Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין אותך, אתה רוצה בשבילך win-win (אוונסיס בגדול אבל מה אכפת לך לעשות סיבוב על האלפא מידי פעם :lol:) כשגם ככה לאשה זה לא כזה משנה על מה היא תנהג... חשיבה נכונה. :-P

מצד שני אני חושב שהגעת גם למסקנה הנכונה... לא נראה שלהחזיק אלפא כזו בתור רכב שני זה רעיון כזה טוב, אני מאמין שבהסתכלות שנתית האחזקה שלה תעלה לך לפחות פי 1.5 מהאוונסיס, לוקח בחשבון תקלות הגיוניות לרכב בן 10-11, ובנוסף טיפולים לא זולים (למשל טיימינג + משאבת מים ב 3800, לא זול, לפחות לא בהשוואה לקיה ריו או לסתם משפחתומטית...) ובטח גם יותר דלק בגלל השנתון (כמובן זה תלוי בנסועה).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי שאי שם במספרים שציינת, אמרת שתוציא 40K על הריו, או 25K על האלפא (15K פחות, כמו שאמרת).

לדעתי, לא תמצא 156 ששוה לקנות אותה ב-25K. אני חיפשתי תקופה ארוכה 156 (בסוף בכלל נקנה רכב אחר,

שהתנהג וביצע יותר טוב, להפתעתי) ובמחירים האלו יש רק הזנחות על 4 גלגלים. לדעתי, מחיר ריאלי ל-156 טובה,

שטופלה כראוי ובלי קילומטרג' המתאים לרכב דיזל, כנראה נע סביב ה-35.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הכל תלוי בתנאים הסביבתיים

אלפא בת 10 אם נהגו בה בעדינות וטיפלו בזמן - אין סיבה שלא תשמור על רמת אמינות טובה.

כמו כל מכונה כשחושבים על זה.

אני מחזיק את הקורולה הזו כבר מעל 8 שנים - אין מילים... אין מילים. קניתי אותה ב41 אלף שקלים היום המחירון שלה עדיין קרוב ל20 אם אני לא טועה וכמו שהיא נסעה ביום שקניתי אותה ככה היא גם נוסעת היום.

אגדה מוטורית - רק חבל שזו אגדה כל כך משעממת :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תחזוקת האלפא תעלה הרבה יותר ממה שאתה חושב.

חבר קנה אלפא 156 בת 10 2.0 ידנית עם ק"מ נמוך ובמצב מצויין אחרי שחיפש זמן רב ובדק כמה וכמה כלי רכב.

אחרי שנה 30000 ק"מ 15K הוצאות על תיקונים ו-15K ירידת ערך הוא מכר מכר את הרכב הוסיף עוד 15K וקנה פולקסווגן שירוקו חדשה אחרי שלקח הלוואה.

הוא עשה חישוב שעם ירידת של השירוקו וצריכת הדלק הנמוכה שלו אחזקת הרכב עולה לו רק כ-500 ש"ח יותר האלפא כולל החזר ההלוואה.

את המסקנות תסיק לבד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרעיון הזה כבר ירד ממני... :-P

אלא אם כן פולני בהיר עור במסכת שודד שחורה יראה טוב בבנק החייל ראש העין :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה צאיך לרכוש לאישה את הרכב שהכי יתאים- לה.

כלומר, רכב שהיא תאהב להשתמש בו יענה על צרכיה וימצא חן בעיניה.

אם אין לה תשוקה אמיתית לאלפא אז מצא לה רכב שהיא אוהבת.

אם היא אוהבת את הריו אז היא אכן מתאימה לצרכים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תמכרו את האוונסיס תקנה לעצמך אלפא חדשה יותר ולה רכב קומפקטי מודרני נורמלי.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לכל ארבעת המגיבים שמעליי - אתם בגדול רובכם צודקים.

הסיכוי שהאלפא 156 היתה נבחרת, במידה והאשה היתה אחת שלא מעניין אותה מה סוג הגיר - דווקא יש סיכוי.

לגבי לרכוש לאשה את הרכב שהיא הכי מתחברת אליו - צודק בהחלט והריו מאוד מצאה חן בעיניה.

SRONIS - להענש עם קיה ריו זה נכון אם אתה נוהג במרצדס ואז בגלל צרות כלכליות נאלץ לעבור לקיה ריו - זה בהחלט עונש...

אבל במקרה שלנו - אנחנו רגילים לנהוג על רכבים כאלה אז לא קרה כאן שום דבר והכל בסדר, למען האמת, לרכב שני, זו היתה התכנית המקורית שלנו גם ככה.

לגבי למכור את האוונסיס - נכון, זו כנראה הדרך היחידה שבה אני אעבור לרכב שמצית בי יצרים אחרים.

מצד שני - הסברתי למה האוונסיס לא תימכר בשנים הקרובות והיא עונה לי על רוב הצרכים למעט - היגוי וצליל מנוע... :-D

אני אשאיר את המעשה הזה לימים אחרים וכרגע אשאר עם הרכב הגדול והנוח שלי עם כל הבידור שהתקנתי בו ולאשה אני אקנה כנראה במהלך 2012 רכב שיחליף את יצירת המופת המכאנית הזו שקוראים לה קורולה של שנות ה90...

