Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרטי רקע:

1. בחורה צעירה עם רשיון נהיגה בן 6 חודשים

2. מקום מגורים, רעננה

3. חברה טובה גרה ביהוד

4. מסיבה בזכרון יעקוב.

הילדה הנחמדה באה לאביה בצהרי שישי ואמרה לו: "אבא אני רוצה לצאת לזכרון למסיבה עם חברות אני יכולה בבקשה לקבל את האוטו"

אבא: "לא, אין לך מספיק נסיון"

הילדה: "אבל אבאאאאא"

אבא: לא כשתגדלי תביני.

הילדה: אז אני יכולה את האוטו כדי לנסוע לחברה שלי ליהוד? ולחזור בלילה?

אבא: לא אני לא יכול לתת לך את האוטו בלילה, אני אקח אותך לשם, וכשתחזרי אני אבוא לקחת אותך, אין לך מספיק נסיון לנסיעות כאלו אחרי מסיבה בלילה.

הילדה: תודה רבה אבא אני אוהבת אותך...

האב הביא את הבת שלו ליהוד וחזר הביתה ללא דאגות בידיעה שהנהגת שכן נוהגת ליהוד היא בעלת נסיון רב יותר (שנה או שנתיים)

מסיבה כולם נהנים כולם שותים חוץ מהילדה! מגיעה סוף המסיבה וכל הילדות השיכורות (ואחת פיכחת) סביב הגיפ של הנהגת.

נהגת (מטומתמת): ילדה, אולי תנהגי אנו כולנו שיכורות! ואת פיכחת!

הילדה: תגידי יש ביטוח על הג'יפ גם בשבילי.

נהגת: בטח מה נהג צעיר נהג חדש בלא בלא בלא...

כולן נכנסות שמחות ומאושרות לרכב והילדה נוהגת פעם ראשונה לג'יפ ללא נסיון נהיגת לילה...

הירידה של זכרון, סיבוב מסוכן, ג'יפ מתהפך!!! ילדה אחת פצועה קשה, אחת פצועה בינוני אחת עם יד שבורה וילדה עם מכות יבשות בלבד...

טלפון לאבא מתוך הג'יפ ההפוך... אבא אבא אבא (והוא שומע צרחות ברקע של הילדות הפצועות) הוא לא יודע איפה הן וגם הן לא מסוגלות להצביע על מיקומן עד שבא משהו ודיבר עם האבא ותאר לו את המקום והמצב...

האב התקשר לחבר שגר באיזור והוא הגיע אפילו לפני האמבולנס......

ועכשיו אחרי התקרית, בחורה עם פגיעות ראש אחת עם שברים בכל הגוף, אחת עם יד שבורה והילדה עם מכות יבשות בלבד.

המשפחה בעלת הג'יפ טובעת את האבא האחראי והמסכן בבית משפט (כלומר את הילדה שלו) על סכום של 150 אלף ש"ח, עלות הג'יפ .... והוא לא ממש יודע מה לעשות, מי הוא האחראי...

העיקר שהיה ביטוח חובה!

בברכה נדב!

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שההורים שתובעים דווקה צודקים בתביעה שלהם כנגד אותה נהגת חדשה כביכול שלא יכלה להתקשר לאביה ולהסביר את המצב בו שרויות חברותיה (כלומר שיכורות) ולא יכלה לבקש שהוא יבוא לקחת אותן ,או אפילו להרים טל' להורי הילדות האחרות שיבואו לקחתם.

קצת אחריות ,מה יש!?!? :x

i don't afraid to die ,i afraid to loss my freedom -Sokrates

פורסם

לפי דעתי זאת אשמת החברה שלה שנתנה לה את המפתחות בעיה שלהם

הם היו צריכים לדאוג שבת שלהם לא תשתכר כדי שהיא תוכל לנהוג על הרכב

הילדה לא אשמה בכלום היא הייתה היחידה שמותר לה לנהוג והחברה שלה נתנה לה את המפתח מרצונה ובקיצור מה הקשר בכלל לאבא???

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מצד אחד....כי היא היחידה שאיפשר לה מצבה הפיזי לנהוג, ועם זאת נהגה בחוסר זהירות שכן היא...בנסיונה הדל עולה על רכב שאין לה הכרות איתו...ונסעה לא בזהירות בכלל (אחרת לא היתה מתהפכת...) אמנם זה ג'יפ...אבל אם נוסעים במהירות סבירה אין שום סיבה שהוא יתהפך לא מדובר פה בסובארית או משהו כזה....

