Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הסברתי לך כבר.

אתה צריך לקחת את הרכב למוסך שבו יש מכונאים והם יחברו מחשב שיתחבר למחשב הרכב וינסו לאבחן את הבעיה.

הבוחן במכון הבדיקה לא יכול לבצע את זה. רק במוסך. רצוי שתסע למוסך מורשה של טויטה שמה תוכל "על הדרך" לנסות לברר עוד כמה דברים על הרכב ועברו ולקבל תדפיס של ההיסטוריה.

פורסם

כמה בדיקה כזאת יכולה לעלות, וכמה זמן היא לוקחת?

אשמח שמישהו יספר על מקרה דומה ומה היה הפיתרון?

פורסם

יש מוסכים שעושים את זה ללא תשלום ואילו אחרים לוקחים כסף על דיאגנוסטיקה, רובם יקזזו את זה אם תתקן אצלם.

כמה זמן זה לוקח? זה יכול לקחת 3 דקות אם עולים על הבעיה ישר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מקווה שזה לא מאוחר מידי...

התקלה הזו היתה אצלי וקיימת אצל עוד שני אנשים שהכרתי

אצלי זה הסתדר ב תשעים אחוז אצל אחר לא הסתדר כלל ואצל אדם שלישי זה הסתדר

מה שבטוח זה כאב ראש וצריך מזל

אם קנית:

חבר את הרכב למחשב ותבצע דיאגנוסטיקה

אם הכל תקין ולא איתרו את הבעיה אזתנסה לבצע"אינפוזיה"

Nakamichi

הוא ממש אבל ממש לא טיפה יותר מתוחכם משום רכב. גם לא מרכבים שצעירים ממנו בהמון שנים"".

תראה לי רכב מודל אלפיים ושתיים עם הזרקת דלק ישירה, שני ממירים מקבילים ולא טוריים ושני מחשבים עם תזמון שסטומים משתנה

***נמחק*** הראשונים אחרי האוונסיס לשים הזרקה ישירה היו פולקסווגן בשנת 2007

רוב הרכבים היום עדיין משווקים עם שני ממרים טוריים מה שגורם לשחיקת יתר של הראשון תמיד

שני מחשבים לניהול מנוע עדיין אין היום ברוב הרכבים

ותזמון שסטומים משתנה עדיין אין בכולם

***נמחק***

פורסם

מוטי.ב. היקר.

למרות השפה הנחותה שלך שמעידה כנראה על הרמה הכללית שלך בתור בן אדם אענה לך לעניין.

אם אתה חושב שטויוטה אוונסיס היא פאר היצירה או רכב מיוחד - שיבושם לך.

אני לא מרגיש צורך להגיד לך במה אני נוסע, מה הידע שלי וכו' - יש לי פה מספיק מוניטין בפורום ומי שמכיר אותי יודע.

בנוסף, זה פורום של אנשים שמבינים ברכבים ולא ישיבה במרפסת של ציון שאף אחד לא מבין מהחיים שלו ושמוטי ב מספר לנו שהאוונסיס היא פאר היצירה כי יש לה תיזמון שסתומים משתנה!! והזרקה ישירה!!

נתחיל מההזרקה הישירה - פאר הטכנולוגיה והיצירה. קיים מ-1925.

בשנות ה-70 זנחו את זה ומיצובישי החזירו את זה אי שם בתחילת שנות ה-90.

את תזמון השסתומים המשתנה פורשה הציגו עוד ב-1958 ומאז חברות רבות הכניסו את זה.

בקיצור, אולי אצלך רכב שמציג טכנולוגיה שהייתה חדשנית ב-1925 או 1958 זה רכב מתקדם.

את רובנו זה לא כל כך מרגש.

אז את כל ה"מחמאות" והאיחולים שלך אתה יכול לשמור לעצמך.

כל בר דעת שקורא את זה יכול להחליט בפני עצמו מי פה מבין ומי פה חושב שטויטה אוונסיס 2002 היא רכב מסובך... :lol:

ואני גם מקווה שהמנהלים יראו את השרשור ואת ההתבטאות שלך ויתנו את דעתם על העניין.

