Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי.

אשתי ואני גרים ב"שכירות" כבר שנתיים והחלטנו לשדרג את מראה הדירה.

בכוונה כתבתי "שכירות", כי הדירה שייכת לאמא של אישתי ואנו משלמים שכירות סמלית.

אנו מעריכים כי נשאר לגור בדירה הזו לפחות עוד 4-5 שנים. כך שאין בעיה להשקיע.

עכשיו לנושא.

הדירה במצב די טוב! אין קילופים, רטיבויות, שברים ושאר ירקות שבדרך כלל כן יש בדירות ישנות יחסית..

עכשיו סיימתי "פרוייקט" של החלפת כל המתגים והשקעים בבית לכאלו חדשים ויפים יותר. (עשה שינוי משמעותי במראה הדירה).

בקרוב נחליף את כל החלונות בבית (באדיבותה ומימונה של חמותי).

חשבנו לצפות את הריצפה במטבח (אני יודע שיש חומר מיוחד בהדבקה), לצבוע את הארונות והקרמיקה.

אילו עוד רעיונות יש לכם לשדרוג מראה הבית?

דרישות:

זול (ישראלי או לא?).

רצוי מאוד שאוכל לבצע את העבודה בעצמי. יש לי ידיים טובות וחוש טכני מתאים. (מעבר לפן הכלכלי של עשייה לבד, אני מאוד נהנה מזה.)

הדירה בת שלושה חדרים וכוללת מרפסת שירות ומרפסת סגורה בחדר שינה (עם הפרדה של דלת).

אם אין רעיונות לשדרוג הבית, האם יש לכם רעיון נחמד למרפסת? כרגע היא לא מנוצלת, אך ברגע שיהיה שם חלון חדש, אנו נרצה לעשות איתה משהו.. (יש ממנה אחלה נוף!)

האם אתם עשיתם לאחרונה איזה שדרוג שכזה?

שיפוץ כללי לא בא בחשבון כרגע (למרות שמאוד היינו רוצים).

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

כיף לכם. יחסים טובים עם החמות זה חשוב.

לא כ"כ הבנתי מה אתה מתכוון להדביק על הרצפה במטבח,

ולא הבנתי למה אתה מתכוון בצביעת קרמיקה.

צביעת ארונות - תלוי ממה הם עשויים.

תוכל להעלות לפה איזה צילום או שניים, שיהיה קל יותר לזהות מה צריך או לא?

קשה לי לחשוב על שדרוג למרפסת סגורה,

אבל "גינת" תבלינים (בזיליקום, מרווה, נענע ושות') היא דבר שקל מאוד להקים ולתחזק.

שדרוג שתוכל לבצע במו ידיך - פרקט למינציה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
איך צובעים קרמיקה?

צבע על בסיס אפוקסי, התהליך עצמו דורש הרבה זמן, וניקיון של השטח בצורה דקדקנית ביותר, כמו כן לתוצעות טובות יש להשתמש בהתזה.

לגבי צביעה של ארונות (ציפוי מלמנין/ פורמיקה) יש להשתמש בצבע יסוד לפח מגולוון , ניתן לגוון את הצבע בכל צבע שרוצים, רק לתשומת לב שהצבע הוא צבע מכסה/אוטם.

אני צבעתי בזמנו , 2 שידות, וספריה אחת די גדולה, הפך מצבע בוק זוועתי לצבע ואנגה מדהים.

שבועיים אחרי עזרתי לחבר לצבוע ארון שלם בחדר שינה, התוצאות מעולות.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אתה לא צריך לצבוע קרמיקה.

ישנו חומר שאיני זוכר את שמו כרגע, שהוא מגיע בגליל לפי מטרים והוא כמו פרקט שמיועד להדבקה על רצפות בעזרת דבק מגע.

אני אבדוק לך את שמו, אם אני לא טועה הוא זול יחסית.

לגבי הפורמיקה- היא ניתנת לצביעה אבל אם היא לא גדולה הייתי ממליץ להוריד אותה ולהדביק חדשה בצבע שתבחר.

אני חושב שכמה תמונות של הדירה יעזרו לנו לעזור לך בעיצוב.

קובי

פורסם
כיף לכם. יחסים טובים עם החמות זה חשוב.

לא כ"כ הבנתי מה אתה מתכוון להדביק על הרצפה במטבח, יש איזה חומר מיוחד דמוי "גומי" (שכחתי את שמו), שאותו ניתן להדביק על הריצוף הקיים. בדירה הקודמת של ההורים שלי, שאותה הם השכירו לזוג צעיר, הריצוף המטבח היה במצב מזוויע! העיסקה כמעט ונפלה רק בגללו. אז אמא שלי קנתה את החומר המדובר הדביקה לבד וזה עשה שינוי דרסטי. הזוג לא האמין שמדובר בהדבקה.

