Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מראש אני מתנצל על הכותרת שהיא פשוט שערורייה בפני עצמה :-D

רקע

----

רכב ראשי - אוונסיס 2006

רכב משני (רכב אשה) - קורולה 1996

הבעיה

-----

הגברת נוהגת 99 אחוז מהזמן רק על הקורולה בגלל שהאוונסיס גדולה מידי, כבדה מידי וההגה שלה לא מתקשר מספיק בכדי שלגברת יהיה נוח לנהוג בה.

הקורולה כבר ישנה, חבוטה ובעקרון כבר די, הגיע הזמן להחליף אותה למרות שהיא במצב מכאני פרפקטי! היא ישנה, מקרקשת, רועשת, נמוכה בטירוף ולא נוחה.

אמינה, חסכונית כן - כל השאר לא.

ההתבלטות

------------

מצד אחד להביא לה קיה ריו שנת 2007 במחירון של עד 40K ולדעת שיש לה רכב קטן, נוח לנהיגה עם מראה צעיר ויפה (האשה אהבה) וחסכוני, זול לתחזוקה ואמין מאוד.

מצד שני - לרדת בשנתון לאזור ה2001 פלוס מינוס ולהביא לה אלפא 156 שני ליטר (אוטומט בלבד) שהתחזוקה שלה תהיה יקרה יותר אבל ההפרש במחירונים יכסה לאיזה שנה שנתיים על הוצאות התחזוקה והדלק.

השאלה

---------

מה דעתכם? האם באמת לקנות אלפא במחירון נמוך יותר בכ15K יפצה על הגזילה בדלק ובתחזוקה?

בגדול מה אתם הייתם עושים?

ו - האם אלפא 156 היא רכב שמפגין אמינות טובה באופן כללי או שבכלל בכלל כדאי להתרחק?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדי אדי אדי, כמה פעמים כבר אמרו לך שלא מערבבים את הכדורים הצהובים עם הירוקים!

למה לא להביא לה יאריס מ 2002-2003? אני מבטיח לך שהיא תהיה סופר מבסוטה. לחילופין, קיה ריו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כלומר, למעשה, אתה שואל אם לקנות לאישה את הרכב שמתאים לה, או לקנות לה את הרכב שמתאים לך. כי, אם אני באמת לוקח ברצינות את טענתך שהיא רוצה "הגה מתקשר" - אז הטענה שהיא אהבה את הריו לא ממש מסתדרת. בוא נגיד שתקבל יותר פידבק מ-Angry Birds Rio מאשר מהקיה.

בכל מקרה, 156 2.0TS עשויה לגלות אמינות טובה אם תוחזקה היטב ואם תמשיך לתחזק אותה היטב. זול, בכל מקרה, זה לא יהיה. אני מניח שאין צורך להרחיב על ההבדל המשמעותי יותר בין הרכבים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא אתם לא כל כך בכוון

זה בין להביא לה רכב קטן ועממי אבל עם מראה צעיר ונחמד בין להביא לה רכב עם התנהגות כביש טובה ועדיין בגודל שפוי מבחינתה.

ברור ששנינו הינו רוצים רכב שגם יוצא לנו חיוץ מהתנהגות הכביש שלו.

כן, יש צורך לפרט למה לתחזק אלפא יהיה יקר יותר.

מה עלות הטיפולים? כל כמה זמן צריך לטפל?

מה צריכת הדלק לנהיגה שפויה במשולבת ובפקקים (מישור)

גם על האוונסיס אמרו לי שיהיה יקר יותר - עד עכשיו, למעט צריכת דלק טיפ טיפה יותר גבוהה (זניח מאוד) וטסט שעולה כולה 500 שקלים יותר לשנה - אין שום הבדל!

אז מה זה יקר יותר? כשאני שואל לגבי ה156?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מזדהה עם הדילמה.

תקנה לאשתך רכב קטן ועממי. שווה לך שהאשה תתעצבן כל פעם שהרכב עושה בעיות או צריך מוסך? בכל זאת, אפילו אם האלפא אמינה, היא כבר בת 10. זה לא רק הכסף, זה גם הזמן והעצבים.

פורסם

אבל הצליל, הצליל שהמנוע הזה מוציא :roll:

:-D

Pioneer TS-X150

פורסם

לגבי מנוע ה-TS והתיבה האוטומטית (או ליתר דיוק: רובוטית מסוג סלספיד - SELESPEED), חפש בפורום שרשורי עבר. מרבית התשובות שרלבנטיות ל-147 רלבנטיות גם ל-156.

קח בחשבון שהמזגן ברכב הזה חלש ביחס למקובל היום והפתחים שלו הם יותר בכיוון של "נחירים" או "חרירים".

אם תעלה בדרגה ותרכוש 156 V6, אומנם תקבל רכב עם צריכת דלק גבוהה יותר, אבל מנוע גיבור (ואמין!) ותיבה אוטומטית אמיתית (להבדיל מרובוטית) ואמינה מתוצרת AISIN.