פורסם

היה לך מאוד נוח להגיב בסרקסטיות קלה ועוד יותר נוח לצטט מידע מויקיפדיה

***נמחק - זוהי אזהרה אחרונה לפני מעקב!***

אין צורך להעלב אך גם אין צורך לכתוב דברים חסרי גיבוי או הכרה אמיתית עם הרכב

אני מסביר בפשטות שבשנתונים האלו למכוניות בטווח השוק הזה כמו בי ארבע , מאזדה שש, סי חמש וכו'

אין את המערכות האלה אז זה ממש לא רלוונטי מה עשו ב.מ.וו בזמן מלחמת קוריאה

חלק ניכר מטכנולוגיות פורמולה אחת שקיים עשרות שנים עדיין לא נכנס לשימוש ברכבים סדרתיים

וזה רק אומר שבמוסכים רגילים לא מכירים כל כך את הרכב ולא את המערכות

זה לא רכב מסובך אך זה לא רכב שמתאים למוסך לא מורשה או שלא מתמחה בדגם.

וצריך וחלפים מקוריים ולא מהנמצא כמו חלק לא קטן מהמתחרות שלו

מאחר והוא לא נפוץ, אין חלקי חילוף אצל כל אחד ואם אתה לא מכיר את הרכב אז אל תיגע.

לדוגמא:

אם לא מנתקים מצבר לפי פרוטוקול כתוב מראש, המחשב יכול קצת להשתגע

למשל אם החלפת מצבר לבד יתכן והסל"ד יכול להשתגע כי תכנת ההזרקה גם מחוברת למחשב

והרכב יקרטע לך מאלף חמש מאות סלד עמידה עד כיבוי

תחליף מצבר במאזדה שש , אני מבטיח שלא יקרה כלום

אני מדבר מנסיון עם הרכב שנמצא אצלי שנים ומנסה לייעץ למי שרוצה לקנות אותו

מושב אחורי: במדידה עם מטר זה מאה שלושים וחמש סנטימטרים מקצה לקצה הספסל מבפנים,אתה מוזמן למדוד מתחרות ולהשוות

עובר טסט: אוטו בן תשע שנים עם אפס בלאי ,מבחינת חופשים בהגה וכו שנמדדים בטסט

לך לבי ארבע עם מערכת הנעה כפולה ותעבור טסט חלק - אחרי תשע שנים בלי לשלם קודם במוסך. כן בסדר.

מאזדה שש בשנתונים כאלו מאבדת אלסטיות בקפיצים ומרעישה בכל קפיצה ותזוזה של הרכב

בי ארבע בשנתונים כאלה אוכלת 1/7

מאזדה 1/9

אוונסיס 1/11

וכן, זה אוטו עם יתרונות טכנולוגיים מובהקים מול המתחרים שלו באותה קטגוריה עד מודל 2007 וצריכת דלק ונוחות עדיפה

נכון, הוא פחות סחיר ואולי גם פחות יפה בעיני המתבונן, אבל מבחינת כל שאר המדדים כשהוא מתחרה ביפניות מהסגמנט והשנתון שלו

הוא לוקח אותם בהליכה

פורסם

מוטי

אני נוהג על דגם 2006 ואני מת על הרכב אבל צריך להביט על רכב גם כ"חבילה" של תכונות ולא לכל אחד בהכרח הטויוטה היא היהלום שהוא מחפש.

------------

נכון - הסובארו B4 באותם שנתונים זוללת דלק 1:7 אבל אם היית נוהג על אחת כזו והיית מרגיש איזה היגוי מדהים יש לרכב הזה הודות לAWD הייתי מבין שהאוונסיס מבחינת ביצועים, פשוט לא מסוגלת להתחרות ברכב הזה.

למען האמת משטרת ישראל לוקחת עד היום סובארו B4 כרכב למרדפים רק בגלל שההיגוי שלה מפצה על היכולת של רכבים מתחרים להאיץ יותר מהר מהB4 - הם פשוט לא מסוגלים להדבק לכביש כמו הסובארו... וזה כולל רכבים כמו פאסאט למשל.

אם תיקח רכבים כמו אאודי שיש להם מערכת כמו הקוואטרו - זה כבר סיפור אחר.

------------

אני מאוד נהנה מהאוונסיס שלי, היא ללא ספק מטוס קטן ומאיצה מאפס למאה מאוד מהר - אצלי קצת פחות בגלל שהוספתי לרכב המון משקל בגלל מערכת הסטריאו שמותקנת בה ובגלל הבידוד האקוסטי שמוסיף עוד איזה 20 קילוגרמים לרכב.