בקיצור הילדה נהגה באחריות במקרה - ונהגה בפזיזות ברכב

בקשר לתביעה, לא הבנתי התביעה על עוגמת נפש, או שאין ביטוח, אם אין ביטוח ה"ילדה" אשמה, על אף שהחברה (השיכורה יש לציין !!) אמרה שיש ביטוח......על הנהג לוודא ביטוח חובה+טסט לרכב בו הוא נוהג (זה בחוק..)

פורסם

הילדה לא אשמה בכלום היא הייתה היחידה שמותר לה לנהוג והחברה שלה נתנה לה את המפתח מרצונה ובקיצור מה הקשר בכלל לאבא???

ועוד איך שהילדה אשמה!!

קודם כל - למה לנסוע מרעננה עד יהוד (דרומה) ואז צפונה לזכרון??

אבל זה לא באמת קשור - אחריות היא מילת המפתח פה. והאבא כנראה ידע שהבת שלו לא אחראית ולכן לא הסכים שהיא תנהג.

זה לא עזר לו - היה מאוד קל לשכנע אותה לנהוג, בלי שהיא תבדוק בכלל אם באמת יש ביטוח (והרי לשאול בחורה שיכורה זה לא מספיק...). גם לתת לה לנהוג על ג'יפ (מכל הרכבים - דווקא על הכי פחות בטוח) ואני מוכן להתערב שחלק מהבנות לא היו חגורות... טעות פאטאלית.

בנאדם בעל אחריות פשוט לא היה מסכים לנהוג, מה גם שאני משוכנע שהיא ידעה שאבא שלה היה מגיע עד זכרון אם היא הייתה מרימה לו טלפון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הילדה הייתה בסדר, היא בדקה (שאלה) אם יש ביטוח גם עליה... החברה אמרה לה שיש, והיא האמינה... ביטוח חובה וטסט היה ...

בקשר לנהיגה... היא נוהגת חצי שנה... כמה חודשים בלבד ללא מלווה... ואין לה נסיון, אם משהו מכיר את הסיבוב של זכרון, הוא יודע שזה סיבוב מסוכן מאוד!!! ובלילה בכלל לא ניתן לראות אותו... וזה קשה לנהגת ללא נסיון עם רכב חדש...

חשוב לזכור שהופעל עליה לחץ רב... מצד אחד החברות ששכנעו אותה לנהוג... מצד שני אביה, היא צריכה להראות לו שהיא אחראית ולא יכולה להתקשר ולבקש עזרה...

והיא גם לא יכולה להתקשר להורים ולומר להם שהילדות שלהם שיכורות...

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ועוד איך שהילדה אשמה!!

קודם כל - למה לנסוע מרעננה עד יהוד (דרומה) ואז צפונה לזכרון??

אבל זה לא באמת קשור - אחריות היא מילת המפתח פה. והאבא כנראה ידע שהבת שלו לא אחראית ולכן לא הסכים שהיא תנהג.

זה לא עזר לו - היה מאוד קל לשכנע אותה לנהוג, בלי שהיא תבדוק בכלל אם באמת יש ביטוח (והרי לשאול בחורה שיכורה זה לא מספיק...). גם לתת לה לנהוג על ג'יפ (מכל הרכבים - דווקא על הכי פחות בטוח) ואני מוכן להתערב שחלק מהבנות לא היו חגורות... טעות פאטאלית.

בנאדם בעל אחריות פשוט לא היה מסכים לנהוג, מה גם שאני משוכנע שהיא ידעה שאבא שלה היה מגיע עד זכרון אם היא הייתה מרימה לו טלפון...

רוני

מסכים 100% .

אולי בגלל שאבא שלה לא ארשה לה לנהוג,היא נעלבה ובכוונה נהגה למרות שלא היייתה בטוחה בעצמה.

i don't afraid to die ,i afraid to loss my freedom -Sokrates

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על התאונה הזאת

אבל בכל מקרה....בשביל להגיע למצב של התהפכות צריך לבוא ממש במהירות

אולי בגלל שזה ג'יפ היה לו יותר"קל" להתהפכך

החלקתי שמה כמה פעמים..עכשיו אחרי ששמעתי את זה..לא החלקות ולא נעליים.

פורסם

באמת

תעשו לי טובה!

