Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה לרכישת רכב חדש בליסינג מימוני

ההצעה מפתה מאד -

מקדמה סבירה, תשלום של כאלף בחודש

וחצי מהרכב בסיום התקופה (שנתיים וחצי)

הבעיה היא ששמעתי מכמה מקומות שיש חסרונות לליסינג המימוני בפרט, ולרכישת רכב חדש בכלל

"תוך 3 שנים הפסדת 60 אלף"

"הרכב בכלל לא שלך"

"אח"כ יעשו לך קונצים כשתבוא לטרייד"

אשמח לקבל תגובות ממביני דבר ובעלי נסיון - בעד ונגד

תודה

פורסם

לא מתיימרת להיות מומחית בשום נושא שקשור ברכבים.

אני גם מקבלת הרבה הצעות וגם הרבה סייגים לגבי אוטו חדש.

תפסידי הרבה כסף, מה את משוגעת, איך תוכלי להחזיק רכב חדש, ביטוחים, עיניינים וכו.

חייבת לומר שהדברים מחלחלים, וזה די מבאס, כי הייתי סגורה על אוטו חדש.

אבל תראה כמה יתרונות יש ברכב חדש.

זה רכב חדש. משמע, מינימום תקלות, שקט נפשי לכמה חודשים/שנים.

חיים רק פעם אחת.

יש יותר טוב מאוטו חדש? :lol::lol:

אני מניחה שלא ממש עזרתי, אבל מאחר ואנשים קונים רכב חדש, סביר להניח שזה גם מאיזושהי בחינה חיסכון בכסף.

גם כשקונים רכב ישן, מאבדים כסף.

פורסם

לקחת הלוואה גדולה על רכב, ואחרי 3 שנים של תשלומים אתה עדין חייב 60 א"ש, כאשר הרכב כבר איבד 20-25 אחוז מהערך שלו ?

מבחינה ראלית לא קונים רכב בכסף שאין לך, אתה מפסיד כיוון שאתה משלם ריבית גבוהה על הכסף שלווית, אתה מפסיד ערך ברגע שהרכב עלה על הכביש , בקיצור מפסיד מכל הכיוונים.

בדוק מה התקציב שלך וקנה רכב בהתאם, ואו במינימום הלוואה שתסדר לך רכב חדש יחסית אשר הסבירות לקילקולים נמוכה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אולי אם נרד למספרים זה אחרת...

קיה פורטה LX

מחירון - 118K מחיר בהצעה - 107K

מקדמה - 20K

חודשי 26X980

אופציה 63K

בסוף התקופה, מחירון הרכב צפוי להיות 85K

פחות הפחתות הליסינג (8%) ואחרות, מגיע ל 78K~

עדיין נשאר רווח על האופציה לטובת טרייד, או מכירת האוטו והישארות עם הרווח

המחירים קבועים (לא צמודים לכלום)

נשמע לי טוב

איפה אני טועה?!

פורסם

לדעתי אתה טועה בשני דברים:

1. אם הרכב רשום על שם חברת הליסינג ותרכוש אותו לפי האופציה יהיה לך בעתיד קושי במכירתו, תאלץ להתפשר במחיר, וזה רכיב נוסף בעלות שנסתר ממך, וגם קשה מאוד לחזורת את ערכו.

2. האם בעוד 3 שנים צפוים לעמוד לרשותך 63K? אם לא - הרי שיהיה עליך להחזיר את הרכב לחברה וסביר שתקבל תמורתו הרבה פחות ממחיר המחירון שלו. זה המקום שבו חברת הליסינג תרויח.

יתרה מזאת אני מציע לך לבדוק כמה דברים:

1. האם אתה זקוק לרכב מקבוצות גודל ומחיר אלה - או שמא רכב יותר קטן וזול יספק את צרכיך?

2. אם אתה זקוק למשפחתומטית סטנדרטית - מדוע לא לחפש רכב בן 3 במגרשי הליסינג, שיעלה לך חצי, וסביר שלפחות בשנים הרשונות לא יצריך יותר מדי תיקונים, אם כי הטיפולים השוטפים יהיו יותר גדולים ויקרים (כמובן, יש כאן הימור מסויים).