אבל ההיגוי שלה לעומת ההיגוי של סובארו B4 זה פשוט בדיחה לא מצחיקה - לאוונסיס יש הגה מת לעומת סובארו.

היא רכה יותר ונוחה יותר לדעתי אבל רק לנהיגה מנהלתית - אם אתה מדבר על התנהגות כביש, תשכח מזה - הסובארו לא סופרת אותה.

------------

לגבי מערכות הפליטה של טויוטה - להפך, הסיבוך הזה של ריבוי ממירים וחיישנים רק הופך מעבר של טסט עם טויוטה לקשה יותר.

יש לי קורולה שנת 96 כבר תשע שנים עוד מעט - זיהום אוויר ברכב הזה זה סיפור מהתחת וכן, כל טסט אני צריך לעשות ניקוי מצערת בהזרקה ישירה או לחמם ממיר איזה 4 דקות ולשחד את הבוחן.

החלפתי ממיר והבעיה נרגעה קצת בשני הטסטים האחרונים אבל זה סיפור מהתחת לעומת רכבים אחרים.

--------------

לגבי האמינות ושירות המוסכים - אין מה לאמר, אני איש של טויוטות ורוצה גם להשאר כזה רק בגלל האמינות המופתית של הרכב, התחזוקה הזולה יחסית והשירות המדהים של המוסכים שלהם.

אבל אני פוזל קצת לכוון של אלפא 159 :-D ומחכה שהמחירון שלהן ירד לתקציב שלי :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הממ. אני חייב לתקן משהו.

B4 הוא לא רכב למרדפים.

אין בכלל רכב למרדפים. הרכב היחיד שהיה ל"מרדפים" זה הקרייזלר קרוס-פייר ההיא שקרמנישט השכיר ליומיים לפוזה.

וכאילו הוולבו S80 T6 של המפכ"ל שעברה למתנ"א דרום.

שיטת המרדפים בארץ הנהוגה במשטרה היא לא לרדוף, ואם כבר רדפת אז הם יותר דוגלים בשיטת המחסומים. ממילא יש בהמשך הכביש ניידת אז שתחסום.

גם מרבית המרדפים הם דווקא בעיר ושמה אין B4.

המשטרה כמו כל גוף ממשלתי טוב עובד על תקנון רכב לפי נפח מנוע.

ניידות 1.6 לעיר וניידות 2.0 לבינעירוני.

הכל עבד טוב ויפה עד שנות ה-2000 שבאה סקודה עם הדיזל-1.9 :lol:

בכל מקרה, תקני ה-2.0 אויישו על ידי המון רכבים במהלך השנים האחרונות.

השורשים של המחזור הנוכחי של ה-B4 מגיע מהמחזור הקודם (הדור הראשון). אז היו למי שזוכר שלושה דגמים עיקריים: הפאסאט, ה-B4 הישנה והקארינה.

הפאסאט איכזבה. אף על פי שבתור רכב חדש היא הייתה נהדרת, השנים והקילומטרז' לא עשו לה טוב, היא לא הזדקנה בכבוד. אלו רכבים שצריכים מישהו שידאג להם ויטפח אותם. לא רכבי שירות.

גם הקארינה הראתה מחלות שונות ומשונות עם הגיל, היא בכל מקרה הוחלפה בהתחלה באוונסיס הסופר משוכללת מהדגם של מוטי, אבל זה הופסק עוד לפני שהייצור שלה הופסק, ככל הנראה כי לא ידעו להתמודד בארץ עם הזרקה ישירה או תזמון שסתומים משתנה, בכל זאת... טכנולוגיה בת 70 שנה, לוקח זמן לדברים להיטמע... :lol::roll:

בכל מקרה ה-B4 מהדור הראשון דווקא שרדה הכי יפה את תלאות הזמן.

זה יחד עם גורמים נוספים גרמו למשטרה להעדיף אותה במכרזים הבאים.

אבל מי שבאמת עשתה זה בגדול היא הסקודה. סקודה אוקטביה ומשטרת ישראל זה סיפור אהבה.

השוטרים אוהבים את הסקודה. זה עם שאוהב מאוד להתלונן ובכל זאת, כולם (כמעט) מרוצים.

לכן נעשה ניסיון להעביר גם את מתנ"א לסקודות.

זה ניסיון שהיה פעם. הופסק לתקופה מסויימת שהמשטרה התחילה להצטייד בג'טות ועכשיו הוא חוזר כי הופסק הרכש של הג'טה.

• תוכן חדש...