Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון TSI - 2 שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קיבלתי את הרכב ואני מרוצה ממנו אבל יש לי שתי שאלות שמציקות לי:

1. המנוע רועש מאוד עושה רעש קצת שמזכיר DIESEL זה יפסק בערך אחרי ההרצה נכון?

2. היום עליתי מחניה תת קרקעית והDSG השאיר לי את ההילוך על שני, הכנסתי לטיפטרוניק והורדתי לראשון ועליתי. כעבור 10 שניות שכחתי שאני על הטיפטרוניק יצאתי מרמזור אדום נתתי בערך רבע גז והסל"ד טיפס במהירות לכיוון ה6K סל"ד והיא עשתה רק 50 ק"מ.

אחרי זה היה ריח של פלסטיק חדש שרוף כזה שבא לתא הנוסעים ונעלם אחרי דקה.

מזה יכול להיות?

עוד שאלה ככה על הדרך: אם מגיעים למהירות גבוהה כמו למשל 120-130 יכול לקרות משהו? זה ממש פוגע באמינות ובצריכת דלק בעתיד וגם בביצועים?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לא יודע

2. הריח לא קשור, זה ריח של "חדש", אתה תריח עוד הרבה ריחות שרופים בכמה אלפי קילומטר הראשונים. אם זה חד פעמי לא צריכה להיות בעיה, לא מומלץ לחזור על כך עד סוף ההרצה.

אין בעיה לנסוע 120-130 אני מאמין שעם הDSG זה לא יעבור את הסל"ד המותר. שים לב לנסוע בסלדים משתנים בתחום המותר.

פורסם

אל תעבור 100 קמ"ש בזמן ההרצה - 1500 קילומטר ראשונים ואל תמשוך הילוכים.

שאתה מניע את הרכב חכה מעט ולפני כיבוי חכה מעט.

אני מציע לך להסתכל בשירשורים לגבי התנהגות עם מנוע טורבו.

תתחדש על הרכב שיהיה לך ממנו נחת ,סע בדרכים טובות.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

מסכים עם קודמיי מלבד נושא המהירות.

הפרמטר הקובע הוא סל"ד לא מהירות, כלומר מהירות עבודת המנוע ולא מהירות נסיעת הרכב.

פורסם

אוקיי תודה רבה לכולם ותודה על הברכות!

אני בדר"כ לא עובר את ה3K סל"ד גג לפעמים 3.5 זה בסדר נכון? אבל הרוב אני על 2-2.5

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

2. היום עליתי מחניה תת קרקעית והDSG השאיר לי את ההילוך על שני, הכנסתי לטיפטרוניק והורדתי לראשון ועליתי. כעבור 10 שניות שכחתי שאני על הטיפטרוניק יצאתי מרמזור אדום נתתי בערך רבע גז והסל"ד טיפס במהירות לכיוון ה6K סל"ד והיא עשתה רק 50 ק"מ.

אחרי זה היה ריח של פלסטיק חדש שרוף כזה שבא לתא הנוסעים ונעלם אחרי דקה.

מזה יכול להיות?

הקלאץ'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
1. המנוע רועש מאוד עושה רעש קצת שמזכיר DIESEL זה יפסק בערך אחרי ההרצה נכון?

תתרגל. זה הצליל של מנועי וואג עם הזרקה ישירה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אל תעבור 100 קמ"ש בזמן ההרצה - 1500 קילומטר ראשונים ואל תמשוך הילוכים.

שאתה מניע את הרכב חכה מעט ולפני כיבוי חכה מעט.

אני מציע לך להסתכל בשירשורים לגבי התנהגות עם מנוע טורבו.

תתחדש על הרכב שיהיה לך ממנו נחת ,סע בדרכים טובות.

אם הצורך להמתנה לפני כיבוי נובע מהצורך לתת לטורבו להתקרר (כפי שקראתי בכמה מקומות אחרים שאלות כאלו) אז אין צורך כי אפילו כשהאוטו כבוי\נעול, מערכת הקירור ממשיכה לפעול עפ"י צורך ולכן ההמתנה קצת מיותרת.

לגבי המתנה אחרי התנעה זה כבר סיפור אחר.

פורסם

ההמתנה היא גם לאחר ההתנעה עצמה (כ50 שניות) וגם בזמן ההתנעה:

סובב את המפתח סיבוב אחד, המתן לכיבוי הנורות ואז סובב להתנעה.

לבחור שדיבר על סל"ד ומהירות, מומלץ גם לא להגזים עם המהירות גם בשביל ההרצה של כל המנגנון שמקשר בין הצמיגים למרכב וגם הצמיגים עצמם...

פורסם

חבר'ה, לא מדובר במנועים מלפני שני עשורים...

לי יש גולף (שניה כבר עם מנוע מטורבת+DSG), ואין שום הנחיות בספר הרכב וגם לא קיבלתי כאלה במועד המסירה, לגבי המתנה לפני נסיעה או אחריה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מכיר כמה אנשים שבאמת מניעים ככה "כי אמרו להם שככה צריך", למה זה טוב להניע בצורה כזאת שפותחים סוויץ' ורק אחרי שהמנורות כבו להניע?

פורסם
חבר'ה, לא מדובר במנועים מלפני שני עשורים...

לי יש גולף (שניה כבר עם מנוע מטורבת+DSG), ואין שום הנחיות בספר הרכב וגם לא קיבלתי כאלה במועד המסירה, לגבי המתנה לפני נסיעה או אחריה.

מחזק,

לפני כחודשיים שלחתי מייל לשירות לקוחות של סקודה-צ'כיה בנוגע לאותה סוגייה במנועי TSI, כדי לוודא אחת ולתמיד מה היצרן (למרות שטכנית הוא לא) אומר על זה, כיוון שהעצות שמדברים אליהם כלל לא מופיעים בספר הרכב,

אף הם השיבו לי, בליווי הסברים טכנים די משכעים, שאין צורך לחכות אחרי התנעה או לפני כיבוי.

נאמר לי רק שאם הטמפ' נמוכה מ-6 מעלות אז מומלץ לחכות כדקה אחרי התנעה, כמו בכל מנוע אחר.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מניסיון עם טורבו שמתפרק (החלפנו כבר שלוש כאלה בברלינגו), בזמן עבודה מגדש טורבו מגיע לסלד"ים מטורפים (180k סל"ד לפי מה שקראתי) וגם אחרי שעצרת לוקח לו הרבה מאוד זמן להפסיק להסתובב. לכן אם אתה מכבה את המנוע בלי לחכות נוצר מצב בו הטורבו מסתובב עד לעצירה ללא שימון!! (מכיוון שהמנוע מכובה), ולפי מה שהבנתי ממביני דבר זה עיקר הבלאי

פורסם
אני מכיר כמה אנשים שבאמת מניעים ככה "כי אמרו להם שככה צריך", למה זה טוב להניע בצורה כזאת שפותחים סוויץ' ורק אחרי שהמנורות כבו להניע?

במנועים האלה הדלק מוזרק בלחץ לצילנדר.

לכן מפעילים סוויץ. המערכת מתחילה לבנות לחץ דלק,

ורק לאחר כמה שניות מתניעים

• תוכן חדש...