתקל המון פעמים בנהגים עצבניים עם יד קלה על הצופר ורגל כבדה על הגז, עוד דרך לבזבז דלק בכמויות.

תוריד רגל מהגז ותן נגיעות קטנות על הדוושה ותחסוך בהוצאות.

שים מזגן ומוזיקה ותתעלם מנהגים נודניקים מסביב(ועדיין לא לנסוע 40 קמ"ש על כביש של 90 כן...).

בישראל פשוט אין תרבות נהיגה...

הבעיה היא שזה משפיע גם על אלה שלא רוצים להיגרר...

+1!

ה"סוויצ'" הזה, הוא דבר טוב.

רק צריך ללמוד איפה הוא, ואיך מפעילים אותו, וזה לוקח זמן- דבר שבא גם עם הגיל.

תתחיל "בקטנות". תיתקע מאחורי חמור שלא זז, תרגיע את עצמך בכח, ותמשיך לנסוע מאחוריו בכוונה תחילה.

גם הסבלנות שלך תשתפר פלאים מתרגילים (מלשון "תירגול") שכאלה.

לי מעולם לא הייתה את הבעייה הזו, אצלי זה היה להתעצבן אחרי "כמעט". עד שעשיתי סוויץ' אחרי "כמעט" חזיתי אחד עם אוטובוס, והחלטתי לא להתרגש יותר מיונות. עכשיו אני לוקח את כל הח*א הזה באיזי. מפליט קללה עסיסית וציורית, כמובן, אבל לא מגיע למצב של עצבים או אטרף.

+100!!!

ואני אגב הערה על זה שמישהו זרק פה על הגיר האוטומטי והרגל הקלה על הגז. זה ממש לא נכון, ולא חסר בעלי רכב ידני שחושבים שהם חיים בסרט מהיר ועצבני. אל תעשו הכללות, יש ויש. זה ממש לא קשור לגיר או לסוג הרכב.

זאת יכולה להיות טויוטה קורולה אוטומטית של הייטקיסט, ויכולה להיות הונדה סיוויק ידנית של איזה בן דוד/ערס.

זאת יכולה להיות איביזה ידנית V20 של איזה ילד מתלהב, ויכולה להיות יונדאי טוסון אוטומטית של איזו גברת מהרצליה פיתוח.

טיפ שעזר לי לשמור על הרכב יותר טוב? הרבה טיפולים בעקבות שחיקה. שחיקה מוגזמת שנגרמה בגלל נהיגה לא רגועה בכבישי ירושלים המזוויעים. (צמיגים, בולמים, ג'אנטים, בלמים, צלחות וכו'...) כשהטיפולים יוצאים מהכיס שלך אתה מבין את זה מהר מאוד 8) (בגלל זה חשוב שלנהג צעיר יהיה רכב משלו שהוא יטפל בו - כך הוא ילמד לסגנן את הנהיגה שלו שתהיה רגועה ולא מזיקה לרכב)

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

טיפ שעזר לי לשמור על הרכב יותר טוב? הרבה טיפולים בעקבות שחיקה. שחיקה מוגזמת שנגרמה בגלל נהיגה לא רגועה בכבישי ירושלים המזוויעים. (צמיגים, בולמים, ג'אנטים, בלמים, צלחות וכו'...) כשהטיפולים יוצאים מהכיס שלך אתה מבין את זה מהר מאוד 8) (בגלל זה חשוב שלנהג צעיר יהיה רכב משלו שהוא יטפל בו - כך הוא ילמד לסגנן את הנהיגה שלו שתהיה רגועה ולא מזיקה לרכב)

נסה לנהוג בכבישים של פתח תקווה ביומיום! אם עובר יום ואני לא מקבל איזה דפיקה קטנה בגלל גוש או בור על הכביש אפילו בנסיעה רגועה אני אומר תודה.

במיוחד באיזור של התחנה מרכזית איפה שבונים את הרכבת החדשה. פשוט סכנה לרכב

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
נסה לנהוג בכבישים של פתח תקווה ביומיום! אם עובר יום ואני לא מקבל איזה דפיקה קטנה בגלל גוש או בור על הכביש אפילו בנסיעה רגועה אני אומר תודה.

זה בסדר, אצלנו זה בכל העיר ככה, פרט לבגין, אין כביש אחד נורמלי בלי בורות/אבנים/באמפרים לא נורמליים.

זבל של תשתיות.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

הבעיה במנטלי אולי, נסה להחליף רכב לידני, וקח מנוע שהוא איטי יחסית 1.3 כוח סוס אלא דברים מעשיים, הבעיה הוא לא ברכב או חיצונית, אנשים, סביבה, אלא בך - אני בד"כ נוהג הכי רגוע שיש, והכי חשוב תתחיל לחשוב בצורה של לנהוג רגוע, מה יש למהר - תתחיל לחשוב לנהוג כמו סבא, או נזיר בדוהיזם זה הכול בראש :)

אז ככה , אוטוטו יש לי רישיון שנה . (אני יודע זה מעט)

בכל מקרה אני לא אוהב את הסגנון נהיגה שלי ,ואני לא יודע איך להפסיק אותו או לשנות .

אני לא עושה עבירות בכלל או דברים בסגנון אבל הנהיגה עצמה שלי ממש אגרסיבית ולא רגועה .

זה מרגיש כאילו אני נוהג נגד הזמן אפילו שאין לי סיבה כלשהי , משמע אני לוחץ הרבה , מרבה לעקוף וכו' .

מה אני יכול לעשות ? זה עניין של גיל ? (אני לא עושה שטויות עם המכונית )

מקווה שהבנתם למה התכוונתי ,

תודה ושיהיה ערב טוב

פורסם

מבין ומזדהה עם פותח השרשור.

גם אני ככה. אין לאן למהר אבל אני לא סובל לנסוע לאט.

ואני גם הייתי מוצא עצמי מפחד מעצמי כל כמה זמן.

אני למדתי לסגור חלונות להדליק מזגן ולשים מוזיקה, באמת עוזר להתנתק קצת.

גם סגנון המוזיקה משנה, אני למשל למדתי שבנסיעות ארוכות בעיקר, אני מקפיד לשמוע מוזיקה רגועה.

(ENIGMA למשל). כאשר שאר מבחר המוזיקה שלי, כמו שהזכירו כאן, באמת מדרבן ומכניס לאווירה שונה.

הנושא שמדברים עליו לגבי הבדלים בין אוטומט לידני אכן מורגש. אני הרגשתי בעיקר בתקופה הראשונה שנהגתי באוטומט.

הייתה איזו שהיא תחושה שאין שליטה או יותר נכון מודעות למהירות.

מדי פעם גם אני מרשה לעצמי, לנהוג בצורה יותר אימפולסיבית, אבל המחשבות על הדלק שהתבזבז גורמות לי להירגע מהר מאוד.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

מה גם , אני נוהג על מאזדה 6 2011 שחורה , אני יודע שהיא לא הרכב הכי מהיר והכי טוב אבל יש לו התנהגות מצוינת על הכביש

והוא מאיץ ממש מהר (יחסית למשפחתית ) , ככה שהדאווין של האוטו לא עוזר לי חח .

אני אנסה לקחת את הטיפים שהנתתם , תודה על התשובות הרבות .

פורסם

השאלה היא למה מלכתחילה להכנס לרחובות הללו? :shock: יש מספיק רחובות עוקפים, בכל שעות היממה

• תוכן חדש...