Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב בירושלים, ומתכנן לקנות אוטו בתקציב של 8000-9000 ש"ח +-, שיהיה הכי חסכוני והכי זול לאחזקה שאפשר, וניקח בחשבון שאני יכול לעשות לו לבד את הטיפולים כמו שמן, פלאגים ופילטרים.

עד עכשיו חשבתי על רכב קטן כמו דיהטסו שרייד/פיאסטה/סקסו ובשבת בא לי רעיון חדש - סיטרואן ברלינגו שנת 2001.

אני חושב בקטע של חיסכון - אם הפיאסטה והשרייד אוכלות 1:13-14 אז למה לא לקחת רכב גדול יותר שיתאים לי לטיולים עם אופניים ולקחת דברים גדולים בתא המטען (חברה שלי לומדת בבצלאל ויש לה עבודות גדולות ומוזרות..) כמו הברלינגו, שאוכלת אותו הדבר?

צריך לקחת בחשבון שהרכב אמור לנסוע מכיוון אשקלון לירושלים פעם בשבוע (שיעלה את העליות לירושלים סבבה), משהו כמו 600 ק"מ בחודש.

אז מה אתם אומרים? ללכת על משהו קטן או על משהו גדול יותר כמו הברלינגו, ואשמח לקצת מידע על הברלינגו (מנוע 1900 דיזל), מבחינת אמינות, ביטוחים, טסט וטיפולים.

אשמח לחוות דעתכם ולרעיונות נוספים..

שלומי

פורסם

כל היתרונות שציינת אכן נכונים, יש לך רק טעות אחת והיא בהערכת עלות תחזוקה.

להחזיק ברלינגו שנקנה ב 9000 זה סיפור יקר והעלויות יהיו הרבה יותר גבוהות בהשוואה למכוניות מיני.

לא מדובר ב 20 או 30 אחוז יותר, אלא פי 2-3 יותר יקר.

ברלינגו 1900 עולה לירושליים באמצעות תימרון אחד פשוט והוא "פול גז כל הזמן" + הילוך נמוך.

טסט עולה כמו במכונית רגילה, ביטוח יקר בכמה מאות שקלים, אמינות תלויה מאוד במצב הרכב, אבל היא בכל מקרה תיהיה בינונית במקרה הטוב.

קשה גם להגיע לצריכת דלק של 1 ל14 אלא אם אתה נוסע רק מחוץ לעיר ורק במישור.

ממוצע הגיוני הוא בערך ר1 ל 12.

בתקציב הזה אני לא ממליץ.

פורסם

קודם כל, אתה תמצא ספציפית רק רכבים עם ק"מ היסטרי לגמרי.

אח"כ תוסיף לזה את החיים הקשים שרכבים כאלה עוברים ותגיע למצב של בלאי קיצוני.

הגיוני מאוד שאתה תשקיע כל שקל שיש לך ברכב, וזאת כדי לחסוך בעצם כלום.

האדם היחיד שיכול להרשות לעצמו רכב ישן שכזה, הוא אדם שמייצר לעצמו ביו דיזל - וחוסך את כל עלויות הדלק. אז באמת שווה לך לקנות ענתיקה כזו. לכל אדם אחר, לא שווה.

ממליץ לך להישאר עם פיאסטה חביבה, אפילו עדיף מהדגם הספרטני של עד שנת 97 - באמת שזה סוסון עבודה קטן ואם אתה יודע לעשות גם טיפולים קטנים לבד, אז למה לא.

תכניס למשוואה שלך גם קליאו דור ראשון וסקסו - גם הן מכוניות פשוטות למדי שיתאימו לסטודנט חובב מכונאות.

• תוכן חדש...