Pioneer TS-X150

פורסם

לא נראה לי שקאיה ריאו הוא רכב כל כך אמין , בטח שלא סחיר ובוודאי שלא מהנה לנהיגה.

חפש בכיוונים אחרים אוליי יפנית עם מנוע 2000 וגרסת גימור גבוהה .

אולי רכב מיני איכותי כמו פולו .... .

יש כל כך הרבה אפשרויות מה נדבקת דווקא לראיו .

פורסם

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה שהרכב לא אמין - תקרא קצת כתבות על הרכב יש עליו בעיקר ביקורות משבחות.

רכב שני ליטר גדול ומפנק כבר יש אחד אבל הוא גם לא בדיוק הרכב הכי מתנהג שבעולם - המחשבה היתה בין להביא עוד רכב פינוקים לבין להביא רכב שני קלאסי נוסח סופר מיני שתביא אותי ממקום A למקום B ובפועל זה יהיה הרכב שישמש רוב הזמן את האשה.

נכון לעכשיו כמו שאני רואה את זה - אני אחזיק כנראה רכב אחד שנועד להיות חריגה מהנורמה של המשפחתומתית 1.6 ליטר או סופר מיני ורכב שני שיהיה בדיוק בנורמה הזאתי.

Pioneer TS-X150

פורסם
לא נראה לי שקאיה ריאו הוא רכב כל כך אמין

קאיה ריו=יונדאי גטס במעטפת שונה

יונדאי גטס נחשבת למאוד אמינה

פורסם
קאיה ריו=יונדאי גטס במעטפת שונה

יונדאי גטס נחשבת למאוד אמינה

מנסיון יונדאי גטס רכב ממש לא אמין , זללן בדלק , לא נוח , רועש , לא בטיחותי , לא יציב , לא מאובזר , מיושן , יש שיגידו מכוער.

כנראה שהקאיה לא רחוקה מכך.

עוד דוגמא לרכב דומה ניסאן נוט.

פורסם
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה שהרכב לא אמין - תקרא קצת כתבות על הרכב יש עליו בעיקר ביקורות משבחות.

אם הקאיה דומה לניסאן נוט שקיבלתי מהעבודה אז באמת הרכב אמין מכיוון שמדובר ברכב משנות ה90 עם מכניקה פשוטה בלי מחשבים או מערכות חשמליות מתקדמות , כך שאין מה שיתקלקל.

הייתה מצפה שמכוללים שפותחו שלפני 40 שנה והועתקו על ידי היצרנים היפנים /קוריאנים באמת לא יתקלקלו אחרי כל כך הרבה שנים של שיפורים , אבל מה גם הם מתקלקלים מה שאומר שהרכבים ממש ממש לא אמינים , ובטח לא היצרנים היפנים.

רכב שני ליטר גדול ומפנק כבר יש אחד אבל הוא גם לא בדיוק הרכב הכי מתנהג שבעולם -לטעמי רכב בסופו של דבר נועד לנסיעה , כך שרכב שלא מתנהג טוב על הכביש הוא רכב לא טוב , מחזיק כוסות ,עץ בדש , או כסא נוח יש בכל בית אין צורך לקנות רכב לפי הקרטריונים האלה.

בסופו של דבר רכב עם הגה מתקשר שלדה מנוע וגיר טובים יותר טוב מרכב שהשקיעו רק במחזיק הכוסות עם ניקל.

רכב בעל מנוע של 2 ליטר בעידן מנועיי הטורבו הוא לא ממש מציאה, בטח שלא יצירת מופת.

- אני אחזיק כנראה רכב אחד שנועד להיות חריגה מהנורמה של המשפחתומתית 1.6 ליטר או סופר מיני ורכב שני שיהיה בדיוק בנורמה הזאתי.

הטיוטה שלך היא לפחות לפי דעתי רכב שלא חורג מהנורמה ,בדיוק כמו כל משפחתית 1.6 עם מנוע קצת יותר גדול, ואני מסכים איתך שאם ניתן בשביל הכיף כדאי שהיה בבית רכב גם מסוג אחר , לכן תיקח בחשבון שהקאיה והטיוטה הם שנהם רכבים בתחום הנורמה.

הייתי מציאה לך ללכת על מכונית מיני עם פלפל . פולו GTI , פיזו 20/6/7 בגרסאות הבכירות , אולי משפחתית הטצבק ספורטיבית .

מה לגביי האלפה 147 ? 2 ליטר ידנית או 1.6 המנוע החזק יותר ? מין הסתם אחזקה זולה יותר.

אני חסיד של הרכבים האירופים ואני נמנע מלרכוש רכבים מתוצרת המזרח , אף ששמעתי סיפורים על כך שהמכוניות מהמזרח השתפרו מעוד בשנים האחרונות , עדיין לא התפתתי לרכוש רכב מהמזרח.

בשבועיים האחרונים קיבלתי חיזוק לעניין , קיבלתי מהעבודה ניסאן נוט אני יכול לסכם את הרכב הזה במילה אחת זוועה .

• תוכן חדש...