Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסחר בבורסה אך מתחילים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני רוצה להתחיל להשקיע חלק מכסף שנצבר אצלי בבורסה ,

הבעיה שאני לא יודע אך להתחיל ..

הבנתי שיש חברות שעושות בשבילך את העבודה כמו IFOREX וכלל פיננסים וכ'ו .

אני מעוניין להפקיד את הסכום ולהשקיע ולמכור מניות בעצמי ולא דרכם שיקחו לי עמלות וכ'ו.

מישהו יודע אך מתחילים ? איפה מפקידים ? איפה פותחים חשבון ?

איפה מורידים את התוכנות שרואים בTV של כל הגרפים וכ'ו :> ?

תודה

פורסם

לפני כמה שנים פתחתי תיק כזה בהראל פיננסים עם חבר. החבר קנה ומכר מניות, בסוף השנה סגרנו את החשבון עם רווח שנתי של כמעט 10%, אחרי ניקוי דמי ניהול, עמלות ודמי ארוחה לחבר שניהל את התיק :wink:

מאיפה מתחילים? מרימים טלפון לאחד מבתי ההשקעות (לאו דווקא הראל), קובעים פגישה עם נציג שלהם, פותחים תיק, מקבלים שם משתמש וסיסמא לאתר המאובטח, מפקידים כסף בחשבון ו... מתחילים להשקיע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חייב לציין שאני גם בעניין ולאחרונה אפילו מאוד חזק.

לצערי, אין לי זמן לקחת קורס כזה או אחר בנושא ולכן, מאילוצי זמן בלבד, רכשתי לאחרונה שני ספרים, ע"מ להעשיר את הידע.

האם באמת חייבים לפנות לאחד מבתי ההשקעות? אם אני לא טועה, הם דורשים סכומים יחסית גבוהים בתור התחלה.

לפי מה שאני יודע (וזה ממש לא הרבה), אם ברצוני להשקיע כ-5000 ש"ח, אף אחד מבתי ההשקעות לא יסתכל לכיווני.

פורסם

אם אתה משקיע כזה סכום, גם בבנק לא יהיה קל, יש סכומי מינימום למסחר במהלך היום, תוכל לקנות רק בפתיחת המסחר ואולי גם בסגירה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בוא נתעמק קצת בעניין, ברשותך/ם:

יש לי 20000 ש"ח שאני מעוניין להקצות לעניין, אך כיוון שהמילה "טרי" אפילו עדיין לא מתאימה לי, אני רוצה להתחיל עם 5000 ש"ח, כיוון שבמידה ואפסיד את הסכום הנ"ל, אני לא אבכה כלל (שתי טיפות זה לא לבכות!:)).

למען ההגינות, רכשתי את הספרים לפני יומיים והחומר שקראתי באינטרנט עדיין לא כזה ממצה.

המחשבה שלי הייתה ועודנה כי ניתן לפתוח תיק דרך האינטרנט ולעשות את כל התהליך דרכו. האם אני צודק?

פורסם

אם אני זוכר נכון, הפקדה מינימלית לפתיחת חשבון בהראל היתה 15,000 ש"ח. אתה לא חייב להשקיע את כל הסכום במניות, הוא יכול גם "לשכב בעו"ש" בחשבון שלך ולא לשחק בבורסה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מאיפה מתחילים? מרימים טלפון לאחד מבתי ההשקעות (לאו דווקא הראל), קובעים פגישה עם נציג שלהם, פותחים תיק, מקבלים שם משתמש וסיסמא לאתר המאובטח, מפקידים כסף בחשבון ו... מתחילים להשקיע.

בשום פנים ואופן לא!:shock:

יש לך ידע קודם עם שוק ההון, אתה יודע איך כל דבר עובד, למה מניה יורדת או עולה, מה זה מכפיל רווח, איך קוראים גרף נרות, מה ההבדל בין מדד יתר למדד ת"א 100?

פותחים תיק ווירטואלי, ממש כמו אמיתי אבל עם כסף של מונופול, מתחילים לסחור איתו ובאותו הזמן קוראים כל ספרות כתובה שיש בנושא, חורשים על אתרי הכלכלה ולומדים מטעויות בתיק הווירטואלי.

למה לך ללמוד מטעויות על הכסף שלך?

כלל מפתח, תהיי מוכן להפסיד את הסכום שאתה מתחיל איתו, אל תשחק בחסכונות ללימודים/דירה/ניתוח לשינוי מין.

אל תתפזר יותר מדי, תעקוב אחרי כמה מניות בתחומים שונים, עדיף שתהיי בקיע בתחום שבחרת.

בחברת "ביטריידר" של מגדל אפשר להתחיל תיק מ10000 ש"ח ותוכנת המסחר שלהם בהחלט עושה את העבודה.

