Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשם המשכונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לקראת רכישה של רכב.

נחתם ביני לבין המוכר זיכיון דברים בו מנוסח "המוכר מתחייב להעביר את הבעלות ברכב לקונה כשהרכב נקי מכל חוב ו\או שיעבוד ו\או עיקול. היה ובזמן כלשהו יתברר כי על הרכב רובץ חוב או עיקול כאמור לעיל מתחייב המוכר לסלקו או לגרום למחיקתו מיד."

ביום ראשון אני מקבל את הרכב אך היום בדקתי ליתר ביטחון באינטרנט באתר של משרד המשפטים רשם המשכונות ונמצא כי הרכב ממושכן.

התקשרתי לבעל הרכב והוא טען שהיום בבוקר הוא דיבר עם הבנק ונאמר כי הוא לא חייב להם אגורה.

כמובן אני רוצה אסמכתא לכך.

שאלתי היא: האם הניסוח שכתבתי שרשום בזיכיון דברים מכסה אותי בכל מצב? גם אם במקרה הרכב עבר אליי כשהוא ממושכן? חו. כרגע המוכר הפר את החוזה. וקיים סעיף בזיכיון דברים בו נחתם סכום פיצוי על הפרת חוזה.

האם יכול לראות מצב שהמוכר הוריד את המשכון אך רשם המשכונות לא מעודכן לגמרי? יכול להיות שאיך שבודקים בבנק הדואר זה יותר מעודכן? לי אישית נראה שלא נראה לי דווקא שבנק הדואר בודק את זה מול רשם המשכונות.

כמובן שאני לא אעשה העברה בלי שאקבל איזו אסמכתא לכך שהרכב לא ממושכן.

תודה רבה

פורסם

לא תוכל להעביר בעלות כל עוד הרכב ממושכן, אבל זו לא סיבה לשבור עסקה. על בעל הרכב לקבל מהבנק או חברת המימון אישור על סילוק ההלואה (סביר שקיבל אישור כזה), לפנות לרשם המשכונות בעיר מגוריו והמשכון יוסר בתוך דקות אחדות.

עם הסרת המשכון המוכר מקבל אישור מודפס מרשם המשכונות.

הערה - אין לי נסיון לגבי רכב, אבל זה ניסיוני לאחר שסיימתי לשלם הלואה אחרת. יתכן שהבנק המלווה יכול להסיר את המשכון ישירות בסניף, אתמול נתקלתי במצב כזה, אבל לא לגבי רכוש אלא לגבי נייר ערך ששימש לי כבטחון להלואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות באמת שהבנק לא פנה לרשם המשכונות והסיר את המשכון. אבל באמת אני צריך לדרוש אסמכתא לכך.

ודרך אגב-אתה טועה מאוד לגבי לא ניתן להעביר בעלות אם הרכב ממושכן. חיפוש קצר באינטרנט מביא את הציטוט "בניגוד לדעה רווחת בציבור, ניתן להעביר בעלות על רכב ממשוכן, דבר העלול להביא להחרמתו על ידי הגוף לו מושכן בשלב מאוחר יותר."

כמו כן אפילו מצאתי סרטון של בנק הדואר שם מסבירים את העניין הזה שחייבים אבל חייבים לבצע בדיקה כי כן ניתן להעביר רכב ממשוכן.

פורסם
יכול להיות באמת שהבנק לא פנה לרשם המשכונות והסיר את המשכון. אבל באמת אני צריך לדרוש אסמכתא לכך.

ודרך אגב-אתה טועה מאוד לגבי לא ניתן להעביר בעלות אם הרכב ממושכן. חיפוש קצר באינטרנט מביא את הציטוט "בניגוד לדעה רווחת בציבור, ניתן להעביר בעלות על רכב ממשוכן, דבר העלול להביא להחרמתו על ידי הגוף לו מושכן בשלב מאוחר יותר."

כמו כן אפילו מצאתי סרטון של בנק הדואר שם מסבירים את העניין הזה שחייבים אבל חייבים לבצע בדיקה כי כן ניתן להעביר רכב ממשוכן.

עוד יותר חמור. בכל מקרה - אל תוותר על הסרת המשכון לפני העברת הבעלות. עם זאת, אם מדובר ברכב שנראה לך ראוי אל תוותר עליו בשל הליך קצר ופשוט שטרם בוצע. תביא בחשבון שהסרת המשכון היא אינטרס של הצדדים לעסקה, לא של הבנק. לכן על המוכר לבצע את הפעולה גם אם הבנק "שכח" לבצע אותה או סתם לא רצה לשלם לשליח שיגש למשרדי רשם המשכונות. אם הוא רוצה למכור את הרכב הוא יאלץ להסיר את המשכון כך או כך, עדיף לא לעשות זאת אתך ולא לחפש קונה אחר.

בנוסף - דרוש מהמוכר העתק של כתב הסרת המשכון כדי שאם תהיה תקלה כלשהי בעתיד תהיה לך אסמכתא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן רק עניין אותי מצב שכן העברתי בעלות. מה שאני לא אעשה אבל נגיד והעברתי. האם הזיכיון דברים מכסה אותי מבחינה משפטית? כי אני קורא אותו והמוכר חתם עליו ואין ספק שהוא מפר את ההסכם.

פורסם
כן רק עניין אותי מצב שכן העברתי בעלות. מה שאני לא אעשה אבל נגיד והעברתי. האם הזיכיון דברים מכסה אותי מבחינה משפטית? כי אני קורא אותו והמוכר חתם עליו ואין ספק שהוא מפר את ההסכם.

אני לא מקצועי בעניין, אבל סביר שהרישום אצל רשם המשכונות עלול לסכן אותך. אמנם בנקים בד"כ לא מסבכים אנשים ללא סיבה, אבל לך תדע אם אין לבנק איזה שהוא הסדר שבו הרכב משמש בטחון לכל הלוואה של המוכר ואז הוא עלול לנסות לעקל את הרכב בגלל אי פרעון הלואה אחרת. במצב כזה אולי תצליח להסדיר את הדברים, אבל זה יעלה לך זמן, כסף והרבה עצבים. עדיף להקדים תרופה למכה ולהסיר את המשכון כבר כעת.

פורסם

זכרון הדברים שלך יכול להגן עליך רק מול הצד השני להסכם, המוכר.

זכותו של בעל המשכון גוברת, כלומר הבנק יוכל למכור את הרכב ואתה תוכל לתבוע את המוכר על הנזק שיגרם לך, אך מה תעשה אם למוכר אין איך לשלם לך את שווי הרכב, או נניח והמוכר יפשוט רגל ולא יהיה לו מאיפה לפצות אותך?! אתה עלול להפסיד את כספך. לכן אל תשלם ואל תעשה העברת בעלות עד שהמוכר יסיר את השעבוד.

• תוכן חדש...