Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

תקלה באיגניס שלי, שוב. הרכב משנת 02, אוטומטי עם 150 אלף קילומטר. יום חמישי אחרון נדלקה לי נורת חיווי בצורה של מנוע (מצד שמאל ממד המהירות, למי שמכיר). חשוב לציין כי בחמישי בבוקר הרגשתי חוסר סחיבה, המנוע התאמץ מאוד בהאצה. מקריאה בפורום אחד הסמפטומים של ממיר קטליטי סתום הוא חוסר סחיבה. מאחר ולפני שנה החלפתי ממיר בדיוק בגלל זה, נסעתי הבוקר למכון המתמחה בממירים. הממיר הקטליטי עבר ניקוי אבל נורית החיווי עדין דלקה. כאשר הרכב חובר למכשיר קריאת תקלות, התקלה בכלל היתה אחרת, incorrect gear ratio. מנסיעה קצרה עם המוסכניק הוא קבע שיש "החלקה של הגיר" ורעשים מהמנוע בעת מאמץ (משהו שלא שמתי לב אליו מעולם).

בדקנו שיש מספיק שמן גיר. עוד הוא הוסיף שזה התחלת הסוף של הגיר ואהיה חייב להחליף אותו בקרוב.

עד היום ידעתי רק תקלות עם האיגניס למרות הספר הטיפולים המלא.

מה אתם ממליצים לי לעשות? :-(

למכור? לתקן ולהחזיק באוטו כי זה כבר תוקן? לגרוט אותו ולגאול מיסוריו? אני אובד עצות ומתוסכל מהממצא החדש..

פורסם

לגרוט אותו ?? מה פתאום.

לרכב שלך יש ערך כספי לא מבוטל מה גם שגיר רצוי לדעתי לא להחליף אלא לשפץ.

אני מציע לך להיכנס למוסך גירים אוט' ברעננה ( בחור בשם חנן ) להערכת מחיר לתיקון.

טל : 054-5362132

בהצלחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגרוט? הרכב שלך שווה לפחות 35K ש"ח. שפץ את הגיר ואם נמאס לך ממנו פשוט תמכור.

קראתי את הדיונים שפתחת על תקלות באיגניס, זה נראה מוזר מאד. יש לנו איגניס2003 בבית, נקנתה מהחברה, עברה התעללות קשה (הרכב שימש נהג חדש וטיפש:-D ) והדברים היחידים שהתקלקלו בה זה הממיר הקטליטי ומחזיר שמן שהוחלף.

יכול להיות שהרכב לא מטופל נכון?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגרוט? השתגעת?

כמה תקבל על גריטה? כמה אלפי שקלים בודדים.

בוא נעשה עסק, תגיד לי כמה אתה תקבל עליו בגריטה, אני אתן לך אותו סכום ותתן לי את האוטו :-P

ועכשיו ברצינות, נכון שעלות התיקון אולי לא תהיה נמוכה אבל זה כדאי, כי אם תתקן אותו ותמכור אתה תקבל עליו יותר מלא לתקן ולמכור או לגרוט, אז גם מהבחינה הזו זה כדאי.

בקשר לגיר אולי באמת שווה לך לשפץ למרות שאני חסיד של גירים מייבוא, זה לא צריך לעלות בשמיים.

כשכתבו: דברים טובים באים באריזות קטנות וצרות באות בצרורות, כנראה התכוונו גם לתקלות ברכב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תודה על התגובות חברים.

לא באמת הייתי גורט את הרכב, סתם תסכול של הרגע. למרות שהיתי רוצה בשביל הנקמה :-D

בכל אופן, הרכב היה מטופל תמיד בזמן ובמוסך מורשה בלבד, אין לי מושג מה קרה פתאום תחת הידים שלי (נוסע רגוע ולא "קורע" את הרכב).

מה לדעתכם כדאי לעשות, למכור ללא התיקון ולרדת במחיר, או לתקן ולהחזיק ברכב אחרי שהוא עבר יישור קו מסוים?

מבקש גם המלצה למוסך במרכז (רצוי אזור ראשון) שמתמחה בגירים\גירים של רכבי סוזוקי. כמובן העדפה למוסך אמין ולא יקר (בכל זאת סטודנט תפרן).

