Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עריכה : שכחתי לציין שהיא אוטומטית.

לאחר שיום שלם חפשתי וקראתי בפורום, ולא מצאתי מידע קונקרטי לגבי השאלה שלי - הנה היא באה!

בשעה טובה ומוצלחת, אני מתפטר מרכב שנת 2007 ליסינג (מאזדה דרעק 3) וקונה מההורים שלי לאון 2002 מנוע 1800

לא טורבו מאובזרת עם בקרת אקלים רדיו מקורי וכ"ו.

לרכב יש 130000 ק"מ, אני מכיר אותו מצויין, יודע מן הסתם איפה טופל וכ"ו.

עכשיו לנקודה, אין לי כסף לקנות לאון טורבו כרגע, (שזה משהו שבאמת הייתי רוצה, אפילו איביזה, אבל יותר לאון),

מה האופציות העומדות לרשותי על מנת לשפר את ביצועי התאוצה של הרכב כדי שיהיה קצת יותר חזק?

המטרה אינה אחיזת כביש עילאית, או משהו בסגנון אלא קצת יותר Punch במקרים שצריך ללחוץ ורוצים להנות.

הגדרתי לשיפור "קצת" היא : אם הרכב כרגע עושה לדוגמא מ 0-100 ב 11 שניות, שיעשה ב 10, לא משהו דרמטי.

והמספרים סתם מהראש, אני מתאר לעצמי שהם לא נכונים. חשוב לי שלא יהיה משהו קיצוני, אני רוצה להמשיך לשמור על האמינות שהרכב הזה הפגין עד היום, ושצריכת הדלק הגם ככה גדולה לא תגדל בהרבה.

תודה מראש,

איתם.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

הרכב שלך, כמו שציינת הוא ללא טורבו. 125hp 20v

שינוי תוכנת ניהול מנוע (צ'יפ) תוסיף בין 10-12 כ"ס להספק ו-3 קג"מ למומנט.

כדאיות שיפור זו או במילים אחרות התמורה שאתה מקבל ביחס למחיר של אותה תוכנה, נתונה לשיקולך.

פורסם

אם תריץ חיפוש על שיפור של גולף 2.0 או 1.6 אוטומט, תקבל פקספקטיבה על אופציות השיפורים שלך.

בגדול, יחס כ"ס למחיר הוא פשוט שערורייתי.

סע רגוע ותחסוך לרכב ספורט אמיתי בבוא הזמן.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

תודה על התגובות,

אני לא רואה כסף זמין בזמן הקרוב להשקיע ברכב ספורט אמיתי אפילו יד שניה,

ולכן, אם אני יכול לקבל קצת יותר מהרכב שלי בתוספת כסף לא גדולה במיוחד, זה ישמח אותי.

אני נהג רגוע באופן כללי, 400,000 ק"מ במצטבר מאחוריי ללא דוחות וללא תאונות. (למעט שלט נהג חדש לפני 8 שנים...)

אבל עדיין נוהג קרוב לשעה כל יום, ולפעמים משתגע מכל מיני נהגים שלא שמים לב איך הם זולגים לנתיב שלי בלי לאותת בלי להסתכל במראות וכ"ו, במקרים כאלה האקטסרא כח לברוח מהסכנה חשובים לי.

10%~ שיפור בביצועים עם צ'יפ ואולי פילטר Inbox נשמעים לי מצויין בתנאי שלא יזניקו את צריכת הדלק בהרבה ולא יגרמו לרכב

לעשות יותר רעש, אני לא מחפש Show.

האם פילטר Inbox גורם לשינוי ברמת הרעש של הרכב?

מה לגבי צריכת הדלק של הרכב עם צ'יפ?

תודה!

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

פילטר INBOX לא יעשה הבדל (בטח לא משמעותי) בצליל מכיוון שהתיבה המקורית משתיקה את צליל היניקה.

לעניות דעתי, חבל להשקיע כסף באוטו שהוא "לא זה". סע איתו כמו שהוא, תחסוך, ותקנה רכב בעל פוטנציאל שיפור גבוה יותר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
inbox רועש קצת יותר בין 1500 ל 3500 וגם נשמע קצת שונה בנסיעה.

ב 20VT אחרי שינוי תוכנה צריכת דלק עולה בכ 1.5 ליטר לכל 100 ק"מ.

בנסיעה רגועה, צריכת הדלק אפילו תשתפר (בתוך העיר: כ-1 ק"מ נוסף על כל ליטר) עקב קבלת מומנט יותר גבוה בסל"ד הנמוך.

* "הצמדת דוושת גז לריצפה" בהחלט תבזבז יותר דלק, מאשר בנסיעה ללא תוכנה.

פורסם

אינני מתכנן להצמיד את הדוושה לרצפה לעיתים קרובות,

בעיר זה פשוט מסוכן - ומחוץ לעיר זה אולי יקרה 2-3 פעמים בשבוע, עברתי את התקופה הבזבזנית, עכשיו זה זמן לחסוך (:

חברים קיבלתי הרבה מידע,

תודה על העזרה - אחשוב על הנושא ואגבש החלטה.

