Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחר טיפול שנתי שכלל החלפת בלמים קדמיים ואחוריים ברכבי (אקסנט 2005), הרגשתי שהרכב מתנהג שונה ממה שהייתי רגיל אליו. חשבתי בתחילה שהגיר מתנהג אחרת, אבל אחרי כן זה נראה שהרכב סוחב פחות טוב. נסעתי כ-20 ק"מ והגעתי למהירות 110 קמ"ש. כשחניתי בחניון שמתי לב שהרכב כמעט ולא מתקדם במישור כאשר אני עוזב את הבלם וגם לא מדרדר במהירות בירידה. כשהתקרבתי לגלגלים האחוריים הרחתי ריח שרוף חזק. לא הרחתי ריח דומה מהגלגלים הקדמיים. במהלך הנסיעה לא נדלקה נורית חיווי של בלם היד וכשהגעתי לחניון וידאתי שהוא לא היה מורם חלקית.

שאלתי את המוסך ונאמר לי שצריך לעשות כיוון של הבלם האחורי ש"נתפס" וניתן גם לשחרר אותו בעצמי ע"י הרמת ושחרור בלם היד בנסיעה במהירות של כ-40-50 קמ"ש. לטענת המכונאי אין מדובר בתקלה חמורה ולא נגרם נזק וניתן להמשיך לנסוע עם הרכב בינתיים.

האם לדעתכם אין מדובר בתקלה חמורה? או שיכול להיות שנגרם נזק לבלם היד ו/או למערכת הבלימה שדורש בדיקה/החלפה של חלקים מסויימים?

תודה

פורסם

עם בלמים לא משחקים-הולכים ישר למוסך.

הם עלולים לא להיות מוכנים שם בשבילך כאשר תצטרך אותם,חשוב על כך.

פורסם

תודה

זה אכן היה החשש שלי, אך במוסך אמרו לי שאין מה לדאוג. האם עלי לדרוש מהם לפרק את הבלמים האחוריים ולבדוק את תקינותם? האם יכול להגרם נזק גם לבלמים הקדמיים (למשל עקב התחממות נוזל הבלמים?) וגם אותם יש לבדוק?

פורסם

לא בריא בכלל.

לא יודע אם זה בלם תוף או רפידות. כאשר הרפידות מתחככות בדיסק לאורך זמן הרפידה יכולה להתעוות ומאבדת את יכולת הבלימה שלה בעקבות הטמפ' הגבוהה. (צריך להחליף)

גם הדיסק/תוף יכול להתעוות. גם נוזל בלם יכול לרתוח.

יתכן שהידקו יותר מידי את הברקס ולא שמו לב שהוא תופס את הגלגל. אני לא מכיר מושג "נתפס".

צריך לפרק ולבדוק מה המצב שם...

• תוכן חדש...