פורסם

היי,דבר ראשון מוסך לא קשור לבעיות בגיר, הולכים למכון לשיפוץ גירים מקצועי ולבדוק האם הגיר צריך שיפוץ מלא או חלקי שיפוץ מלא במכון טוב עולה 5500 ש''ח עם אחריות לשנה !

פורסם

הייתי חושב ביבוא גיר זהה לשלך עם כמה שפחות ק"מ.אני לא חובב שיפוץ גירים ,מהניסיון האישי שלי שיפוץ גיר לרוב שווה ערך לכוסות רוח למת ולרוב שיפוץ גיר לא יהיה אמין ובמועד מוקדם יחזיר בשנית נישמתו לבורא[עניין של מזל לדעתי].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני לא רוצה להשאר עם הרכב יותר, ככה שאחרי שאתקן\אשפץ אני רוצה למכור. אני סטודנט ו5000 זאת הוצאה די גדולה בשבילי עכשיו.

מה ההיבטים והעלויות בשיפוץ גיר אל מול החלפת גיר? אם העלויות זהות אז מן הסתם שווה להחליף גיר.

בהנחה ואלך על החלפת גיר, איך אני יכול לדעת כמה ק"מ הוא עבר כבר? אף אחד לא מבטיח לי שיתקינו לי גיר חדש ונוצץ שעבר מעט קילומטרז'.

עוד שאלה, מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר שהגיר מחליק? מה נהרס שם?

פורסם
אני לא רוצה להשאר עם הרכב יותר, ככה שאחרי שאתקן\אשפץ אני רוצה למכור. אני סטודנט ו5000 זאת הוצאה די גדולה בשבילי עכשיו.

מה ההיבטים והעלויות בשיפוץ גיר אל מול החלפת גיר? אם העלויות זהות אז מן הסתם שווה להחליף גיר.

בהנחה ואלך על החלפת גיר, איך אני יכול לדעת כמה ק"מ הוא עבר כבר? אף אחד לא מבטיח לי שיתקינו לי גיר חדש ונוצץ שעבר מעט קילומטרז'.

עוד שאלה, מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר שהגיר מחליק? מה נהרס שם?

רשמתי לך בתחילת השרשור שם של מכון גירים שמוסכים מורשי מזדה שולחים אליו עבודות כספק צד ג' .. תחסוך את התיווך.

בתוך הגיר ( ממסרה ) יש סינכרונים . ייתכן שאחד מהם פגום .

כדאי לבדוק את הנושא בהקדם כדי למנוע נזק מצטבר.

פורסם

מאיזה אזור אתה ?הייתי שולח אותך למכון אמין בירושלים שיגיד לך בדיוק מה צריך ולא יסבן אותך וילחיץ אותך שהגיר גמור וצריך לבצע שיפוץ מלא.עצה שלי אל תלחץ וצריך לבדוק אולי בכלל זה בעיה חשמלית או משהו בסגנון !

פורסם
הייתי חושב ביבוא גיר זהה לשלך עם כמה שפחות ק"מ.אני לא חובב שיפוץ גירים ,מהניסיון האישי שלי שיפוץ גיר לרוב שווה ערך לכוסות רוח למת ולרוב שיפוץ גיר לא יהיה אמין ובמועד מוקדם יחזיר בשנית נישמתו לבורא[עניין של מזל לדעתי].

תלוי אצל מי עושים שיפוץ. אם שיפוץ לא היה שווה כלום, לא היו קיימים מכוני גירים. אני מכיר רכבים ששיפצו להם את הגירים והם נוסעים ונוסעים, כולל מוניות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. יש מכוני שיפוץ שעושים עבודה טובה ויש שלא.

הייתה לנו רנו מגאן 98 ושיפצנו לה את הגיר האוטומטי ב130K ק"מ. מכרנו אותה ב2005 למכר של אבי, ועד היום הוא נוהג בה ללא תקלות (ככה לפחות הוא מספר).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חברים תודה רבה על התגובות והעזרה, עוד לא החלטתי מה לעשות. מחר ממריא לחופשה קצרה באירופה ככה שאני מתנתק מהבלאגן לשבוע וחצי.

אחזור לעדכן.

• תוכן חדש...