Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לסופרב דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחר שנה ו-3 חודשים ו-41k הגיע הזמן להחליף צמיגים קדמיים. מדובר בסופרב 2010 דיזל 170 כ"ס. הצמיגים שנמצאים על הרכב הם contisportcontact. הצמיגים אוחזים ברמה טובה מאוד והחזיקו מעמד בצורה סבירה בהתחשב באופי הנהיגה וכוח המנוע. אשמח לשמוע המלצות מבעלי ניסיון, עדיפות לצמיגים עם דופן קשיחה יותר. המידה 205\55 r16

פורסם

מי אמר לך שאתה צריך להחליף את הצמיגים?

שנה ו3 חודשים לא מצריכים החלפת צמיגים, אלא אם כן צורת הנהיגה שלך אגרסיבית למדי והספקת לגמור אותם.

אגב, מומלץ כל 10K לבצע העברת צמיגים מהסרן הקדמי לאחורי ולהפך על מנת שהשחיקה תהייה שווה בין הקדמי לאחורי.

אסור להעביר צמיג מצד ימין לצד שמאל! אלא רק להעביר קדמי ימני ולהחליפו עם אחורי ימני וכך גם לגבי צד שמאל.

קובי

פורסם

כל מה שאמרת ידוע. אחרי 40k בנהיגה אגרסיבית ברכב כבד וחזק עם מומנט של דיזל, אפשר לגמור את הצמיגים גם קודם.

פורסם

אם אהבת - קנה רביעיית ספורט קונטקט 2 חדשה. אומנם השחיקה שלהם מהירה יחסית (רכים...), אבל האחיזה בהתאם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אם אהבת - קנה רביעיית ספורט קונטקט 2 חדשה. אומנם השחיקה שלהם מהירה יחסית (רכים...), אבל האחיזה בהתאם.

אני חושב להיפך,

ניכר כי הרכב מיועד לנסיעות רבות, ולהשקיע כל שנה מעל 2000 ש"ח ברבעיית צמיגים חדשים זה די מטורף. לדעתי כדאי לך לעבור לצמיג ירוק בסגנון קונטיאקוקונטקט או מישלן אנרג'י סייבר. צמיגים טובים, החיסרון שלהם הוא אחיזה פחותה מהקונטי-ספורט, אולם יספקו עמידות גבוהה יחסית וחיסכון (לא הכי משמעותי) בדלק.

צמיגי אנטון ביפו הם הכתובת אם אתה מהאיזור, בד"כ צמיג טרי ובמחיר טוב

פורסם

האמת שאני מהצפון. לקנות צמיגים בעלי אחיזה פחותה מהקונטיספורט לא בא בחשבון, קשה לרכב להתמודד עם הכוח והמשקל עם הצמיגים הנוכחיים... חשוב לי שיהיו ספורטיביים אבל עם דופן קשיחה יותר. מישלין פרימסי עדיף? או טויו?

פורסם
האמת שאני מהצפון. לקנות צמיגים בעלי אחיזה פחותה מהקונטיספורט לא בא בחשבון, קשה לרכב להתמודד עם הכוח והמשקל עם הצמיגים הנוכחיים... חשוב לי שיהיו ספורטיביים אבל עם דופן קשיחה יותר. מישלין פרימסי עדיף? או טויו?

היי,

אני חושב שאתה מקצין - מה זה אומר "קשה לאוטו להתמודד עם הכוח והמשקל"... יש צמיג ויש תקן. בין אם תרכוש צמיג ירוק ובין אם תרכוש צמיג ספורטיבי יותר, כל עוד הם מתאימים לרכב אז הוא יתמודד איתם יופי, הכל עניין של מה אתה מחפש להפיק מהרכב עצמו. מכיוון שציינת שהרכב משודך למנוע דיזל וניכר כי נסעת עליו לא מעט, שיערתי שהרכב משמש מהסעות/מונית/נסיעות יומיות למרחקים רחוקים. לכן ההמלצה ההגיונית לתת לך היא צמיג ירוק, כזה שבסוף היום יחסוך לך בעלויות כי שוב, צמיג ספורטיבי נשחק מאוד מהרוחבל לשפוך ים כסף בפרקי זמן קצרים כמו שנה, על מנת להחליף צמיג, מה גם שהמידה שאתה מחפש היא לא בדיוק ספורטיבית, אלא פחות או יותר סטנדרטית. 

