Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם יכולות להיווצר הפרעות למגברים כאשר אני מכניס את הסאב לפנים הבגאז'?? (משהו כמו 10 ס"מ ליד המגברים)

תודה.

8)
פורסם

כן, אם הסאב הפוך עם המגנט בחוץ, עלולה להיות בעיית מגנוט.

אבל אם זה בתיבה, אל חשש לחלוטין אפילו!

פורסם
כן, אם הסאב הפוך עם המגנט בחוץ, עלולה להיות בעיית מגנוט.

אבל אם זה בתיבה, אל חשש לחלוטין אפילו!

הבנתי,אז אני לא צריך לדאוג.

תודה לך! :wink:

8)
פורסם

מה הקשר בדיוק אם המגנט בחוץ או נתון בתוך התיבה???

פעם אחרונה שבדקתי תיבת MDF לא בדיוק משמשת מחסום לכוחות מגנטיים...

פורסם
מה הקשר בדיוק אם המגנט בחוץ או נתון בתוך התיבה???

פעם אחרונה שבדקתי תיבת MDF לא בדיוק משמשת מחסום לכוחות מגנטיים...

אם היית באמת בודק, לא היית אומר את זה.

רק עצם העובדה שהסאב בתיבה, כבר מרחיק את המגנט יותר מאשר כשיבלוט.

חוץ מזה שכאשר הוא בתיבה, יש סינון של המגנוט, אבל כמובן לא טוטאלי.

בנוסף, בשילוב כל האלמנטים הנ"ל, לא תהיה הפרעה שתגרום למגבר "להשתגע".

בסך הכל מה שאני מנסה לומר זה שאין לו מה לדאוג בכלל כשהסאב בתוך

התיבה, אחרת אם היה מקום לדאגה, מה היינו עושים??? שמים על הגג?

פורסם
אם היית באמת בודק, לא היית אומר את זה.

רק עצם העובדה שהסאב בתיבה, כבר מרחיק את המגנט יותר מאשר כשיבלוט.

חוץ מזה שכאשר הוא בתיבה, יש סינון של המגנוט, אבל כמובן לא טוטאלי.

בנוסף, בשילוב כל האלמנטים הנ"ל, לא תהיה הפרעה שתגרום למגבר "להשתגע".

בסך הכל מה שאני מנסה לומר זה שאין לו מה לדאוג בכלל כשהסאב בתוך

התיבה, אחרת אם היה מקום לדאגה, מה היינו עושים??? שמים על הגג?

קשקוש אחד גדול! מה קשור סינון למיגנוט?! נראה לך זה מחסום בלתי עביר?!

השדות המגנטיים עוברים את התיבה בלי בעיה ומה שאמרת הוא לא נכון! אם אתה לא יודע אז אל תענה. :mad:

עכשיו כנראה תגיע תגובה... ולהוכיח לך שאתה טועה, אני ממליץ שתיקח מנוע קטן או פלאפון תפעיל אותם ותשים אותם בתוך תיבה. תקרב את הדופן של התיבה לטלוויזיה, ונראה אם התיבה שאתה ממליץ היא "בעלת סינון מיגנוט".

לידיעתך, שדה חשמלי קטן בריבוע בתלות ממרחק מסויים. כלומר ככל שתרחיק את הסאב מהמגבר כך ייטב. אבל אין זה אומר שלא יפעלו כוחות על המגבר, אלא הם יהיו יותר קטנים ויותר זניחים, כי הם לא יורגשו.

פורסם

אם אלה רכבי הדגמה, אז אולי הם מיועדים ל-SPL ואין חשיבות לעיוותים קטנים של האות בהגברה ?! כל מכשיר אלקטרוני (גם מגבר) רגיש להפרעות אלקטרומגנטיות, בייחוד מכשיר שעוסק בהגברה. אות מקורי שיעבור עיוות מסוים, יוגבר והעיוות יורגש בהגברה.

פורסם

יש גם רכבי הדגמה שמיועדים לSQ. אני קורא די הרבה בנושא ועוד לא נתקלתי בתלונה בעניין. יש רכבי SQ רבים שהמגברים נמצאים ממש צמוד לסאב, סך הכל מדובר בבגאז' של רכב ולא בסלון ביתי ככה שאין הרבה אפשרויות בכל מקרה.

פורסם

מה שלגבי רכבי תצוגה אני לא יכול להגיד לך, כי רכבי תצוגה מיועדים ל-SHOW. אבל מה שלגבי ההפרעות האלקטרומגנטיות, זה כבר אתה יכול לבדוק לבד (גם על מגבר של מישהו).

השדה המגנטי קטן בריבוע בתלות במרחק. אם אתה מגדיל את המרחק הקודם פי 2 העוצמה של השדה לא תקטן פי 2 , אלא פי 4. מרחק פי 4 יותר גדול, אז העוצמה תקטן פי 16 וכך הלאה. מה שאומר ככל שתגדיל את המרחק השדה יקטן בצורה משמעותית.

פורסם

כמו שאמרתי לא כל רכבי התצוגה מיועדים לSHOW יש גם כאלה שמתחרים בתחרויות SQ.

שנית, ברור לי העניין אך אני מתאר לעצמי שאם אין שום אזהרה בנושא בשום חוברת של מגבר שקראתי ועוד לא ראיתי שום דיון בעניין אז אין עם זה בעיה.

למרות זאת, אני יכול לנסות לשאול מהנדס בחברת מגברי רכב, אולי הוא יכול לספר על חלק מהשיטות (אם יש) שהם משתמשים בהם על מנת שהעניין לא יהווה בעיה.

פורסם

DDDIABLO עם כל הכבוד לאסטרו ולמה שהוא עושה, ניראה לי שאתה קצת מתבלבל בינו לבין איזה יצרן מכובד מאוד ובכלל כל הטרד הזה זה קישקוש אחד גדול,אין שום השפעה של מיגנוט על המגבר.

• תוכן חדש...