Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i10 - מתלבט לגבי סוג הגיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest רונן יצחק
פורסם

שלום לכולם.

ביום שישי הזמנתי מסוכנות של יונדאי את ה-i10. רכב שיהלום את צרכיי.

מדובר ברמת גימור Facelift: עיצוב מעט יותר מלוטש, עם נפח מנוע של 1100, ושני כוחות סוס יותר (69).

בחרתי בגיר רגיר מטעמי חיסכון בדלק. צורך 1 ליטר בכל 20.8 ק"מ (משולב), לעומת 17.5 בגיר הידני.

אני עדיין יכול להתחרט לגבי סוג הגיר. טרם נסעתי בגיר אוטומטי כדי לדעת מה אני מפסיד, אך אני מסתדר מאוד עם גיר ידני.

האם הפער בצריכת דלק הוא משמעותי? מה החרונות והיתרונות של כל אחד מהגירים, מלבד למחיר?

תודה רבה.

פורסם

הפער בצריכת דלר הוא 2-3 ק"מ לליטר. אל תבנה על הנתוני יצרן, הם דיי רחוקים מהמציאות. אני מאמין שבמשולב תוציא 1:16-1:17.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלושה שיקולים:

1. מחיר ברכישה: האוטומטי יהיה יקר באופן משמעותי. השאלה היא האם התקציב עומד לרשותך.

2. אופי הנהיג - אם אוב הנהיגה שלך צפויה להיות באיזורים עירוניים צפופים האוטומט יחסוך לך הרבה התעסקות. אם רוב הנסיעה שלך תהיה בין עירונית במהירויות קבועות תהנה מיתורונות הידני, במיוחד בסעיף עלות הדלק.

3. נסועה צפויה - ככל שתהיה יותר גדולה הנטיה היא לכיוון הידני בשל הוצאות הדלק.

אינך צריך לחשוש מנהיגה ברכב אוטומטי - זה פשוט מאוד, צריך ללמוד כמה טריקים בסיסיים אבל תשתלט על העניין תוך כמה קילומטרים, ורגל שמאל תרגע תוך מספר ימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

Guest רונן יצחק
פורסם

תודה לשניכם.

וכמה להערכתכם האוטומטי יזלול? החיסכון בידני הוא משמעותי מבחינת העלות? אולי הנוחות עולה על פער העלות. אלא אם כן יש שיקולים נוספים שאני צריך לבחון (מהם?).

אני מעריך שהצריכה שלי היא בינעירונית (למקום העבודה, מרמת גן ללוד) ועירונית גם יחד.

מה החסרונות והיתרונות של כל אחד מהם מלבד לצריכת דלק?

פורסם

ידני זריז יותר מאוטומט, בתפעול נכון גם אמין יותר ככל הנראה לאורך זמן. וכמובן - חווית נהיגה מהנה יותר. גם נעים יותר לתפעול באזור הררי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

Guest רונן יצחק
פורסם

תודה רבה.

מפתיע שאתה אומר שהוא מהנה יותר לנהיגה בעוד שרובם מעדיפים אוטומטי "כי נוח יותר". אבל אני נוטה להיות בדעתך, אני מסתדר מאוד עם ידני, ונהנה לשלוט בו. למרות שאני לא יודע אם כך אחשוב לאחר שאתנסה באוטומטי.

עוד דעות?

פורסם

מי אמר שאנחנו מעדיפים אוטומט?

לרוב האנשים אשר נוסעים רוב היום בפקקים יהיה הרבה יותר נח לסוע על אוטומט אך יש גם כאלה שזה לא מפריע להם.

כפי שרשמתי לך למעלה, ההבדל בצריכת דלק בין ידני לאוטומט הוא 2-3 ק"מ לליטר אך ההבדל בביצועים יהיה הרבה יותר משמעותי (לטובת הידני כמובן).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

Guest רונן יצחק
פורסם

כוונתי ב'רובם' הוא האנשים בחוץ, לא מי שהגיב לי בדיון הזה :)

ותודה רבה, עזרתם מאוד. אם יש דעות נוספות, אשמח לקבלן.

פורסם

הנאה בנהיגה היא עניין יחסי. בנהיגה בידני יש לך שליטה יותר טובה ברכב, אם כי מי שמכיר את רכבו ישלוט ההיטב גם באוטומטי.

זו הסיבה שבגללה שאלתי על אופי הנהגה הצפויה: אם מדובר בנהיגה עירונית צפופה האוטומטי יסיר ממך התעסקות מסויימת, לעומת זאת אם רוב הנהיגה תהיה מחוץ לעיר, במיוחד בכבישים מפותלים והרריים, הידני יתן לך שליטה הרבה יותר טובה ברכב.

לטעני אי אפשר להנות מנהיגה בישראל - השכנים לכביש לא מאפשרים זאת. אבל יש מיש סובר אחרת ונוסע למקומות מרוחקים כדי להתמודד עם אתגרים. ראה הדיון שהיה כאן לפני כמה חודשים על כביש 721 (לפני השריפה הגדולה בכרמל).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

Guest רונן יצחק
פורסם

האם רכב ידני יהיה מהיר יותר מרכב אוטומטי, באותו דגם?

בידני ישנם 5 הילוכים, לעומת 4 באוטומטי, אך עדיין כשהשוויתי מהירויות מקסימליות, מצאתי שהן זהות. אשמח אם תסבירו לי זאת.

והאם זה נכון שגיר אוטומטי נשחק מהר יותר?

Guest רונן יצחק
פורסם

תודה רבה.

איך אתם מסבירים את ההעדפה של האוטומטי בישראל, לעומת מדינות אירופה?

וב-i10 Facelift, הדגם שקניתי, יש את מערכת Start/Stop?

פורסם

כדאי לך להכיר את השרשור הזה.

פורסם

עצלנות נטו.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני בדיוק קניתי את אוטו רכב ידני בגלל מס' סיבות

1.אוטומט עולה עוד 7 וחצי

2.אוטומט צורך יותר דלק (רשמו פה 2-3 קמ לליטר יותר,אני באופן אישי לא יודע כמה בדיוק)

ברגע שהאוטו עולה לך מלכתחילה פחות-הפחת נמוך יותר כל שנה.ביחד עם החיסכון על הדלק זה יוצא דיי הרבה כסף בסופו של דבר.

והדלק רק מתייקר...

• תוכן חדש...