ולא הבנתי למה אתה מתכוון בצביעת קרמיקה. יש קרמיקה בצבע ירוק ואנחנו רוצים לצבוע אותה בצבע שיתאים בסופו של דבר, לצבע הארונות

צביעת ארונות - תלוי ממה הם עשויים. לא סגור על זה , אבל בוודאות זה אפשרי.

שדרוג שתוכל לבצע במו ידיך - פרקט למינציה.

איך צובעים קרמיקה?

התחביב והטרפיה של אמא שלי זה שיפוץ רהיטים.

היא עשתה כמה קורסים שקשורים בזה.

יש כל מיני טכניקות לצביעה של כמעט כל דבר. היא אמרה שאצלנו גם הארונות וגם הקרמיקה הם ברי צביעה.

צבעי בסיס מיוחדים ושילובים של כל מיני חומרים. בסה"כ זה יוצא זול יותר מלהחליף, בטח ובטח אם הרהיט במצב טוב ורק רוצים לשדרג אותו.

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני מניח שמדובר על צביעת אריחים ולא מרצפות? ניתן היום לרכוש (או אפילו לעצב לבד) מדבקות ויניל שנדבקות נהדר ויורדות בקלות יחסית. אפשר להדפיס אותן במכוני דפוס כמו קולור טאצ' ודומיהם. מדובר על כל צורה ואתה מקבל רק צורה להדבקה, ללא יותרה שקופה מסביב.

אני אישית מאוד אוהב צביעת קירות שני גוונים. בחדר הקודם עשיתי בעזרת מסקינגטייפ מסכה על הקיר שבעתי בתוך התחום ולאחר הייבוש הורדתי את המסכה ויצא מצויין.

טיפה אומנות בבית אף לא הזיקה למישהו גם כן, דברים של מונדריאן, תיאו ואן דוסברג וקבוצת "דה סטיל" תמיד עשו לי את זה. אם ץוכל למצוא רפליקות של רישומים של ג'קומטי אני ממליץ.

שוק הפשפשים מכיל פריטים נהדרים לבית, בזול יחסית.

תאורה, תאורה, ועוד פעם תאורה. תאורה נכונה חכולה לשדרג בית בכמה רמות. מפסי לדים באחוריהם של שידות על מנת "להקפיץ" את האובייקטים החוצה ועד בחירת צבע הנורה, עוצמתה ומיקומה (שלא נדבר על גופי תאורה, עולם בפני עצמו)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

יריעות ה PVC שמדביקים על רצפת המטבח (בדר"כ) נקראות - לינולאום.

שדרוג נוסף שאני יכול להציע - פרקט למינציה. לא יקר יחסית לפרקט מעץ אמיתי.

פורסם

לינואלום ? בבית מגורים ? לאאא

פרקט למינציה יכול להיות שדרוג נחמד לחדר שינה שלכם

צבע חדש (אולי משחק בין כמה צבעים ) יעשה לכם יפה בעיניים

בעניין המטבח , תמצאו נגר , ותצפו את כל דלתות הארונות בפורמייקה חדשה - כאילו עשיתם חדש

פורסם

משהו שעשיתי לאחרונה במטבח: (מתנצל על איכות התמונה)

dsc00012tc.jpg

הדפסה פשוטה על ויניל מדבקה + חיתוך לגודל הנכון (משהו שכל בית דפוס קטן יכול לעשות).

הדבקה על הדלת + פירוק והרכבה לוקח משהו כמו 15 דקות. יש מדריכים ביוטיוב שמסבירים איך.

זה בהחלט מוסיף לעיצוב ולאווירה, במיוחד אם יש לכם מטבח בצביעה חלקה ומשעממת כמו אצלי.

היתרון הוא בכך שאפשר לעשות עיצוב חדש אחת לתקופה, ללא הבלאגן של הצביעה.

ד"א, בדירה הישנה שלנו היה את הניילון-גומי הזה שנדבק על הריצוף הישן. זה בהחלט עובד,

ואפילו נראה טוב. היה מודבק שם במשך 10 שנים ועוד תקופה דומה לפנינו, ללא קילופים או בעיות.

פורסם

יש כ"כ הרבה רעיונות...הכל תלוי כמה $$$ אתה רוצה להשקיע.

אתה יכול להתחיל עם צבע,חידוש או צביעה של קיר בודד בצבע אחד (אתה לא יודע כמה זה מוסיף! מניסיון)

אתה יכול להמשיך בבחירת גופי תאורה חדשים (מספוטים,דרך ניברשות ועד גופי תאורה עומדים) ,

אתה יכול לחפות קיר בחיפוי-קיר (יש המון דוגמאות ואפשר לעשות את זה לבד) ,

החלפה של הדלתות הפנימיות + משקופים...

וכמובן-ריצוף חדש לבית.

בהצלחה!

• תוכן חדש...