קל מאוד לכל ה"חכמים" פה להסתכל על זה בדיעבד ולהגיד שזה אשמת הילדה.

זה ממש אבל ממש לא אשמתה , ממש לא!

אם זה היה כל אחד פה (וכל אחד , בלי שום הבדל) - הייתם עושים בדיוק אותו דבר

(גם היום וגם כשהיה לכם רישיון רק חצי שנה)

הילדה הייתה בסדר גמור (חוץ מהעובדה שהיא כנראה לא יודעת לנהוג , ואבא שלה ידע זאת) והחברות שלה יצאו מאוד לא בסדר , בייחוד הנהגת!

עכשיו אני במקום האבא הייתי מחזיר תביעה נגדית לילדה שהשתכרה , ועם עורך דין מספיק טוב הם יצליחו לבסס תביעה (משהו כמו - זאת עם הג'יפ גרמה עוגמת נפש או משהו כזה)

לסיכום : ילדה עם ג'יפ - בת ז*** (פשוט ככה! :x )

ילדה של אבא - יצאה בסדר (מכל הבחינות , חוץ מעם אבא שלה)

(ולכל הפלצנים פה - תפסיקו לאכול שעועית כבר)

וואלק אתתתתה

פורסם

מבחן האדם הסביר הוא מבחן שהרבה שופטים נעזרים בו כדי לפתור סוגיות משפטיות מסובכות (אני לומד את זה באחד מהקורסים שלקחתי).

נשאלת השאלה לפי מבחן האדם הסביר: האם האדם הסביר היה לוקח על עצמו את האחריות להביא נערות שיכורות הבייתה בעוד שנסיונו על הכביש הוא מועט ? סביר להניח שהאדם הסביר לא היה עושה מעשה זה.

לפי דעתי הילדה אשמה. הילדה לא הייתה אחראית מספיק להתקשר לאחד ההורים שיבוא לחלץ אותן. לילדה אין מספיק ניסיון על הכביש, ואין לה ניסיון על הג'יפ המדובר.

היא לקחה על עצמה סיכון גבוה שבסופו של דבר נגמר בתאונה יחסית קלה ולא נגמר בתאונה עם הרוגים.

בעל הג'יפ זכאי לתבוע פיצויים מלאים על הנזק שנגרם לג'יפ ולביתו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתם מדברים על ה"ילדה" כאילו היא יצאה לנהיגת ראלי....

החוק מתיר לה לנהוג מיום קבלת הרשיון, ועוד לה יש כבר חצי שנה רישיון...נכון זה לא הרבה בכלל אבל אתם עושים מנהיגת ג'יפ תורה מסיני.....יש לה חצי שנה רישיון והיא מיצתה אותו..אני לא רואה שום בעיה עם זה שהיא החליטה לנהוג ולהחזיר את חברותיה השיכורות הביתה

מה שאני כן לא מבין זה : באם היא ידעה שנסיונה דל, והיא נוהגת על רכב לא מוכר....למה לנסוע מהר כלכך עד כדי התהפכות ?.....וסיבוב מסוכן שמה מסוכן....אין שום מקום בארץ שאם נוסעים בו בהתאם לתנאי הדרך...אתה תתהפך כי לא הכרת את מבנה הכביש....המקסימום שיקרה לך זה שתגיע לסיבוב בהפתעה ואז קצת תת היגוי...טיפה היגוי יתר בלימה מקסימום...אבל מפה עד התהפכות ? הדרך ארוכה....היא נסעה מהר ובצורה לא שקולה - וזאת הבעיה ה-י-ח-י-ד-ה

פורסם
אתם מדברים על ה"ילדה" כאילו היא יצאה לנהיגת ראלי....

החוק מתיר לה לנהוג מיום קבלת הרשיון, ועוד לה יש כבר חצי שנה רישיון...נכון זה לא הרבה בכלל אבל אתם עושים מנהיגת ג'יפ תורה מסיני.....יש לה חצי שנה רישיון והיא מיצתה אותו..אני לא רואה שום בעיה עם זה שהיא החליטה לנהוג ולהחזיר את חברותיה השיכורות הביתה

מה שאני כן לא מבין זה : באם היא ידעה שנסיונה דל, והיא נוהגת על רכב לא מוכר....למה לנסוע מהר כלכך עד כדי התהפכות ?.....וסיבוב מסוכן שמה מסוכן....אין שום מקום בארץ שאם נוסעים בו בהתאם לתנאי הדרך...אתה תתהפך כי לא הכרת את מבנה הכביש....המקסימום שיקרה לך זה שתגיע לסיבוב בהפתעה ואז קצת תת היגוי...טיפה היגוי יתר בלימה מקסימום...אבל מפה עד התהפכות ? הדרך ארוכה....היא נסעה מהר ובצורה לא שקולה - וזאת הבעיה ה-י-ח-י-ד-ה

1)אני שיש לי רישיון כ -7 שנים כמעט נכנסתי לתת-היגוי בעיקולים מסוכנים ולא נסעתי מהר כלל.

