Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.

אנו מעוניינים ברכישת רכב חדש אשר יצטרף לרכבנו הראשון (טויוטה פריוס 20088) לצורך נסיעות עירוניות בירושלים, אך בעל אפשרות לבצע יותר מכך (נסיעות בין עירוניות..).

בסופו של מחקר מצדי וקריאת אינספור ביקורות, המלצות וכד'- האפשריות הן:

סוזוקי סוויפט.

טויוטה יאריס.

דיהטסו סריון.

כאשר עיקר ההתלבטות-

סוזוקי סוויפט- אין עוררין כי הוא רכב נהדר מכל הבחינות, אך צריכת הדלק אינה כה טובה (התרגלנו לפריוס :wink:).

טויוטה יאריס- אנו אוהבים את טויוטה מאוד, צריכת דלק נהדרת- אך בעקבות תיבת ההלוכים הרובוטית, אשר טרם שמעתי דעה נחרצת בעניין. האם כל ההתנגדות אליה, מכיוון שדרוש טיפה מיומנות והרגל, ואולי חוסר נוחות פעוט? או שמא חוסר אמינות, איכות, ובכלל לא כדאי מסיבות אמיתיות מלבד קצת פינוק והרגלים.

דיהטסו סיריון- לפי מה שקראתי, ללא תקלות, צריכת דלק טובה, מנוע של יאריס. אך פחות רצינית (אשמח לביאור מהותי של המושג) ויותר 'צעצועית' (כנ"ל- אשמח לביאור המושג). האם ישנה התנגדות מהותית בדבר הרכב? (או בהעדפת האחרים על פניו).

-נכון לעכשיו, הספק הוא בין סוויפט ליאריס (כאשר אם באמת העניין עם הגיר הרובוטי הוא עניין של מה בכך- ישנה עדיפות ליאריס= צריכת דלק טובה. אך אם תיבה זו באמת אינה ממולצת- סוויפט עטורת השבחים).

בנוגע לסריון- אם מישהו יכול לספר בשבחה מעט יותר (או להפך)- ולשכנע מדוע כן, או שמא לא- זו עזרה גדולה עבורי.

כאמור, התקציב הוא כ100K.

אשמח לעזרה זריזה, מכיוון שעלי להחליט עוד השבוע.

תודות! וחג אורים שמח!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מדובר על נסיעות בתוך ירושליים בהחלט הייתי מוותר על היאריס שלא יודעת לבצע בעצמה זינוק בעליה ובירושלים ההררית והצפופה זה עשוי להיות בעייתי ולגרום לצרות.

הסיריון והסוויפט שתיהן בסוף הדרך והמחליפות שלהן כבר הוצגו. למעשה הסוויפט החדשה אמורה להתחיל להימכר בארץ בתחילת שנה הבאה.

אני ממליץ לבדוק את מאזדה 2 המחודשת שמציעה תא נוסעים משופר ונעים יותר.

האחיות איביזה, פולו ופביה יכולות בהחלט להתאים והן מודרניות בהרבה מהסיריון המיושנת לדוגמה.

גם פיג'ו 207 בדגם ה-1.6 הלא רובוטי יכולה להתאים אך לחרוג מעט מהתקציב.

יונדאי I20 גם כן מתאימה לדרישות ולמרות עיצוב מעט מבוגר היא מציעה חבילת איבזור טובה מאוד.

בהצלחה וחנוכה שמח.

פורסם

1. אתה מדבר על רכב עירוני, אבל מכניס את צריכת הדלק לשיקולים. מה הנסועה הצפויה? אם מדובר בנסועה לא גדולה נושא הדלק אינו משמעותי.

2. לגבי היאריס - לפני כ-3 חודשים שקלתי לרכוש אותה, כחיפאי נושא הזינוק בעליה הטריד גם אותי, אבל כיון שאני כל כך מורגל בשימוש בבלם היד (אפילו באוטומטי סטנדרטי) לא הרגשתי שזו בעיה, אם כי אפשר להשתמש בהעברה זריז של הרגל מהבלם למאיץ. אם אתה שוקל לרכוש יאריס קח את זוגתך וצאו לנסיעת מבחן. אני עשיתי זאת ללא צורך בתיאום (הסוכנות בנשר מחזיקה רכב לצורך זה, אני מניח שזו מדיניות יבואן, צור קשר עם הסוכנות בירושלים), אישית נהניתי מאד מהנהיגה על הרכב הרובוטי, אשתי פסלה אותו מיד. בעיה חמורה ביאריס היא אבזור לקוי, כולל חסר באבזור בטיחות, אלא אם משהו השתפר בשבועות האחרונים.

