Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.. היום נהגתי לי להנאתי ביונדאי אלנטרה של ההורים, לאחר שאני נוסע וצובר תאוצה הבחור שלפני החליט שהוא בולם בפתאומיות, מיד לחצתי על הבלמים בלי לחץ, אבל לחיצה חזקה, כזאת שדומה לבלימת חירום (פשוט מהצורך לבלום מהר) ואז התחילה הבעיה.. הבלמים לא בלמו כרגיל, הבלימה הייתה חלשה והיה רעש מוזר של כחכוך שכזה בבלמים, הרגשתי שאני מנסה לעצור את הגלגלים עם רגליי החשופות וממש יכולתי להרגיש את תהליך הבלימה (הגרוע יש לציין) שנעשה סנטימטרים ספורים מרגליי.

לפי הידוע לי אבא שלי (הדואג לטיפולים של האוטו) לקח אותו לא מזמן (שבוע שעבר) לטיפול ואז הוחלפו הבלמים... מאז הבעיה מטרידה.

מישהו יודע מה זה יכול להיות?

תודה מראש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כן, רכב משנת 2005/6.. מן הראוי שתהיה (: (סתם מבלבל במוח כי "כן" זו הודעה קצרה מדי)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יכול להיות שזו מערכת הABS שנכנסה לפעולה,

יש את הרעשים גם בבלימה רגילה?

אתה יכול לגשת למוסך ולבקש מהם לבדוק או לגשת למגרש ריק ולנסות שם לבלום רגיל ואח"כ לבלום חזק ולראות אם יש הבדל

כמו כן באיזה מהירות היתה הבלימה?

פורסם

אני מסכים עם הבחור שמעליי, כשה-ABS נכנס לפעולה יש תחושה שהרפידות הלכו והברזל מתחכך בדיסק.

ומצטרף לשאלה, האם גם בבלימה רגילה יש רעש של חיכוך?

פורסם

הייתה אצלנו יודנאי לנטרה 97,ושם כאשר הABS הופעל היו גם רעשים ורעידות בדוושת הבלימה,והייתה הרגשה כאילו אין בלימה,אני חושב שפשוט זה רק ניראה ככה כי לא שומעים את חריקת הצמיגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי דעתי מה שאתה מתאר כהרגשה המוזרה זו פעילות תקינה לחלוטין של מערכת ה ABS. הרגשת את המערכת ברכב זה אי פעם בעבר ?

ייתכן מאוד כי מרחק הבלימה הארוך נובע מ:

1. צמיגים שחוקים\יבשים\לא איכותיים (רוב הסיכויים)

2. כביש רטוב

3. ציפיות גבוהות מדי מהרכב ??

בכל מקרה, אם מתעורר חשד ולו הכי קטן כי הבעיה היא בבלמים, קח את הרכב למוסך ויפה שעה אחת קודם

• תוכן חדש...