מחלה מוכרת של ה-156 היא בלאי במשולשים הקדמיים, כאשר ב-V6 היא נפוצה יותר עקב הפרונט הכבד. מצד שני, ב-TS יש וריאטור שלעתים נוטה להרעיש (שוב: חיפוש יתן לך טונות של מידע בנושא), טיימינג רגיש ושמיניית פלאגים יקרה להחלפה (אך מאידך, מוחלפת רק אחת ל-100K ק"מ).

הדגם בכללותו מגלה חיבה לצריכת שמן מנוע, ועליך להשתמש בשמן בצמיגות 10W60 שלעתים השגתו עשויה להיות מעט בעייתית.

הרכב באופן כללי מאובזר, מרגיש יוקרתי מאוד ובעל עיצוב שלא נס ליחו גם יותר מעשור לאחר שהושק. אם אתה מוכן לספוג את המגרעות שציינתי, בחיי, כמה שאתה והאישה הולכים ליהנות...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חושב שלהגיד שקאיה ריו מהנה לנהיגה זה ממש ממש ממש מוזר :|

לגבי האלפא אני חושב שהרכב יגרום לעוגמת נפש קלה בגלל תקלות מפאת גילו המתקדםבצורה נכרת יותר מרכב בעל שנתון חדש יותר.

אני חושב שהכיוון של רכב קטן וקל לתחזוקה עדיף [כמובן בעל שנתון חדש יותר].

אם הנוחות של הקאיה ריו נראית לכם ולא אכפת לכם מגיר ידני אתה תמיד יכול לחפש פיאט פונטו או יונדאי אקסנט ידניות שהחלקים והטיפולים זולים וגם תוכל לרכוש שנתון מתקדם.

אני רכשתי בתור רכב שני את הפיג'ו 206 והרכב שנת 2001 וטפו טפו טפו מראה אמינות די גבוהה [למרות כל השמועות].

אני חושב שה206 דווקא כן מהנה לנהיגה וההגה מתקשר ונוח,

אני לא מרוצה מהמנוע שהוא די עייף וחסר לו כח [1.4 ~75 כ"ס]

והגיר המקולל האוטומאטי שהבני יונות האלה דוחפים לכל קופסת 4 גלגלים שיוצאת מהמפעל שלהם.

אם אתה יכול ורוצה גם 206 ידנית יכולה להיות הבחירה המוצלחת.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני לא חושב שהקיה ריו תהיה פחות נוחה או פחות מהנה מהקורולה 96 הנוכחית

אני פשוט מתלבט בין רכב עממי קומפקטי אמין וחסכוני במחירון X

לבין רכב מפנק ומהנה יותר אבל יותר ישן ופחות אמין במחירון X-Y

לגבי הצרכים של האשה - הקורולה די מספקת אותה למעט בעיה אחת שהיא נמוכה מאוד (המכונית, לא האשה) - אז כן, אפשר להגביה את הקורולה במחיר זעום אבל הרכב כבר נראה זוועה ואין לי חשק לשפץ רכב בן 16.

האלפא פשוט תהיה מכונית שתעלה לנו חיוך על הפנים (כל עוד היא תקינה כמובן), העיצוב מטמטם וצליל המנוע מדהים.

הריו תהיה כלי תחבורה אמין וזול ופרקטי שעלול להפוך לרכב שיסיע אותנו ביום יום לעבודה ואז האוונסיס בכלל תהפוך לרכב סופשבוע.

לגבי נוחות נהיגה והתנהגות כביש - ברור, אני לא מצפה מהריו לכלום מעבר להיותה כלי תחבורה.

אבל לגבי המראה - דווקא הריו בעלת עיצוב נאה לעין וכאן אין שום בעיה מבחינה חיצונית, חישוקים יפים, קצת צ'יפור במערכת הבידור של הרכב ויהיה בסדר מהבחינה הזו.

ההגיון אומר קיה ריו ושות'

הלב אומר לעזעזל עם הכל - איטלקיה לוהטת.

וחברים - רק אוטומט.

Pioneer TS-X150

פורסם

האלפות פשוט עושות לי את זה מצד אחד.

ולא - לגבי הקיה ריו, אני לא נעול אבל נראה שהאשה דווקא מעדיפה יותר את צורת הסדאן אם אנחנו מביטים על יונדאי גטס GLS לבין קיה ריו למשל...

אבל אני לא פוסל רכבים כמו סקודה פביה (לא משנה דור ישן או חדש)

אנחנו פוסלים 107, C1, אלטו, פיקנטו, ספארק וכדומה בגלל שהן פשוט קטנות מידי - חסכון בדלק זה לא הכל בחיים אבל כן חשוב, אלא אם כן יורדים בשנתון\מחירון בשביל רכב זללן ואז ההפרשים יפצו על צריכת הדלק...

התקציב לרכישת הרכב לפני יישור קו אפשרי עומד על 40K נכון לעכשיו (הרכישה היא לא בזמן הקרוב אבל אני מידי פעם לפעם אוהב לעשות שיעורי בית ולראות מה חברי הפורום חושבים) ולכן רכבים כמו I20 או מזדה 2 לא נכנסים בתקציב... יאריס תהיה יקרה מידי וסיריון למשל - נראית זוועה - המראה החיצוני בכל זאת חשוב והוא צריך לשדר משהו צעיר - הגטס והריו בהחלט עונות לדרישה הזו כמו גם סקודה פאביה או טויוטה יאריס או פולו או איביזה.