גם העמלות נמוכות מאוד.

דע לך שתצטרך להקדיש הרבה זמן לבורסה ומסר במניות כדי לראות תוצאות חיוביות, אלה אם כן אתה בקטע של טווח ארוך.

צביקה פיק, הפתעת אותי, זרקת את הבן אדם למים העמוקים עם הכרישים בלי ללמד אותו לשחות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הבחור מעלי הסביר יפה מה שדרוש.

כפי שנאמר, בית השקעות לא יסתכל עליך ללא הפקדה ראשונית של 15K-30K , תלוי בבית ההשקעות. העמלות לא בהכרח גבוהות יותר מהבנק, אבל זה תלוי מה אתה סוגר מולם.

כעיקרון, אתה יכול לפתוח הרשאות לשוק ההון דרך האינטרנט בבנק בו אתה נמצא , וזו תהיה התחלה טובה. תבחר מניה , תעקוב אחריה , תקנה כמה יחידות (לא חייב בסכום הזוי, אפשר גם בקטנה) , וכמו שאמרו, ללמוד ה-מ-ו-ן תוך כדי.

טיפ חשוב מאוד לזכור : בורסה = קאזינו , לא פחות. אתה רק מנסה לשפר את סיכוייך עם מידע נוסף.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אקסודוס,

אשמח אם תמליץ לי על אתר טוב, לפתוח בו תיק וירטואלי.

ארז,

אקסודוס נתן דוגמא טובה לסכום של עשרת אלפים שקלים - אני, ברשותכם, אחקור קצת את הרעיון.

שורה תחתונה:

האם אני יכול להעסיק ממה שנכתב כאן, כי ברשותי להניח בצד את הרעיון של בתי השקעות ופשוט להסתפק באתר של הבנק, בו אני חבר? אם כן, אני מוכן ללכת עם הבנק.

במידה והבנתי נכון, אני אשמח לשמוע על חסרונות ויתרונות בהשקעה דרך הבנק.

תודה.

פורסם

בבנק זה הכי קל אבל העמלות מופרכות.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

כשתערוך השוואה בין העמלות שהבנק גובה לבין אלה שבית ההשקעות גובה, אתה תאסוף את רגליך ואת אשכיך (או את מעותיך), וחיש קל תעבור לסחור דרך בית ההשקעות. רק כאשר מדובר בתיק גדול (בד"כ בסכומים של לפחות 100K), הבנק ניאות לתת הנחה בעמלות שונות, וגם אז העמלות בבתי ההשקעות עדיפות. אנשים סוחרים דרך הבנק פשוט כי זה נוח, אבל מעבר לזה אין לכך שום סיבה רציונלית.

עדיף שתהיי בקיע בתחום שבחרת.

בקיע זה דבר שניתן לביקוע. בקיא, לעומת זאת, זה אדם בעל הבנה מעמיקה בתחום שבו הוא עוסק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הנה דוגמאות לעמלות:

בנק

קנייה/מכירה - 0.5% או 27 ש"ח (הגבוה מביניהם)

ביטול/שינוי הוראה - 14 ש"ח נדמה לי (יש על מה לדבר עם הבנק)

דמי שמירה - 0.125% פעם ברבעון משווי התיק (שוב יש מינימום של 20 ומשהו ש"ח)

דרך מגדל או כלל:

קנייה/מכירה - 0.1% או 10 ש"ח (הגבוה מביניהם)

ביטול/שינוי הוראה - לא קיים.

דמי שמירה - 10 שקלים לחודש (אפשר להתמקח על זה, אני לא משלם בכלל)

אלה 99% מהפעולות הבסיסיות שתבצע בתור מתחיל. אם תתקדם לאופציות מעו"ף, אג"ח, מימוש אופציות וכו' יש עמלות אחרות.

בכל מקרה הפער בין העמלות נשמר והוא תמיד לרעתך בבנק.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אינני יודע איזה בנק גובה עמלות כאלה, אבל מדובר בעמלות נמוכות למדי ביחס לבנק.

בבנק שבו עבדתי, עמלת אי-ביצוע היא בסך 50 ש"ח, וקניה מכירה 0.72%.

בכל אתר של בנק יש תעריפון. אתה יכול להיכנס ולהיווכח במה-עיניך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה רבה לשניכם.

ברשותכם שאלה אחת קטנה, האם יהיה לי אותו שקט בבית השקעות כמו בבנק?

האפשרות של הבנק מאוד קורצת לי, מבחינת שקט נפשי, אבל אני מבין שהפערים הם לא כאלו קטנים. האם יש איזשהו יתרון לבנק, שאני מפספס פה?

עם כל החומר של הלימודים, אני די מתעכב בקריאת הספרים. אני מקווה להתחיל זאת עוד השבוע! :)

• תוכן חדש...