3. הסוזוקי סויפט עומדת להיות מוחלפת בדגם חדש, יותר גדול. קיים גם דגם קצת יותר קטן - הספלאש - בדוק אם הוא מתאים לצרכיך. אולי תהיה הנחה כלשהי על הסויפט היוצאת. אישית יש לי נסיון מצויין עם סוזוקי (באלנו אחד, שלוש ליאנות ומזה כ-3 חודשים SX4) אבל כאמור, לא עם הקטנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל אני ממליץ למי שהולך לרכוש רכב ב-100 אלף שקל ללכת לעשות בו נסיעת מבחן.

ככה תדעי אם מפריע לך שהסיריון "צעצועית" או תיבת ההילוכים של יאריס מעצבנת אותך.

הסיריון רכב מצויין ומרווח, אמין מאוד, זריז ובעיקרון - יש עליו המון מילים טובות.

מצד שני הוא מיושן קצת ומוחלף בימים אלו, בנוסף הוא מרגיש פשוט מאוד מבפנים ואולי לכך מתכוון המושג "צעצועי".

הסוויפט גם ותיקה מאוד ומחליפתה הוצגה כבר לדעתי.

היאריס - אני לא מוצא לה צידוק אמיתי.

אופציה נוספת היא היונדאי I20, אף על פי שאני רואה שהקו היפני שולט בבחירות שלך, אני יכול לומר לך שיונדאי לא נופלת בכלום מאף אחת מהאופציות שהצעת, היא מודרנית יותר מכולן, מאובזרת, אמינה ומחירי החלפים שלה זולים יחסית.

אני מרגיש כאילו לא ראית אף אחד מהרכבים האלו באולם התצוגה ובטח שלא נהגתם באף אחד מהם.

אז קודם כל אני ממליץ ללכת לאולמות התצוגה ולברר פרטים כמו שצריך. לבדוק את האוטו, לשבת בו, מקדימה, מאחורה, לפתוח בגאז' לראות מה הגודל והאם הוא נוח להטענה.

האם הכסא נוח, האם הכל ממוקם בתורה נוחה, האם יש מספיק מקום לראש ואין איזה משהו שמפריע.

אחרי זה לראות מה התנאים ומה יש במלאי.

ובסופו של דבר גם לעשות נסיעת מבחן.

אנשים בחיים לא יקנו חולצה יקרה בלי למדוד אותה אבל אוטו בלי לנהוג עליו לפני זאת נורמה. מוזר :roll:

פורסם

אני מאוד מסופק אם מי שמלכתחילה גדר ההתלבטות שלו נוגע לתוצרת אסיה בלבד, יסכים לאפשרות שקיימת יבשת הנקראת אירופה. אם אני טועה, אפשר להוסיף גם גרנדה פונטו, C3 ,207 ואולי עוד משהו.

פורסם

הייתי היום בסוכנות יונדאי- ובחנתי את הI20 כפי שהמליצו פה.

הרכב מרווח יחסית, ומאובזר יותר מהאחרות- גם בבטיחות (מזדה 2 גם היא, אך במחיר יקר יותר).

ובתוספת לא גדולה בכלל, ניתן אף להצטייד במנוע 1600

שאלתי- האם יונדאי, בשם הטוב, מגיע למקומם של סוזוקי וטויוטה?

האם אכן זו בחירה עדיפה? (הרכב במחיר כמעט זהה, מאובזר, ובטיחותי יותר, ואולי מעט יותר מרווח).

פורסם

לדעתי אין שום בעיה עם הגיר של היאריס. הוא נראה לי כמו האוטו הנוח מבין ה-3, אך כמובן שנוחות הנסיעה באה על חשבון תחושת כביש שעדיפה בסוויפט. הכל שאלה של מה אתם מחפשים.

לדעתי כדאי לעשות נסיעת מבחן על היאריס ולהמשיך משם.

פורסם

רכבי יונדאי הנמכר כרגע (אולי מלבד האקסנט העתיקה) הוא מודרני ובהחלט מתחרה בכבוד במתמודדות היפניות.

