Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה שלי היא התקשרתי למוסך שיפורים שטוען שהם מתחברים למחשב הרכב (בלי להחליף צ'יפ) ומבצעים שינויים במחשב עצמו כדי להוסיף סוסים ומומנט (כ30 כ"ס ) והעלות של כזה דבר היא כ2000 ש"ח טבין ותקילין (יש להדגיש ללא שום תוספת או שינוי ברכב עצמו מעבר לכיוונון במחשב..) לאחר מכן בדקתי באיביי וראיתי שתמורת כ200-300 ש"ח אני יכול לרכוש צ'יפ שעושה את אותן פעולות וההרכבה פשוטה מאד...לאחר ההקדמה המפלצתית השאלה היא כזאת: האם מער להתקנה של הצ'יפ אני צריך לבצע פעולות מסויימות במחשב הרכב או שבעצם הצ'יפ עושה את אותה עבודה שהיו עושים במוסך מבלי להתקין צ'יפ?

octavia tdi 1.9

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכב בדרך כלל מה שקונים בזול עולה ביוקר.

עדיף לשלם 2000 ש"ח, לקבל שיפור אמיתי ומוכח ברכב וראש שקט (ועם אחריות כלשהי אם אני לא טועה), מאשר לעשות ניסויים על הרכב שלך כשאין לך מושג בנושא. יכול להיות שתגרום לנזק גדול מ2000 ש"ח.

*אין לי ניסיון עם צ'יפים, לא היה לי רכב גודש וזו רק דעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

"התקנת צ'יפ" כפי שקוראים לה היום מטעמים היסטוריים בלבד היא למעשה שיכתוב התוכנה המקורית של מחשב המנוע באחת אחרת .

פעם, כשרכיבי התוכנה היו ניתנים לצריבה אחת בלבד היה צורך להחליף את רכיב התוכנה פיזית ברכיב אחר מאותו סוג עם תוכנה שונה.

יש לקחת בחשבון מספר דברים כאשר רוצים לבצע פעולה זו :

1. בלאי מואץ של המנוע ומרכיביו עקב צריכת דלק/שמן/מסננים/חלפים מעבר לנורמה.

2. איבוד אחריות

3. מכיוון שמבצעים שינוי שלא לפי הספר, יתכנו סימפטומים ותופעות שיראו כתקלות (חיווים שונים בלוח המחוונים) שיכולים להביא את בעל הרכב למרדף תיקונים מיותר (וגם שיגוע המכונאי האומלל) - הוצאה כספית מיותרת.

4. יחס העלות מול תועלת נמוך (משלמים הרבה והשיפור אולי יורגש אבל גם הפסיכולוגיה עובדת יפה).

5. לא ציינת איזה רכב ? ישנם רכבים שחלק ממערך האימובילייזר נמצא במחשב מנוע ושינוי התוכנה כולל את ביטולו - דבר שמקל על גניבת הרכב.

פורסם

אני אנסה לעשות סדר-

הצ'יפ המפורסם הוא רכיב זיכרון לא נדיף (הכוונה שאיננו נמחק בהיעדר מתח), אשר תוכנת המחשב שמורה בתוכו. בכלל זה מפות ההזרקה. בעבר היו אלו רכיבים PROM,EPROM, E2PROM והיום רכיבי Flash (בדיוק באותו אופן שרכיב Flash שומר את תוכנת ה-BIOS ב-PC).

כדי לעדכן את התוכנה או כדי לטעות תוכנה עם מפות הזרקה שונות יש צורך בצריבת הרכיב מחדש או בהחלפה שלו לרכיב שנצרב מבעוד מועד. ברכיבים הישנים לא הייתה אפשרות לבצע צריבה מבלי לפרק (ישנם רכיבים שלא ניתן לצרוב כלל מעבר לפעם אחת), ברכבים החדשים ניתן לעדכן תוכנה מבלי לפרק. היכולת הזו קרויה בשפה המקצועית ISP- In System Programming.

אם צריך להחליף פיזית רכיב יש הרבה יותר עבודה, הרבה מקום לטעויות, פתיחת מחשב וכו'. עדכון תוכנה מבחוץ בהחלט עדיף.

בכל מקרה אתה משלם על הידע והשירות.

• תוכן חדש...