2)תורה מסיני, לא תורה מסיני, אף אחד לא נוהג טוב על כלי חדש בפעם הראשונה.

3)גם אני לא רואה בעייה עם זה אילו היה לה ניסיון על הכביש.

4)על זה אנחנו מדברים. משוואה פשוטה : ניסיון מועט בכביש+ רכב לא מוכר + לחץ חברתי + תנאי כביש = סיכוי גבוה לתאונה.

5)אין דבר כזה מקסימום ומינימום ובלה ובלה בנהיגה. צריך לדעת לנהוג. אני תמיד אומר שאם אנשים היו מתעסקים נטו בנהיגה (ערניים, לא מדברים בסלולרי, קשובים לתנועה, וכו'), רוב תאונות הדרכים לא היו קורות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הראל - אני רואה שגם אתה מרעננה - אולי אתה מכיר את הילדה ולכן מנסה להגן עליה?

אז תן לי לספר לך - לא הייתי עושה אותו הדבר. בטוח. לנהוג בפעם הראשונה בלילה על רכב לא מוכר, כשאני עייף אחרי מסיבה, לנסיעה של שעה לפחות? נראה לך באמת??

אם הילדה לא ידעה לנהוג כמו שצריך, ואבא שלה השביע אותה שלא תנהג - אז היא לא הייתה צריכה לנהוג, נקודה.

וזה לא שהילדה עם הג'יפ לא אשמה - היא לא הפעילה שיקול דעת (לא שיכלה, תחת השפעת האלכוהול) ובכלל - לא הייתה צריכה להשתכר מלכתחילה - מה היא חשבה לעצמה?

ובנוגע לשפה שלך - אתה מוזמן למתן אותה - אין טעם לקרוא לכולנו פלצנים.

ולעתיד - עזוב מה החוק מתיר - צריך לפעמים להשתמש בהגיון. אם היא לא נהגת טובה, וזה הפעם הראשונה בלילה על ג'יפ עם חבורת בנות צווחניות ושיכורות מאחור - היא הייתה צריכה לדעת יותר טוב... (בתרגום עלוב מאנגלית)

ובנוגע להתהפכות - מסתבר שקל מאוד להתהפך עם ג'יפ. אבא של חבר שלי, בעל ב.מ.וו 730. היה נוסע איתה הרבה לאילת, והוא ממש לא נהג מירוצים. בפעם הראשונה שהוא נסע עם הג'יפ שלו (פראדו) לאילת - הוא התהפך. מסתבר שהכלים האלו באמת הרבה פחות יציבים מפרייבטים (ולא רק מ-730). מספיק שהיא פספסה פנייה, ירדה מהכביש, ומרכז הכובד הגבוה היה לה לרועץ...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

as a new driver i drove sometimes at my friend's car when they were tired, or drunk.

and i dont see nothing wrong about it, becuase i wont call my dad/mom and tell them at 4 a.m to come and pick me up 70 KM from my house. (that is the main reason why almost allways i came with my car and i drove...).

but!!! when i drove on a car who wasnt mine - i drove as carful as i could be. even if the roads were clear i didnt drive fast. its not my car.

so,

the girl did the right thing when she drove back home.

the girl did the wrong thing when she probably drove fast.

Back to the original - NC again.

פורסם

הסיבוב בירידה של זכרון אכן בעייתי. הוא מפתיע, ובירידה חזקה. מי שלא מכיר יופתע בקלות. והמון רכבים כבר איבדו שם שליטה... :?

בקשר לאשמה, לדעתי הילדה עם הג'יפ היא האשמה, כי היא אמרה לחברה שלה שיש לה ביטוח. ובכלל, מי לעזעזל שותה כשהוא מוציא אותו?!?!?

:evil:

• תוכן חדש...