ה-I20 אמנם מעוצבת בצורה קצת מבוגרת ומשעממת ביחס למתחרות היפניות והאירופאיות אבל מדובר ברכב מאוד נעים ונוח וכמו שכבר נוכחת לדעת מאובזר בצורה טובה שלא מקובלת בקטגוריה כמו מראות מתקפלות וגג שמש. אני לא רואה צורך במנוע הגדול יותר אבל מומלצת נסיעת מבחן בשניהם כדי לקבוע.

בהצלחה וחנוכה שמח.

פורסם

מנוע ה-1.6 חזק יותר ובירושלים עודף כוח זה רק לטובה.

מצד שני גם תצפי שהעלות של הדלק תהיה מעט גבוהה יותר - לא באופן משמעותי.

בהחלט ניתן להסתפק במנוע ה-1.4.

מציע לך בחום, לעשות נסיעת מבחן בכל אחד מהרכבים.

בנוגע ליונדאי כמותג - כמו שאמרו הם מזמן לא מרגישים נחותים מאף אחד מהמותגים האחרים.

הם הוכיחו את עצמם דרך חברות ההשכרה והלסיניג ודרך הצבא - ולמרות התעללות הקשה שהרכבים האלו עברו הטענה היחידה שנשמעה היא על צריכת דלק גבוה יחסית שהשתפרה עם המעבר ממנועי ה-1.3 למנועי ה-1.4.

פורסם

סוויפט - הדור החדש בדרך (וצריכת הדלק שלו טובה יותר משל הקודם).

יאריס - אבזור קצת נמוך, רמת בטיחות לא מקסימלית ותיבת הילוכים מעצבנת (שמחייבת נסיעת מבחן לפני הקנייה).

סיריון - מיושנת ולא מומלצת.

יונדאי i20 - "חבילה". לא מצטיינת אבל גם לא נופלת בשום דבר. עסקה טובה.

פיאסטה - טובה יותר מה-i20 במרבית הפרמטרים למעט ביצועים ו(ככל הנראה) שמירת ערך.

מאזדה 2 - קצת יקרה יותר, מרגישה יותר פשוטה מהפיאסטה אבל שמירת ערך מצוינת בינתיים.

יש כמובן גם סיטרואן C3, פולקסווגן פולו, סקודה פאביה וכדומה. כולן ראויות - תלוי למי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האמת אני בדיוק מחפש רכב חדש בתקציב זה, לתקופה של כ5 שנים בחיפה (עליות)

אני אציג כאן את תוצאות הסקר שוק שלי

מקווה שזה יעזור לך או לכל אחד אחר שמחפש רכב בתקציב זה.

חשוב לי: אמינות, כניסת AUX לרדיו (לחיבור, פלאפון GPS ומוזיקה), עדיפות לידני, עדיפות לשלוש דלתות, עדיפות לאוטו עם מראה צעיר

הדיהטסו וסוזוקי נפסלו אצלי בגלל מראן החיצוני (טעם וריח אין להתווכח)

איני מחבב רכבים צרפתיים עקב סטיגמה של חוסר אמינות ועלות תיקונים יקרה (אם כי אולי זה כבר לא רלוונטי בזמננו, בכל זאת יש לזכור שהיצרניות הצרפתיות כמעט פשטו רגל לפני שנתיים)

לכן נשארתי עם: פולו ידנית, יאריס, איביזה CS, יונדאי i10 או i20, פיאסטה, מאזדה 2 ופאביה

פולו הידנית, קצת מעל 90 אלף שקל, באה עם מנוע מיושן, די חלש ואוכל דלק, לגירסת הDSG (רובוטית) יש מנוע 1.2 אך חדיש שופע כוחות סוס, לצערי הדגם עם המנוע החדש עולה הרבה מעל 100 אלף

איביזה CS 1.6

יתרונות:מאד מאבזרת (שליטה על המערכת מההגה, 6 רמקולים, סיוע בזינוק בעליה, חיישני לחץ אוויר צמיגים, בקרת שיוט), לדעתי נראית ממש טוב, קופה

חסרונות: קצת מעל 100 אלף, מקיף יקר יחסית, כ4000 שקל. החיסרון הוא שלפני מספר חודשים היבואן חילק מאות של איביזה 1.4 ב88 אלף שקל (ועכשיו הן מציפות את יד 2) לכן צפוי איבוד של כ5 אלף במחיר מחירון. כמו כן יש שמועות שהיבואן יפתח במבצע דומה לגירסת ה1.6 CS ויחלק אותה ב94-95 אלף (תחליף אותה איביזה חדשה עם המנוע החדש של פולו, ראה מעלה). לכן מבחינת שמירת ערך רכב, מסוכן לרכוש אותה ב100

עדיין צפויה נסיעת מבחן

לפני הכל, יומר לטובת יונדאי שהם נבחרו כנותני השירות הטוב ביותר לשנת 2009 ע"י דה מרקר, ויש לי כבוד לסקרים של דה מרקר.

