Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה אמור לעלות כל העניין של שלושת הגדולים?

האם כל חשמלאי רכב יכול לעשות את זה?

האם כל חשמלאי רכב יודע לעשות את זה?

זה עניין פשוט או די מורכב?

פורסם

אני מניח שכל חשמלאי רכב יכול לבצע את העבודה, אבל 90% פשוט יצחקו עליך כשתבקש עבודה כזו.

מתחדשת*

פורסם

על שום שזו בקשה שהם עדיין לא שמעו, ולא מבינים את הנחיצות שבדבר.

שאלתי פעם חשמלאי רכב במוסך שבו טיפלתי על הנושא, והוא אמר לי בשיא הרצינות שהוא יכול להוסיף את הכבלים הנ"ל.

שאלתי מה העובי המקסימלי שיש לו.

אז הוא הראה לי כבל של 18g~.

:-D

מתחדשת*

פורסם

"שלושת הגדולים" הכוונה היא להחלפת אלטרנטור, מצבר וחיווט. בארץ משום מה השתשרש ששלושת הגדולים הם החלפת חיווט בין המצבר לשלדה, המגבר והמצבר והמצבר והאלטרנטור :roll:.

כן, כל חשמלאי יוכל לבצע עבורך החלפה של שלושת הגדולים (המקורי). אם אתה רוצה לראות תוצאות כדאי שאתה תביא לו את הרכיבים והוא רק יעשה את העבודה. מצד שני אני בספק כמה חשמלאיים פדנטים מסתוביים בחוץ שיהיה להם זמן ועצבים לעשות עבודה כמו שצריך. לי זה נשמע יותר כמו עבודה למתקין תותח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בלינק הראשון, אחרי 30 שניות תשמע מה הוא אומר.

כל השדרוג שהוא ביצע שם שווה לקליפת השום ללא חיזוק האלטרנטור או מצבר ייעודי. לשים כבל 0 גייג' על אלטרנטור 70 אמפר זו שטות גמורה.

מי שרוצה להרים מערכת מכובדת - אליקו הוא דוגמה טובה לכך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המונח "שלושת הגדולים" מגיע מהעגה המקצועית בתחום חשמל הרכב

והוא מתיחס לחיווט בלבד כאמור.

כמובן שההערה של איתמר נכונה ,ללא שידרוג אלטרנטור ומצבר אין כול סיבה לשדרג

את שלושת הגדולים,זו עסקת חבילה.

הדבר בדרך כלל אינו נחוץ ברוב הרכבים אלא אם כן אתה מעמיד מערכת מאוד קיצונית.

בשורה התחתונה לא הייתי ממליץ ישר לגשת לעניין טרם בחינה לעומק אם הדבר

נחוץ בכלל מלכתחילה.

פורסם

בזה אני מצדיק אותך לא שמים 0 גייג' על אלטרנטור קטן

בגלל זה אני אמרתי פה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=384838 שזה יחסית מיותר אומנם לא מזיק אלטרנטור גדול ו-3 מצברים יהיה תענוג {בקרוב אצלי שבוע שבועיים הם נוחתים בארץ הקודש:lol: }

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אני עוד מחכה שהמצברים האלה יגיעו לארץ עוד מאז המפגש במרץ או אפריל אני לא זוכר בדיוק.

עד היום אני מבלבל את המוח לחברים שלי ש"יהיה אחד" שהולך להיות מטורף לגמרי.

שוב וכמעט כמו תמיד, תודה לכם, קיבלתי תשובה בגדול אך מובנת.

• תוכן חדש...