המלצתי היא שוב - קנה צמיג ירוק, תחסוך כסף בייחוד לקראת הקיץ, אז הצמיגים נוטים להישחק אף יותר בשל החום המטורף של הכביש.

בגדול שני הצמיגים שציינת טובים. על מישלין משלמים בעיקר בגלל השם, יצרניות אחרות לא נופלות ממנה. טויו הוא צמיג טוב, מוכר וזול יותר ולכן אף מומלץ יותר בשל עלויותיו, מה גם שהוא חביב על הרבה חבר'ה מהפורום. יש הרבה אתרי אינטרנט שמדרגים צמיגים, תקליד ותמצא תשובה מעמיקה יותר.

פורסם

אתה טועה, אין דבר כזה "קשה לצמיג להתמודד..."

היצרן הוציא את הרכב מהמפעל עם הצמיג המתאים, ועם המידה הנכונה הכל תלוי בצורת הנסיעה שלך.

צמיג בעל אחיזה יותר טובה לאו דווקא ישאר לאורך יותר זמן.

קובי

פורסם

אני לא מבין מה לא מובן ב"קשה לצמיג להתמודד". כשהרכב מפרפר ביציאות מרמזורים גם בקיץ (אמנם מעט בשל כל הבקרות), כשיצא לי כמה וכמה פעמים לאבד קצת אחיזה באחוריים בסיבובים במהירות גבוהה, בנוסף בסיבובים בירידות הצמיג ממש קורס (אם לוחצים) לכן חיפשתי דופן קשיחה יותר. אני מודע לזה שהנסיעה שלי אגרסיבית, אבל זה מה יש. לדעתי כל צמיג ירוק יגרור אחיזה פחותה וירידה בביצועים בשל כך, דבר שלא בא בחשבון. תודה בכל זאת לעונים

פורסם

מישלין פרמסי הוא המתחרה של הקונטי' פרמיום קונטקט 2. משמע, צמיג עם אופי משפחתי יותר.

הטויו T1R הוא המתחרה של הספורט קונטקט (2. לצורך העניין), אך פחות טוב ממנו, לדעתי האישית.

לא חושב שיש לך אופציות אוחזות יותר במידה הזאת, לכן בדוק שוב את הקונטי' - במידה והיית מרוצה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני לא מבין מה לא מובן ב"קשה לצמיג להתמודד". כשהרכב מפרפר ביציאות מרמזורים גם בקיץ (אמנם מעט בשל כל הבקרות), כשיצא לי כמה וכמה פעמים לאבד קצת אחיזה באחוריים בסיבובים במהירות גבוהה, בנוסף בסיבובים בירידות הצמיג ממש קורס (אם לוחצים) לכן חיפשתי דופן קשיחה יותר. אני מודע לזה שהנסיעה שלי אגרסיבית, אבל זה מה יש. לדעתי כל צמיג ירוק יגרור אחיזה פחותה וירידה בביצועים בשל כך, דבר שלא בא בחשבון. תודה בכל זאת לעונים

לחבר,

נראה לי שאתה דוחק את הרכב, למקומות שהם לא לו... רכב לא אמור "לפרפר" סתם ביציאה מהמקום, אלא אם מדביקים דוושה. אז, לא יעזור לך שום צמיג, לא מישלין ולא קונטי.

אחיזה של רכב בכביש אינה פונקציה של הצמיגים בלבד, ואני משער שאני לא מגלה לך פה עולם חדש. ייתכן והנהיגה שלך אגרסיבית מידי, ואני לא בא לחנך אותך חלילה, אלא לומר שייתכן והיא אגרסיבית מידי לרכב עליו אתה נוהג.

במקרה שאתה נהנה מנהיגה כזאת ואין לך בעיה לשים הרבה כסף על צמיגים כל שנה, תשקול מעבר למידת ג'אנטים גדולה יותר. אני זוכר שהסופרב מגיעה גם עם ג'אנט 17", מה שיספק לרכב אחיזה גבוהה יותר, אולם כמובן על חשבון בלאי מואץ ונוחות נסיעה.

נ.ב - בפעם הבאה תקנה VTR :lol:

• תוכן חדש...