Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון נהיגה בינ"ל - ספרד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

עזרה קצרה, ברשותכם.

אני מתכנן נסיעה לספרד באפריל (נחיתה במדריד). הזמנתי רכב מ-europcar.com וכעת אני מתלבט בשאלת רישיון נהיגה בינ"ל.

זו לא הפעם הראשונה בה אני שוכר רכב באירופה, ועד כה בכל המקרים (שלושה או ארבעה) דאגתי שיהיה ברשותי רישיון נהיגה בינ"ל בתוקף. באף אחת מהפעמים לא זכור לי שהשתמשתי בו. האם יש טעם להקפיד גם עכשיו, לדעתכם?

תודה!

פורסם

אני כבר שנתיים וחצי נוסע עם הרשיון הישראלי בלבד. השוטרים בספרד מכירים אותו, וטרם נתקלתי בבעיות או בטענות.

במקרה שלך (תייר) לא אמורות להתעורר שאלות. מאידך, אם ניתן בעלות סמלית לשריין "פוליסת ביטוח", אז למה לא?

פורסם

דריש, ממה שאני יודע הרישיון הישארל תקף באירופה ל6 חודשים, ז"א במקרה של תאונה לא יהיה לך כיסוי מהביטוח, כי למעשה אתה נוהג בלי רישיון תקף.

לפותח השרשור - הרישיון הישראלי אמור להספיק לך, אבל אם אתה רוצה ללכת על הצד הבטוח אז לא סיפור לעשות אחד בינ"ל, 30ש"ח בכל סניף דואר.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אתה צודק, ומהסיבה הזאת אני מקפיד לצאת מגבולות האיחוד לפחות אחת ל-6 חודשים (בשביל החותמת בדרכון).

לא בטוח שהטריק הזה יעבוד, אבל לך תעשה עכשיו שיעורים, תיאוריה וטסט בשפה זרה שאתה בקושי דובר אותה.

אינעל אמם של הספרדים האלה, המדינה היחידה באירופה שאין לה הסכם המרת רשיון עם ישראל. :evil:

פורסם

נצל"ש- מה קורה עם צרפת? אני טס לשם בשבוע הבא, ואני רוצה לדעת אם אני צריך רשיון בינ"ל מממסי או שמספיק הרשיון שיש לי.

ואם כבר- מה הקטע? הרי כשהוציאו את הרשיונות החדשים אמרו שהם בינ"ל. אז למה צריך ללכת ולהוציא רשיון מיוחד?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

תודה על התגובות.

עכשיו גיליתי שהפעם הקודמת בה הוצאת רישיון נהיגה בינ"ל הייתה במאי 2010 והוא תקף עד מאי 2011 - ומכסה גם את הנסיעה הנוכחית. חסכתי סיבוב לדואר :)

פורסם

עזוב שטויות, תוציא רשיון בינלאומי ב22 שקל (שים לב לא בכל סניף דואר), וככה יהיה לך שקט במידה ויהיו בעיות.

פורסם
כשהוציאו את הרשיונות החדשים אמרו שהם בינ"ל. אז למה צריך ללכת ולהוציא רשיון מיוחד?

בעקרון, לא צריך. לפחות כל עוד המדינה אליה אתה נוסע נמצאת ברשימה של משרד הרישוי (רוב המדינות המפותחות נמצאות שם).

למה עושים את זה בכ"ז? משום שאתה אף פעם לא יודע מתי תיפול על איזה שוטר טמבל שיתחיל לחפש אותך בקטנות, למשל זה שחלק מהפרטים שלך רשומים בשפה מוזרה (עברית) ולא באותיות שהם רגילים לראות. בגלל זה, ולאור העלות הזניחה, מומלץ להוציא רשיון בינלאומי, שהוא למעשה תרגום של כל הסעיפים לאנגלית, מה שיראה נורמלי יותר לעין של רשויות החוק בחו"ל.

מבחינה חוקית אתה מכוסה ברוב העולם עם הרשיון הרגיל. מבחינה פרקטית, בדיוק כמו שמומלץ לקחת ביטוח מורחב לרכב השכור, כך גם מומלץ להצטייד ברשיון בינלאומי. לא חובה, אבל מומלץ.

פורסם
עזוב שטויות, תוציא רשיון בינלאומי ב22 שקל (שים לב לא בכל סניף דואר), וככה יהיה לך שקט במידה ויהיו בעיות.

זכור לי שזה יותר בכיוון של 50 ש"ח, אבל בכל מקרה לא העלות הכספית הייתה השיקול, אלא העצלנות שבללכת לדואר...

• תוכן חדש...