Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

בסוף שבוע הקרוב אני מתכוון לנסוע לאילת באוטו, רציתי לדעת מה הדרך המהירה ביותר והנוחה לנסיעה עם מעבר בים המלח.

(מתל אביב).

אני נוסע פעם ראשונה עם האוטו, כמה זמן ייקח לי להגיע?

קשה באימונים קל בקרב!!:evil:

פורסם

סע על כביש מספר 1, קצת לפני הכניסה לירושלים יש מחלף עם שילוט לכיוון מעלה אדומים, רמות, הר החוצבים ועוד, רד במחלף והמשך לפי השילוט לכיוון מעלה אדומים, המשך כל הזמן על הדרך הראשית עד שתגיע לצומת T ותראה את ים המלח, פנה ימינה וים המלח יהיה לשמאלך.

לאילת ממשיכים ישר עד לצומת הערבה בה פונים שמאלה.

פורסם

מחזק!

היציאה לקטע החדש של כביש 1 (מנהרת הארזים) הוא אחרי סיבוב/מחלף מוצא (סיבוב חד שמאלה בכביש 1 שמייד אחריו שילוט למוצא/בית זית) היציאה למנהרת הארזים היא כמו מחלף שלוקחים בו נתיב ימני (בעקרון בתאור דרך אני מעדיף לדעת אחרי מה היציאה ולא לפני מה).

השילוט עד מעלה אדומים הוא בעיקר ל"מעלה אדומים" ורק ביציאה למעלה אדומים יש שילוט לים המלח.

נדמה לי שיש עוד שמאלה אחד בדרך לפני צמת הערבה בחיבור עם כביש 31 לערד (צמת זוהר?).

אפשרות נוספת: אם אתה רק רוצה להריח את ים המלח ולא לנסוע לכל אורכו אז תוכל לנסוע דרך ערד ומאותו צומת מדובר (זהר) לחבור לאזור המלונות שנמצא בחלקו הדרומי של ים המלח (שפוצל לצערנו כידוע).

סע בזהירות, תכנן מקומות להפסקה כל שעתיים, וסע במהירות המותרת במיוחד בקטע מצמת הערבה. (אם לא היית נוסע דרך ים המלח היינו ממליצים לך על דרכים יפות יותר ועמוסות פחות לאילת)

לשאלה השנייה: הדרך לאילת אורכת בערך ארבע שעות, לא כולל הפסקות. הדרך מים המלח (דרך יריחו) תאריך את הנסיעה בערך בחצי שעה (שוב לא כולל הפסקות!)

פורסם

לא כתבת מה נקודת המוצא שלך, ומה מטרת הביקור בים המלח.

אישית אני מעדיף לנסוע לאילת דרך מכתש רמון - נקודת המוצא שלי היא חיפה, אני נוסע על כביש 6 עד מחלף מאחז (חיבור לכביש 40 מצפון לבאר שבע), ומשם דרך עוקף באר שבע למצפה רמון, וממשיך דרך צומת שזפון וצומת קטורה. הדרך יפה מאד - במיוחד ממצפה רמון ודרומה. הבעיה המרכזית היא העדר תחנת דלק בין מצפה רמון לקטורה (אלא אם יש תחנה חדשה, לא נסעתי בדרך זו מזה כמה שנים) מה שמחייב אותך לתדלק במצפה רמון.

כמה עצות לדרך:

1. הצטייד בהרבה מים - אותי נתקעה פעם בדרך ולקח לחילוץ די הרבה זמן להגיע, לא כדאי להתייבש.

2. תכנן עצירות למנוחה וריענון כל שעתיים, לדעתי אחרי באר שבע או ים המלח כדאי לעצור אפילו כל שעה.

3. כביש הערבה משעמם מאוד, מתכון להרדמות בנהיגה. זו אחת הסיבות שבגללן אני מעדיף את מצפה רמון והמכתש. פשוט - יש קטעים יפים, כולל שני קטעים קצת מאתגרים (הירידה למכתש רמון והירידה מהרי אילת לקטורה), קטע משעמם יחסית קצר ב"מישר" וקצת דומה ממנו.

4. אם יש לך אפשרות צא מוקדם בבוקר, אני אוהב לצאת לנסיעות מסוג זה בין 04:00-05:00, כך שכאשר מגיע החום הגדול כבר עברתי חלק גדול מהדרך.

5. יש לא מעט אתרים יפים בדרך, אם אתה נוסע נסיעת תיור עצור וסייר בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק את דברי קודמי ,

במידה ועל כביש 1 פספסת את הפניה ימינה לכיון מעלה אדומים, אז אתה פונה שמאלה ברמזור השני (הכניסה לעיר) ואתה מתחבר לכביש הקודם...

• תוכן חדש...