Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאלה שלי, אז מנהלים- תעבירו את הנושא לפורום המתאים במיקרה הצורך.

מה המשמעות מבחינה בטיחותית וכספית של תאונה שכתוצאה ממנה נדרש להחליף מכסה מנוע?

(אני בודק רכבים לקנייה ומצאתי רכב שהמוכר טוען שהוא התנגש במישהו מאחור במהירות של 20 קמ"ש , וכתוצאה מכך הוחלף המכסה מנוע... אני מעדיף שלא לפרסם את דגם הרכב אם זה לא קריטי לתשובה)

תודה לעוזרים :)

נ.ב.: 1. המוכר טוען שאין פגיעה בשילדה. 2. אני עושה שיעורי בית כדי להגיע לבדיקה מוכן שלא ימרחו אותי- אני לא מתכוון לקחת את הרכב ללא בדיקה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אם מדובר במרצדס S קלאס חדשה - יש לזה ירידת ערך משמעותית.

אם מדובר בפיאט אונו שנת 94, ותיקנו יפה - זה דווקא יכול להעלות את הערך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כל חלק שניתן לפרק אותו מהרכב עם ברגים (קרי דלת, מכסה מנוע, מכסה תא מטען וכו') אין לו ירידת ערך בכלל בתנאי שהוא הוחלף בחלק חדש/משומש (כלומר חלק שלא עבר תיקון/שיפוץ).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שלום לכולם.

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאלה שלי, אז מנהלים- תעבירו את הנושא לפורום המתאים במיקרה הצורך.

מה המשמעות מבחינה בטיחותית וכספית של תאונה שכתוצאה ממנה נדרש להחליף מכסה מנוע?

(אני בודק רכבים לקנייה ומצאתי רכב שהמוכר טוען שהוא התנגש במישהו מאחור במהירות של 20 קמ"ש , וכתוצאה מכך הוחלף המכסה מנוע... אני מעדיף שלא לפרסם את דגם הרכב אם זה לא קריטי לתשובה)

תודה לעוזרים :)

נ.ב.: 1. המוכר טוען שאין פגיעה בשילדה. 2. אני עושה שיעורי בית כדי להגיע לבדיקה מוכן שלא ימרחו אותי- אני לא מתכוון לקחת את הרכב ללא בדיקה.

I.G שלום

קראתי את שאלתך ואשמח לענות באופן עקרוני החלפת מכסה מנוע הינה השבה לקדמות ואין בגינה ירידת ערך וולכן מבחינה כספית אין משמעות

בנוסף גם מההיבט הבטיחותי אין כל פגיעה מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות

מיטל מאלדן

פורסם

בכל זאת יש ירידת ערך קטנה וזה בגלל שניתן לזהות שמכסה המנוע הוחלף ואפילו אם לחדש.

כמובן שמכסה מנוע תחליפי יגרום לירידת ערך יותר גדולה ממכסה מנוע מקורי.

בתאונת חזית שהצריכה החלפת מכסה מנוע סביר מאוד שהיו עוד פגיעות כפח חזית ו/או פח רוחב עליון שיתכן שאמנם לא הוחלפו,

אבל עברו יישור.

צריך לשים לב אם מכסה המנוע החדש מותאם בדיוק ביחס לקוי הכנפיים, פח החזית וכו'.

לפי כל הגורמים שמניתי ניתן לחשב, בערך, ירידת ערך מסחרית של מחיר המכונית (שיתכן בהחלט שהיא קטנה בלבד).

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות.

מה שאתם אומרים בעצם, שיכול להיות מצב שבתאונה שגורמת לכיפוך בלתי ניתן לתיקון של המכסה מנוע לא תהיה פגיעה בשאסי? (או במילים אחרות- פגיעה שמספיק חזקה כדי לכופף את מכסה המנוע יכולה להיות לא מספיק חזקה כדי לפגוע בשאסי?)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אם הרכב נכנס מאחורי רכב גובה יותר אז רוב הנזק יהיה במכסה מנוע למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

* במידה ולא מתאים לפורום הנל אשמח אם תוכלו להעביר למקום המתאים

שלום חברים

תמיד עניין אותי לדעת , כמה אחוז פחות או יותר רכב יורד בעקבות צביעה כללית לרכב ? ואני מדבר בהנחה והרכב נצבע כתוצאה מונדליזם של הישראלי היפה ולא כתוצאה מתאונה ופפחות ואיך זה משפיע על סחירות עתידית . בהנחה שהצביעה היא ברמה גבוהה כמה שאפשר כמובן בארצנו .

פורסם (נערך)

למרצדס בת שנה תהיה ירידת ערך של עשרות אלפי שקלים. למיצובישי לנסר 2006 כמעט ולא תהיה ירידת ערך. לאימפרזה 1996 זה אולי יוסיף במחיר כמה גרושים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאדקאר, נראה לי שללנסר 2006 שהצבע שלה כבר דהוי זה יכול אפילו להעלות את המחיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני שואל גם מבחינה של סחירות עתידית כי אנשים יכולים ישר להגיד הוא עבר צביעה כי הרכב עבר תאונה = רכב גמור

אני מדבר על רכבים בסדר גודל של עד 50 אלף שח ולא רכבים נדירים יחסית . אז בוודאות אין ירידת ערך ?

• תוכן חדש...