Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בד"כ אני נתקל בבקשות חוזרות ונישנות של מכרים/חברים/בני משפחה וכדומה שמבקשים ממני "לקרוא" עבורם את דו"ח הבדיקה לפני קניית רכב.

גם השבוע נתקלתי בבקשה דומה מחבר קרוב אך לא הצלחתי להגיע לדעה מוצקה באשר למצב הרכב ולכן אשאל לדעתכם.

נקודות לציון:

-מדובר ב-C3 שע"פ התרשמות של החבר נראית שמורה בהחלט.

-מנוע 1.6 עם 100K ק"מ נסועה, שנת 2003.

-הרכב פרטי לגמרי ובעל הרכב טוען שכך היו 2 הידיים שקדמו לו.

הבוחן אמר לאחר הבדיקה שהרכב עבר תאונה, הפרטים מפורטים בדו"ח. החבר זוכר שנאמרה האימרה "קצה שלדה".

לפניך הטופס עצמו.

אני אישית לא נתקלתי בבדיקה כזאת מוזרה (לתאם מנוע? לבדוק תצרוכת שמן בזמן נסיעה? או בכלל כל סעיף העברת הכוח..)

ובכל מקרה- מה זה לעזאזל סימני מתיחה בקורה? הקורה משמינה ומגדלת כרס ומקבלת סימני מתיחה? איזו קורה זאת? למה שתמתח?

הקומפרסיה נראית תקינה לגמרי, כמו גם מערכת הבלימה וחלוקת המשקל בשלדה.

מה דעתכם? קצה שלדה "סביל" שניתן לדרוש עבורו מתחת למחירון (41K לפי לוי יצחק)

או שמא מדובר כאן במפולת עם היסטוריה דרמתית?

מישהו יכול לנתח איזו תאונה (אולי אפילו שרשרת, כי גם בדלתות מאחור יש היזכור) הרכב הזה עבר?

תגובות כמו "עזוב, תברח כמו מאש, לא לגעת, לא כדאי" לא ממש מועילות אם הן לא מגיעות עם הסבר.

תודה.

בדיקה.JPG

Scan 2.pdf

Scan 3.pdf

Scan 4.pdf

פורסם

וואוו, כיסתחו את הבדיקה הזאת כמו שצריך :wink:

פייר? אני אישית לא הייתי קונה את הרכב (אחרי הנסיון הרע שהיה לי עם רכב, שאסי ועם ישראל - לא תודה), אבל אם יש הורדה משמעותית במחיר זאת יכולה להיות קנייה "בסדר".

הרכב עבר תאונה, על זה אין ויכוח. נראה גם שהתאונה הגיעה לשלדה (ואיזו תאונה לא מגיעה לשלדה?) ולדעתי "סימני המתיחה" שמופיעים בטופס הם או תיקון שבוצע ע"י מוסך והותיר צלקת בשלדת הרכב או עיוות בשלדה כתוצאה מהתאונה. אני לא יודע למה המכון התכוון, מה שבטוח הוא שהמכון עלה על כך ששלדת הרכב לא במצב המקורי שלה וזה בעל משמעות מסחרית ובטיחותית.

גם אם נגיד לא היה לו את סעיף התאונה, יש יותר מדי עדויות לכך שהרכב מוזנח. גם הקילומטרז' גבוה וגם היד (3 ידיים ב 7 שנים. מילא אם זה היה רכב ספורט, אבל סופר מיני?)

לא יודע. אני הייתי עובר הלאה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האוטו חטף מכה בחלק הקדמי. השלדה התעוותה/ התעקמה וישרו אותה על ידי מתיחה. תבדוק שהכריות אוויר קיימות ושלא ביטלו אותם. כדאי לקפוץ לפחח כדי לקבל חוות דעת מקצועית ולבדוק אם הרכב תוקן כמו שצריך. צריכה להיות ירידת ערך בעקבות הפגיעה. בנוסף, לנסות ולברר אם התאונה התרחשה ביד האחרונה ואם כן לבקש לראות דו"ח שמאי.

ניסיתי למצוא תמונות של תהליך ישור שלדה וזה כל מה שמצאתי:

http://dror-sankevitch.co.il/hebrew-----shilda.html

לאבא שלי היה פעם רנו קנגו. האוטו חטף מכה בחנייה שבעקבותיה המכסה מנוע ישב עקום. צד אחד מעט גבוה יותר מהצד השני. מעבר לכך לא נראה נזק כלשהו לעין. שניגשנו לפחח הוא אמר שיש צורך לבצע מתיחה ורק אז המכסה מנוע ישוב למקום. אז יכול להיות מדובר גם במשהו שולי.