3. מה אפשרויות המימון האחרות שלך? אולי עדיפה הלוואה בנקאית ל-5 שנים, או הלואה של חברת מימון אחרת? כאן נכנסים ניואנסים של צרכים והעדפות אישיות, אבל אני ממליץ לך לעשות סקר שוק יסודי לא רק לגבי דגמי הרכב אלא גם לגבי דרכי המימון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת הצורך, יש לי צורך במשפחתית מרווחת (2 ילדים)

מבחינת המימון, הרציונל שלי הוא כזה:

1000 ש"ח בחודש זה מה שאני יכול לעמוד בו בלי קושי מיוחד

אם אקנה רכב 2008 מהמגרשים או מחברות הליסינג (60K)

אצטרך בדרך זו או אחרת לשלם את אותו הסכום של אלף ש"ח או יותר

(פה אפילו יש כנראה פחות תשלומים - 26)

איפה ההבדל? - בסוף התקופה חצי מהסכום - 60K

שם יש שתי אופציות -

קניית הרכב - בפריסה לתשלומים (שוב כאלף בחודש)

מכירת הרכב - נשארתי עם 10-15K

שדרוג הרכב - שוב 1000 בחודש, רכב חדש

כך שיוצר מבחינת השוטף שגם ברכב חדש וגם ברכב בן 3 שנים

אשלם את אותו הסכום

טועה?

פורסם

שתי בעיות:

1. אם תבצע "טרייד אין" לרכב בעוד 3 שנים - כמה תקבל תמורתו, או, בלשון אחרת, כמה יהיה עליך להוסיף כדי לחדש את החוזה עם רכב חדש? אני מניח שהחברה מתחייבת ל"מחירון" כלשהו שנוח לה, ואז מקזזת כל שריטה, או שכלל אינה מתחייבת. אתה חייב לקרוא היטב את האותיות הקטנות.

2. אתה נכנס לנישואין קתוליים עם חברה מסויימת, כיון שתאלץ להחליף את הרכב באותה חברה, בהתאם למבחר המכוניות ותנאי המימון שלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי אבי,

החששות לגבי הטרייד אין בסיום העסקה מוצדקים מאד ומבוססים, אני מבינה למה אתה נוקט משנה זהירות.

אך בכלליות, לליסינג ממוני יש יתרונות רבים, (ותרשה לי לדבר בשם החברה בה אני עובדת, אני יודעת פחות לגבי החברות האחרות):

1. העסקה בינך לבין חברת הליסינג מתבצעת ללא גוף מימוני שלישי המתערב בעסקה (כמו בנק, חברת אשראי). משמע ספק אחד, חוזה אחד, וכתובת אחת. לכן גם אין עמלות גביה, עמלות הקצאת אשראי או כל עמלה אחרת בה תפגוש במקומות אחרים.

2. חברות הליסינג הגדולות מציעות לך הסדר עם מוסכים מורשים, ודואגות שהרכב שלך יעבור טיפולים בזמן וכראוי.

3. ספציפית אצלנו -בליסינג ממוני, אנו שמים דגש מיוחד ובחוזה שלנו אנו מתחייבים בחוזה ההחכרה למחיר מחירון לוי יצחק בתום התקופה, ללא הפחתת עמלת טרייד אין (בשווי 12% מערך הרכב) וללא הגבלת ק"מ.

בצורה זו אתה יכול לדעת מראש כמה רכבך יהיה שווה ביום ההשבה.

מקווה שסייעתי,

ענת מאוויס

קיבלתי הצעה לרכישת רכב חדש בליסינג מימוני

ההצעה מפתה מאד -

מקדמה סבירה, תשלום של כאלף בחודש

וחצי מהרכב בסיום התקופה (שנתיים וחצי)

הבעיה היא ששמעתי מכמה מקומות שיש חסרונות לליסינג המימוני בפרט, ולרכישת רכב חדש בכלל

"הרכב בכלל לא שלך"

"אח"כ יעשו לך קונצים כשתבוא לטרייד"

אשמח לקבל תגובות ממביני דבר ובעלי נסיון - בעד ונגד

תודה

פורסם

3. ספציפית אצלנו -בליסינג ממוני, אנו שמים דגש מיוחד ובחוזה שלנו אנו מתחייבים בחוזה ההחכרה למחיר מחירון לוי יצחק בתום התקופה, ללא הפחתת עמלת טרייד אין (בשווי 12% מערך הרכב) וללא הגבלת ק"מ.

בצורה זו אתה יכול לדעת מראש כמה רכבך יהיה שווה ביום ההשבה.

מקווה שסייעתי,

ענת מאוויס

השאלה היא כמה אתם לוקחים על כל בעיה שיש ברכב ?

שריטות/מכות פח וכו...

לחבר שלי הורידו 850 שקל (אצל שלמה) על 2 שריטות/שפשופים (ללא צורך בפחחות) בפגוש האחרוי.

תבדוק לרכישה עם מימון אצל היבואן, לדעתי הרב יותר משתלם מחברות ליסינג (הרכב רשום על שימך ולא על חברת ליסינג)

פורסם

לפותח השרשור:

1. גש לחברה שתרשום את הרכב על שמך מהיום הראשון ולא תאבד את ערך "אוטו מליסינג" (יש כאלה- אני עשיתי עסקה כזו).