בברכה,

אני.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

היה לי לאון 2002 1800 ......................................אבל טורבו ואפילו 4X4 ...

ויש לי במשפחה כזה נוסף, גם 2002, גם 1800 ..............אבל אוט' וללא טורבו ...

אתה יודע מה ההבדל ביניהם ??? ... ההבדל הוא כמו בין שופט לשפוט !

הדבר היחיד ששוהו להשקיע (אם בכלל) זה צמיגים טובים, ואולי מתלים ספורטיביים + בושינגים קשיחים בעיקר במתלה הקדמי, כדי לפצות על רכרוכיות היתר של השילדה שזהה לחלוטין לכל שלדות ה MK4 של VAG

My 2 Cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
היה לי לאון 2002 1800 ......................................אבל טורבו ואפילו 4X4 ...

ויש לי במשפחה כזה נוסף, גם 2002, גם 1800 ..............אבל אוט' וללא טורבו ...

אתה יודע מה ההבדל ביניהם ??? ... ההבדל הוא כמו בין שופט לשפוט !

הדבר היחיד ששוהו להשקיע (אם בכלל) זה צמיגים טובים, ואולי מתלים ספורטיביים + בושינגים קשיחים בעיקר במתלה הקדמי, כדי לפצות על רכרוכיות היתר של השילדה שזהה לחלוטין לכל שלדות ה MK4 של VAG

My 2 Cents

ליאור

הבנתי אותך,

בנתיים אני לא הולך לשנות כלום, אפרופו לאון 2002, ביום שישי שמתי רדיו Blaupunkt עם BT,

ביציאה מהמתקין לא היו לי ברקסים, לאחר בדיקה קצרה גילינו שהצינור וואקום יצא מהמקום כי הוא היה יבש לחלוטין ומפורר לחלוטין בקצוות שלו, ממש 3 ס"מ של סדקים, אמרתי תודה למתקין הרדיו שהציל את חיי (אם זה היה קורה באיילון...)

שמתי איזולירבנד ונסעתי למוסך.

אני ממליץ לכל מי שיש לו לאון כזו בשנתון כזה לבדוק את הצינורית, בקשתי במוסך שיעבור על כל הצינורות שקשורים לברקסים ומנוע והוא אמר שהכל נראה טוב חוץ מהצינור הזה.

אם מישהו מעוניין אצלם את זה ואעלה תמונה כדי שתדעו באיזה צינור מדובר. (התיקון עלה 50 שקל, הסכנה אין סופית) ואגב הרכב בכלל לא ידע שאין ברקסים, לא נורה אדומה ולא כלום.

(אגב הדוושה עבדה, אבל היה צריך כח של פיל כדי לבלום, בקושי את הסרק של Reverse הצלחתי לבלום).

עריכה : זה קרה אצל המתקין רדיו כי הוא העביר כבל מהמצבר למגבר של הסאב וופר, ונגע בצינור וואקום.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

איתם, ליאור דיי סיכם נכון את המתחרש והצפוי להתרחש.

שיפור של לאון כזאת (אפילו בשנייה הבדל של זינוק מהמקום) עלול לעלות לך אף יותר מקניית

דגם ספורטיבי דומה.

זהו דגם דיי מסורס אם ההשקעה הכספית לא תהיה גבוהה מאוד.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
תחליף מוסך, ומהר, אלו דברים שחייבים לראות בטיפולים שוטפים.

אהה כן, זה היה המוסך בכרמיאל שההורים שלי טיפלו בו, הם התנצלו 1000 פעם, אבל התנצלויות לא באמת מועילות...

את ההחלפה של הצינור כבר עשיתי במוסך אחר - למוסך ההוא כבר הסברתי שזה נגמר -> יש רק מערכת אחת חיונית ברכב, וזוהי מערכת הבלימה, המינימום זה לעבור על השרשרת רכיבים שהמערכת הזו משתמשת בהם בטיפול 15000 כדי לראות שהכל במצב כזה שהוא ישרוד עוד 15000 ק"מ.

לא לראות את זה זו פשוט בושה, חיפוף ורשלנות, יותר גרוע שגם קבלתי מדבקה שהרכב מוכן לחורף (;

(מוכן להרוג אותי בחורף)

בנתיים אני חושב שיש לי בעיה בטרמוסטט (אולי תרמוסטט?) וכמו שהמליצו לי כאן פעמים רבות, אלך בקרוב למוסך רון.

(למי שסקרן כבר כתבתי על הבעיה בשרשור אחר, במשפט אחד - הרכב מתחמם לאט מאוד 30 דקות לפעמים, אבל לא מתקרר בנסיעה בכביש מהיר בירידה, כראה טרמוסטט קצת דפוק)

קצת מבאס להיות 4 שנים עם ליסינג, ללא תקלה אחת, ואז שבוע עם רכב פרטי וכבר 2 דברים דורשים תחזוקה :)

אבל זה מה יש כשקונים רכב 2002 לעומת ליסינג חדש מהתנור.

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...