יונדאי i10, מצד אחד לא סופר מיני, מצד אחד מיני שאוכלת הרבה דלק. אין שליטה על הרדיו מההגה, יקרה משמעותית מאלטו של סוזוקי שדומה לה מאד (ואם כבר אלטו, אז למה לא רכב צעצוע?).

יונדאי i20, לצערי לא הייתה גרסת שלוש דלתות (מצעיר מאד את מראה הרכב), תיבה אוטומטית מיושנת ב1.4 או ידנית 1.6, ה1.6 הרבה מעל 100 אלף, פחות חסכוני בדלק לעומת יאריס, לאחר הצצה במחירי יונדאי גטס ביד 2 יש לי רושם שיונדאי מאבדים מהר מערכם, במיוחד לעומת יאריס.

פיאסטה

יתרונות:אהבתי את הגימור בפנים, נראית חמוד לטעמי, יש 7 כריות אוויר, 6 רמקולים, AUX, מוניטין טוב של הפיאסטה הקודמת כרכב שיכול לסחוב (עם תיקונים) שנים, לכן סביר שישמור פחות או יותר על ערכו

חסרונות: אין ידני, רק רובוטית, מנוע יחסית חלש, אוכלת יחסית הרבה דלק לעומת כוח המנוע, , קצת מעל 100 אלף שקל, אולי עם היה ידני ב90 פלוס הייתי לוקח

עדיין צפוי נסיעת מבחן, אגב מכותבי הפורום פה שמעתי הרבה תשבחות על הרכב.

מאזדה 2 פסלתי בגלל תצרוכת דלק גרוע, זאת הייתה טעות?

פאביה, השארתי טלפון לסוכנות ולא חזרו אליי... הפסד שלהם

יאריס, השארתי לסוף כי בינתיים היא המובילה מבחינתי.

יתרונות: שמירת ערך מטורפת (כל המפקפק שיחפש יאריס ביד 2), אמינות, גימור לא רע (AUX, מחשב דרך), צריכת דלק נמוכה מאד יחסית ל100 כוח סוס שלה, זריזה על הכביש, מקיף זול יחסית, כ3000 שקל.

חסרונות: משעממת, מרגישים מאד את מהמורות הכביש (מתי כבר ילמדו האסייתים לעשות מתלים)

ייתכן שחסכון הדלק נובע מההילוך השישי, כלומר, אולי האוטו חסכוני אבל בידני צריך לעבוד קשה כדי לחסוך (יחס העברה של השישי הוא 0.7, אך איני יודע את היחס הסופי).

מכל הרכבים התרשמתי בסוכנויות הרלוונטיות.

אגב, שמתי לב, שהרבה מכותבי הפורום לא אוהבים את טויוטה, לדעתי זה לא נובע מאיכות הרכב אלא מכך שאנשים שכותבים בפורום למכוניות, אוהבים את הטעם באוטו, ליאריס אין טעם.

בעיני, יאריס היא החנונית של הכיתה, איביזה היא הפרחה של הכיתה

בשביל סטוץ, הייתי הולך על הפרחה, אבל למערכת יחסים של חמש שנים, עדיף החנונית לא?

או שבסוף נלך על פיאסטה...

גילוי נאות: האוטו האחרון שלי, סיאט ישנה 1.6 קופה, ואהבתי אותה עד שהמוות הפריד בינינו (שלה, למזלי)

פורסם

אגב, שמתי לב, שהרבה מכותבי הפורום לא אוהבים את טויוטה, לדעתי זה לא נובע מאיכות הרכב אלא מכך שאנשים שכותבים בפורום למכוניות, אוהבים את הטעם באוטו, ליאריס אין טעם.

מי מכותבי הפורום שלא אוהב את הרכבים של טויוטה עושה זאת מסיבה טובה, הרכבים שלהם משעממים וגורמים לפיהוק.

עוד בעיה גדולה שגרמה לסלידה בשנים האחרונות היא התיבה הרובוטית שהצמידו ליאריס והקורולה.

אבל בסופו של דבר יש פה התייחסות של כל מכונית לגופה, היאריס היוצאת הייתה מאוד מומלצת בפורום.

• תוכן חדש...