Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

היום, כשחזרתי מהצבא, באתי להדליק את המחשב וחשכו עיני.

המחשב לא זז, ממש בקטע רע. הכל לוקח המון המון זמן.

למשל, הטעינה של הxp לקחה משהו כמו 5 דק' עד שהיא נכנסה לווינדוס.

וגם הווינדוס לא זז, המחשב כל הזמן נתקע. מבירור קטן שערכתי, מתברר שהאחיינים הקטנים שלי

ישבו על המחשב, וכנראה הם הסיבה לבעיות שלי.

מדובר במחשב חדש יחסית בן ארבעה חודשים. בקושי נכנסו ממנו לפורנו וגם עם כן רק לאתרים מוכרים:lol:

בכל מקרה, אני אובד עצות, אני לא רוצה לפרמט את המחשב מכיוון שיש לי עליו המון חומר חשוב שלא שמור בכונן D.

חשבתי לקחת את הארדיסק, ולחבר אותו למחשב אחר בבית, ולנסות לנקות אותו מוירוסים. האם זו שיטה טובה?

האם יש עוד שיטות שאני לא מכיר?

אשמח לקבל עצות ממבינים בתחום.

תודה רבה:arrow:

תמיר.

פורסם

לא צריך ישר לרוץ לפרמט, אפשר קודם לנקוט אמצעים פחות דרסטיים.

תנסה עם CCleaner או תוכנה דומה, תגיד לה לנקות את כל הזבל ולסדר את הרג'יסטרי.

תפעיל סריקה ב AD aware וכו' כדי להפטר מטרויאנים ועוד זבל שהיה עלול לבוא דרך האינטרנט.

תריץ סריקה עם אנטי וירוס כדי להפטר מעוד כל מיני דברים מפוקפקים שיכלו להגיע מאיפשהו.

ואפשר גם לנסות defragment על C, שגם יכול לעזור במשהו.

תבדוק איזה תהליכים רצים ברקע ותראה איזה תוכנות מופעלות עם עליית המחשב, יכול להיות שתמצא שם דברים מוזרים ומיותרים.

V5

פורסם

לפני שאתה משתמש בתוכנות חיצוניות לבדיקת הכונן או לתיקון הרג'יסטר של החלונות, השתמש במה שחלונות נתנו לך..

אני מתכוון כמובן לSYSTEM RESTORE.

הפעל את המחשב מחדש, לחץ F8 לפני עליית החלונות כדי להגיע לתפריט בחירת האפשרויות המתקדמות והעלה את המחשב במצב בטוח - SAFE MODE.

לאחר שהמחשב יעלה במצב בטוח הוא ישאל אותך אם אתה מעוניין להפעיל את הSYSTEM RESTORE או להמשיך לעבוד במצב בטוח.

בחר להפעיל את הSYSTEM RESTORE.

תופיע לך טבלה חודשית עם תאריכים, חלקם יהיו מודגשים, אלו תאריכים בהם החלונות יצר נק' שחזור מערכת.

בחר תאריך מודגש מלפני התאריך בו באו אליך הילדים ובחר לבצע שחזור למערכת.

המתן כמה דקות עד שהחלונות יסיימו את פעולת השחזור ויפעילו מחדש את המחשב.

ראה אם הסתדר המחשב וחזור לעדכן.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

בוקר טוב,

ארז, עשיתי את מה שאמרת כבר אתמול.

השחזור לקח 3 שעות והמצב נשאר אותו דבר.

נראה לי שאני צריך באמת להתקין כמה תוכנות ולנקות את הזבל..

נראה לי זה יקח שנתיים..:-(

תמיר.

פורסם
בוקר טוב,

ארז, עשיתי את מה שאמרת כבר אתמול.

השחזור לקח 3 שעות והמצב נשאר אותו דבר.

נראה לי שאני צריך באמת להתקין כמה תוכנות ולנקות את הזבל..

נראה לי זה יקח שנתיים..:-(

לא שנתיים, אבל כמה שעות במצטבר. אין כלי של הוקוס פוקוס בחמש דקות, וחלק מכלי הניטור צריכים זמן לריצה (לפי נפח תכולת המחשב).

תשקיע קצת במחשב שלך, מה קרה? כנראה הותקנו אי אילו תוכנות/צרות, שאינך צריך והן גוזלות משאבים רבים.

בצע את מה שטיסן כתב על תוכניות שעולות באיתחול. יש גם תוכנות שמאפשרות לעשות את זה יותר אלגנטי וברור, לי יש משהו שנקרא startup. יש המון כלים כאלו וחינמיים. כל שם שיש שם תוכל לחפש בגוגל, תקבל מייד מידע מה זה.

אין שום סיבה נראית לעין לפרמט (אפשר לשמור את המידע בצד ולהחזירו, אבל מה עם כל הדרייברים ותוכנות שהתקנת, זה סיפור לשחזר את כל אלו).

לך לאתר של spybot (תוכנה ישראלית חינמית מומלצת בעולם ל"חיטוי מחשב") תוריד, תתקין תריץ.

נדמה לי שבאתר של superantispyware יש אפשרות לבדיקה חינמית.

ובדיקת וירוסים כבר אמרנו?

זה לא סיפור כזה קשה. רק זמן וסבלנות.

עריכה: הכנס ללוח הבקרה, הוספה/הסרה של תוכניות - ותסיר את כל מה שהתווסף בזמן שלא היית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תעלה את המחשב במצב safe mode with networking

כנס לאתר הזה:

http://www.bezeqint.net/PageText.aspx?cc=0102061405

בצע סריקה למחשב.

כנס ללוח בקרה/תוכניות ותכונות (או "הוספה או הסרה של תוכניות" אם יש לך עדיין איכספי)

תעיף משם כל דבר שנקרא TOOLBAR או סתם נראה חשוד.

להבא שים סיסמה על המחשב.

רצוי גם שהאופציה הבאה תהיה מסומנת:

attachment.php?attachmentid=221823&stc=1&d=1290765169

כך שאם אתה מתרחק מהמחשב לזמן מה, הוא ננעל אוטומטית.

ותתקין אנטיוירוס רציני על המחשב (משהו בסגנון NOD32/קספרסקי/נורטון).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האם הם שינו לו את ההגדרות במקרה?

האם ניסית להעיף מבט בביוס לראות שהכל תקין שם?

יש אתרים דיי חזקים של בדיקת ווירוסים און ליין, שגם הם עוזרים לפעמים. שווה בדיקה.

לסיום, יכול להיות שבתור "מעשה קונדס" הם מחקו לך כמה קבצים מהווינדוס? באחת הפעמים שניסיתי להיפטר מהאיכספי שלי, ולא הצלחתי לפרמט, ניסיתי למחוק את כונן C ידנית, אבל המנייאק עלה, עם אותם הסימפטומים שאתה מתאר. בסוף אגב הצלחתי לפרמט, כבר לא זוכר איך... לפחות ה-7 הרבה יותר ידידותית למפרמט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...