אסף.

פורסם

קודם כל לא מדובר ברכב שמור (תאונה/ות לא קלה/ות, ק"מ יחסית גבוהה, מס' ידיים סביר). לפי הערכה שלי אחד מצדדי הרכב (שמאל או ימין) חטף מכה לכל האורך. חוץ מזה באותה תאונה (או אולי אחת נוספת) הרכב היה מעורב בתאונת פרונט ממש לא קלה ואכן מדובר פה בקצה שלדה ממש לא "סביל" ("מתיחת קורה" אומר שהתאונה החזיתית הייתה לא קלה ויש סיכוי טוב שגם נפתחו כריות אוויר).

"לתאם מנוע" הכוונה לסדר את הצתה כי המנוע לא עובד "עגול".

סעיף ה"עברת כח" מופיע בד"כ ברכבים עם גיר אוטומט בני 5 שנים ומעלה ו/או עם 100K ק"מ ויותר.

סעיף "בדיקת תצרוכת שמן" מופיע גם לרוב ברכבים עם ק"מ גבוהה.

אני הייתי ממשיך הלאה ולא רוכש את הרכב גם ב-25% מתחת למחירון. יש פה פוטנציאל לשיפוץ מנוע + גיר (שים לב שהערכים של הבדיקת קומפרסיה על הגבול בין תקין ללא תקין (הפרש 3)) שערכם יכול להגיע לכמעט ממחצית שווי הרכב (וזה עוד לפני תיקון חלונות חשמל, החלפת ברקסים ובדיקה מדוע בציר האחורי מסלול הגלגל יצא לא תקין למרות שהצמיגים והמתלים יצאו תקין בבדיקה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הדאגה שלי היא לא הקצה שלדה - נראה כי לרכב יש מספר תקלות נוספות שיכולות לעלות לא מעט כסף.

יש לבדוק את חלקי המתלה וההיגוי - יכול להיות הוצאה לא קטנה.

יש לבדוק את התקלות החשמליות שיש ברכב - גם יכול להיות לא זול.

וזה בנוסף לתאונה בשלדה.

אם המחירון של הרכב הזה הוא 31 מחיר ריאלי לדעתי יהיה 20 ומטה, מעל זה פשוט ניתן למצוא אחת יותר שמורה באותו מחיר.

פורסם

תודה לכולכם.

פחות או יותר קלעתם בול למה שאני חשבתי לעצמי.

אני אדאג שהחבר יקרא את התגובות כאן ובכל מקרה תוסיפו לעצמכם עוד בדיקה הזויה לאוסף (בהחלט ניתן להגיד שהמכון דאג ל-90% כסת"ח).

פורסם

איזה כתסח ואיזה נעליים,הרכב קיבל מכה חזקה והיה צריך לעבור מתיחה,לא כדאי לגעת ברכב כזה,הוא התעקם ולא יחזור להיות מה שהיה

פורסם

גם אם נגיד לא היה לו את סעיף התאונה, יש יותר מדי עדויות לכך שהרכב מוזנח. גם הקילומטרז' גבוה וגם היד (3 ידיים ב 7 שנים. מילא אם זה היה רכב ספורט, אבל סופר מיני?)

לא יודע. אני הייתי עובר הלאה.

איתמר.

דווקא היד (והק"מ) זה מה שעוד סביר בנתונים של הרכב הזה. גם אני הייתי עובר הלאה, אלא אם ההורדה מהמחיר היא כזו שגם לאחר הישור קו הדי גדול שיש לעשות לרכב הזה, ישאר הפרש ניכר מהמחירון. ולצורך כך, לו רק בגלל שהבדיקה וההוצאה על הבדיקה נעשו, הייתי ממשיך ופונה לקבלת חוות דעת מפחח טוב ומוסך מורשה\מומחה. ואז דווקא יכולה להפוך מלא כדאית בכלל, לסבירה+ (או לפחות לשווה מחשבה שנייה).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אגב, התאונה לא בוצעה במהלך השייכות של הרכב למוכר הנוכחי (היד השלישית).

להבנתי, הוא לא ידע על כל הפגמים האלו כולל התאונה והמתיחה בקורות ועל כן הוא גם שילם בסוף את מחיר הבדיקה ולא החבר שלי.

לפחות המוכר הגון.

• תוכן חדש...