Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא ששמעתי מכמה מקומות שיש חסרונות לליסינג המימוני בפרט, ולרכישת רכב חדש בכלל

1. "תוך 3 שנים הפסדת 60 אלף"

2. "הרכב בכלל לא שלך"

3. "אח"כ יעשו לך קונצים כשתבוא לטרייד"

תודה

1. נימוק חסר הגיון. גם אם תקנה את הרכב בכסף מזומן מלא, עדיין תוך 3 שנים תפסיד לא רחוק מ- 60 אלף (ירידת ערך + אובדן הריבית על הכסף המזומן שהיה יכול לעשות ריבית בהשקעה סולידית, ובמקום זאת הושקע ברכב חדש), לכן הנימוק הזה מטופש.

2. נימוק חסר הגיון. תלוי בחברת הליסינג המימוני. בחברות רבות הרכב *כן שלך*, ורק משועבד עד לסיום התשלומים (אבל לא תאבד יד אם תרצה להשאיר אותו אצלך בסוף תקופת הליסינג).

3. נימוק חסר הגיון. לא טוב לך הקונצים שחברת הליסינג עושה לך בטרייד, אז קנה מהם את הרכב (כאמור, לא תפסיד יד) ומכור אותו בעצמך בשוק החופשי.

בקיצור, כל הנימוקים שהביאו לך לא רלוונטים.

אם אתה עושה את הליסינג המימוני דרך חברת ליסינג אמינה (או היבואן עצמו), הנימוק היחידי נגד הוא הריבית שתשלם על העסקה. מחיר העיסקה הכולל יהיה יקר ב- 5-10% לערך מאשר אם הייתי קונה את הרכב בכסף מלא. מי שיש לו את הכסף המזומן לבצע את הרכישה במלואה, שירכוש במזומן וכך יחסוך קצת כסף (בדגש על קצת), ומי שאין לו ורוצה עדיין רכב חדש עם אחריות יצרן ל 3 שנים, יכול בכיף להשתמש בכלי הליסינג המימוני ולשלם רק מעט יותר מאשר אם היה קונה במזומן.

מקווה שהפגתי את כל חששותיך, ובהצלחה.

פורסם

אם אתה עושה את הליסינג המימוני דרך חברת ליסינג אמינה (או היבואן עצמו), הנימוק היחידי נגד הוא הריבית שתשלם על העסקה. מחיר העיסקה הכולל יהיה יקר ב- 5-10% לערך מאשר אם הייתי קונה את הרכב בכסף מלא.

למה יקר יותר?

קיבלתי למשל הצעה על הקיה פורטה

שמחיר המחירון שלה 118K

בכל העסקה יוצא 107K

לא צמוד מדד

ריבית שלילית של 7%...

פורסם
למה יקר יותר?

קיבלתי למשל הצעה על הקיה פורטה

שמחיר המחירון שלה 118K

בכל העסקה יוצא 107K

לא צמוד מדד

ריבית שלילית של 7%...

ברור שיש מקרים חריגים לטובה, אני דיברתי על המקרה המייצג...

עם זאת, במקרה שלך, אני רוצה להאיר שתי נקודות:

1. אם היית בא לשלם במזומן על הקיה פורטה, סביר שגם היית מקבל מחיר מתחת למחירון.

2. העסקה שקיבלת ב- 107K, מניחה שהריבית תישאר כמו היום לאורך כל 3 השנים (אני מניח שקיבלת ריבית פריים ?). אם יהיו עליות אז תשלם קצת יותר...

פורסם
אולי אם נרד למספרים זה אחרת...

קיה פורטה LX

מחירון - 118K מחיר בהצעה - 107K

מקדמה - 20K

חודשי 26X980

אופציה 63K

בסוף התקופה, מחירון הרכב צפוי להיות 85K

פחות הפחתות הליסינג (8%) ואחרות, מגיע ל 78K~

עדיין נשאר רווח על האופציה לטובת טרייד, או מכירת האוטו והישארות עם הרווח

המחירים קבועים (לא צמודים לכלום)

נשמע לי טוב

איפה אני טועה?!

אני איתך, למרות שבפעמיים שקניתי רכב חדש, בסופו של דבר קניתי אותו בעצמי, בלי לסינג מימוני.

יש לציין שהיתרון הגדול בעסקה כזו הוא במידה וזה רכב פופולרי מאד (מזדה 3 וכו') ולכן המחיר המלא נמוך מהמחירון. ברכבים שאינם נפוצים בליסינג, תשלם מחיר מלא ואז זה לא בהכרח משתלם.

• תוכן חדש...