2. תהוון- כמה אתה מוציא בהתחלה, כמה אתה משלם הלוואה וכמה תשלם בסוף התקופה לעומת צורת מימון אחרת (בנק וכו') ותראה שאין כמעט הבדל.

חברות הליסינג מצליחות לעמוד בצורה די מכובדת מול הבנקים ע"י העובדה שהם אלו שקונים את הרכב מהיבואן והם מקבלים אותו במחיר אחר לגמרי.

אני עשיתי עסקה כזו ובדקתי בסוף התקופה וראיתי שלו הייתי בוחר לקחת בבנק את ההלוואה, הייתי בערך באותו מצב.

לרכוש רכב חדש זו לא עסקה משתלמת כי הערך שאתה מאבד בשנים הראשונות הוא גדול וזה לא משנה מאיפה המימון מגיע. גם אם תרכוש מחברת ליסינג ובסוף התקופה הם יציעו לך מחיר נמוך, תוכל למכור בעצמך את האוטו במחיר השוק.

עם זאת, לרכב חדש יש יתרונות רבים- שקט נפשי לגבי תקלות, אתה יודע בדיוק כמה תעלה האחזקה ואין הפתעות, הנאה וכו'...

רק תיקח בחשבון של התשלום החודשי גם את ירידת הערך הצפויה ותבין מראש שאתה לא משלם 1000 ש"ח בחודש אלא בערך כפול...

בהצלחה

פורסם

אני דווקא חושב שליסינג מימוני יכול להיות אופציה טובה למי שמעוניין לקנות רכב חדש,

חלק מחברות הליסינג מציעות עסקה שנותנת לך רכב במחיר שהוא נמוך ממחיר היבואן(תלוי בסוג הרכב), ובהתחשב בריבית שהיה צריך לשלם על הלוואה(במידה ולוקחים הלוואה בנקאית), אז ההנחה גבוהה יותר.

ובנוסף למי שמעוניין להחליף רכב כל 3 שנים לחדש, פשוט 'מחזיר' את הרכב לחברת הליסינג ממשיך את העסקה לרכב, מה שלדעתי הופך את זה לנוח מאוד.

החסרון זה שביום המכירה/טרייד אין יפחיתו לך במחיר על הליסינג.

אני גם התלבטתי מאוד מה כדאי לעשות, ולבסוף החלטתי כרגע לקנות רכב יד 2.(קורולה 2008

פורסם

לא "הפסדת" 60,000 ש"ח - אלא אשתמשת בהם. השאלה היא האם הסכום נמצא בידך לצורך זה. לרכב חדש יש יתרונות משמעותיים - פחות הוצאות על טיפולים ותיקונים, וזה כולל את זמן השהיה במוסך ואפילו עצם ההנאה מנהיגה ברכב חדש (בר שאין דרך לכמת), יש חסרון הנובע מאבודן הערך המהיר יותר. ברכב ישן אובדן הערך קטן אבל הוצאות הטיפולים גדולות. יש גיל מסויים - סביב 2-5 שנים - שבו הרכב עדיין אינו נזקק ליותר מדי טיפולים אבל ירידת הערך שלו מואטת.

העניין הוא שהתחשיב הכלכלי מאוד מורכב ויש בו יותר מדי אי ודאות - למשל - לגבי תיקונים שוטפים (תקלות לא צפויות) או ערך הרכב במכירה.

והחשוב ביותר - אתה רוכש היום רכב סביר שאינך יודע כמה זמן תחזיק בו. אם אתה מהטיפוסים שמחליפים רכב כל 3 שנים - יש עוד מידת מה של משמעות לאומדן ירידת הערך, אבל אם אתה מתכוון להחזיק ברכב 7-10 שנים ההפרש בירידת הערך בין דגמים שונים הופכת יחסית קטנה - כלומר אם יהיה בידך דגם פופולרי במצב טוב או דגם פחות פופולרי במצב סביר - עדיין ההפרש של תכומתו לרכישה החדשה תהיה כמה אלפי ש"ח בלבד.

פורסם

mikefur, אני אשמח להפנייה לחברה שרושמת את האוטו על שמך.

האם הנתון הזה פוגם ביתר מרכיבי ההצעה? שאלתי בעצם, האם זה שהאוטו רשום על שמי גורם להצעה פחות אטרקטיבית?

פורסם

אני עשיתי עסקה עם הליסינג המימוני של שלמה סיקסט שבשיתוף עם כ.א.ל., אבל לדעתי יש עוד חברות שמציעות את זה.

פשוט צור קשר עם כל חברה ותשאל האם זה אפשרי...

כשעשיתי את העסקה, אני חקרתי קצת ומצאתי חברות נוספות- כרגע לא זוכר מי הן היו.

לגבי ההשפעה של זה על העסקה...ממש לא

בהצלחה

• תוכן חדש...