ודרך אגב - כן, גם פיאט גרנדה פונטו רובוטית תתקבל בברכה אבל זה יהיה רק עם נדחה את מועד הקניה כנראה בשנה נוספת... כי כרגע, זה לא לתקציב.

פיאט פנדה - ביחד עם שאר הקטנות נדחתה וגם בגלל המראה החיצוני הקופסתי שלה.

אפרופו - חשבתי גם על גולף 1.6 דור 4 - יש נוחות, יש אפילו חבילות אבזור יפות והרכב מאוד סקסי - אבל איפה פה בדיוק החסכון בדלק? סה"כ בשביל עוד רכב די משעמם כשחושבים על זה ברצינות לא?

במילים אחרות - אשמח לדעות שלכם - לגבי השאלה למה אלפא? כמו שאמרתי - הרכב הזה פשוט מביא לי זיקפה.

Pioneer TS-X150

• אחראי פורום
פורסם

יותר רכבי קצוות מאשר שתי אלה - אין. אחת ממערב והשניה מהזבל :lol:

בהנחה והתמזל מזלך למצוא 156 שמורה (ויש כאלה), התחזוקה עדיין תהיה יותר יקרה מהסטנדרט, אבל לא באופן מבהיל.

אני מחזיק את האחות הקומפקטית עם אותו מנוע רק ידנית.

טיימינג עם משאבת מים - 3800 ש"ח, כל 60 אלף ק"מ.

כל 4000-5000 ק"מ תיאלץ לרכוש שמן מנוע 10W60, אני קונה גלון Agip ב-270 ש"ח (כל 1000 ק"מ כמו שעון דורשת ליטר).

טיפולים יחסית ממוצעים, לא זוכר את הסכומים לצערי (עוד לא הגעתי לטיפול, שמעתי הצעת מחיר).

תוסיף את ההערות של אלעד.

כשחיפשתי 147, בדקתי קבוע גם את הלוח של ה-156. היו יותר סלספיד מאשר ידניות,

כך שניתן להעריך שהסיכוי למצוא אחת טובה הוא לא רע, פשוט כי יש יותר אקזמלפרים.

ניהוג ומנוע - תענוג. כל מילה מיותרת. הסלספיד לדעתי לא מאוד נעים לשימוש, ממליץ מאוד להתנסות לפני.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כמה הגזמות.

הריאו רכב בסדר גמור אשר מתאים מאוד לרוב האנשים שאין להם דרישות יוצאות דופן. אני יודע שיש כאן טרנד לרדת עליו ועל אחיו האקסנט בצורה גורפת, אך לדעתי שלא בצדק. שוב, הוא לא מתחרה באלפא ודומיו והוא כלל לא נועד להתחרות בהם. הוא נועד לשמש כלי תחבורה בסיסי, זול, יעיל ואמין ואת זה הוא ממלא בצורה טובה ביותר. אני אישית הופתעתי ממנו לטובה לאחר כל מה שקראתי עליו בפורום הזה.

שימו לב שהרכב מיועד לאשה. אני בטוח שאשתי, למשל, היתה מעדיפה את הריאו החדשה יחסית על פני האלפא המיושנת.

פורסם

איתי - תודה

האחזקה נראית בהחלט יקרה יותר אבל באמת משהו שלאורך זמן די נבלע בים ההוצאות האין סופי של החיים :-P

אז זה לא נראה לי נורא כל כך למען האמת.

השמן לא כל כך יקר כמו שתיארת ובדרך כלל גם כשאני עושה טיפול ברכבים שלי אני נוהג לבקש קצת תוספת שמן על הדרך ומגיע עם מיכל 5 ליטר משלי... אף פעם לא סרבו לי עד היום וזה מחזיק אותי בין טיפול לטיפול רוב הזמן, מקסימום הלכו עוד 130 שקלים לגלון באמת.

שני הדברים שמרתיאים אותי במה שאמרתם זה - רצועת טיימינג רגישה - אוי אני לא אוהב את המינוח הזה...

והשני זה שבעצם מדובר בתיבת סלספיד ואם זה טיפה לא נוח - אני כבר יודע שהרכב יהיה יותר בשבילי מאשר לאשה והאופציה השניה גם לא כל כך מסתדרת איתה בגלל הגה וכבד ובודי בגודל של פאסאט.

למען האמת נראה לי שדי נפל כאן הפור וזה ללכת על רכב בסגנון הקיה ריו.

כמו שזה נראה, אם אני כל כך ארצה אלפא באחד מן הימים - זה יהיה על חשבון פרידה מהאוונסיס ו... אין מצב לפחות בשנתיים הקרובות לאור מה שתראו כאן בעמודים 16 ו17 (תחפשו גם את הסרטון של הדיבורית הרובוטית...) שפרידה כזו תקרה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=347771&highlight=project+bigass+bitch&page=16

תודה רבה לכל העוזרים - נתתם לי אחיזה מחדש במציאות, לצערי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...