Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגם מנוע-HC, ידני מודל 93.

השאלה היא לגבי דרגת השמן, בספר רכב בעברית כתוב להשתמש בשמן 20-50. אין לי ספר באנגלית ולא מצאתי מידע ברשת אך הייתי מעוניין לדעת אם עדיף לעבור לשמן 10-40 לחורף הירושלמי וגם בגלל שיש היצע גדול יותר של שמנים חצי סינטטים בדרגת 10-40 ובמחיר סביר(כרגע משתמש ב20-50 מינרלי).

אשמח לשמוע גם דיעות וגם אם יש למישהו את הספר באנגלית...

תודה לעונים

פורסם

לרכב הנ"ל - בנוסף ל 20W-50 , מתאים גם 10W-40 וגם 15W-40 . חצי סינטטי .

השאלה - אם יש צריכת שמן במנוע , או נזילות - אז כדאי להשאר עם ה 20W-50 .

אם צריכת השמן ממש קטנה - הוספת כ 1 ליטר עד הטיפול שנתי - אחרי כ 10,000 ק"מ .

לדעתי - אפשר לעבור ל 10W-40 איכותי של חברה טובה ומוכרת ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לרכב הנ"ל - בנוסף ל 20W-50 , מתאים גם 10W-40 וגם 15W-40 . חצי סינטטי .

השאלה - אם יש צריכת שמן במנוע , או נזילות - אז כדאי להשאר עם ה 20W-50 .

אם צריכת השמן ממש קטנה - הוספת כ 1 ליטר עד הטיפול שנתי - אחרי כ 10,000 ק"מ .

לדעתי - אפשר לעבור ל 10W-40 איכותי של חברה טובה ומוכרת ..

אייל .

מוסיף פחות מליטר בין הטיפולים ונזילות אין-אני מבין שאם אני אעבור ל10-40 הצריכה תעלה מעט?

נקודה נוספת-למרות שהמערכת קירור עובדת בצורה תקינה ומד החום בתחום הנמוך יש לי הרושם שהמנוע הזה עובד מעט חם. אם אני פותח מדיד או פקק מילוי אחרי נסיעה רואים קצת אדי שמן והחום של הראש, על פי מגע, חם מרכבים אחרים שפתחתי אחרי עבודה.

בנוסף לכך זיהיתי דרך פקק המילוי הצטברות של כמו מין זפת על פנים מכסה השסתומים-כנראה משימוש בשמנים זולים או התחממות.

בכל אופן מאז שהרכב אצלי ועבר כמה החלפות של שמן 20-50 ברמה סבירה (אגיפ) ופלאש אחד של פרסטון לפני ההחלפה האחרונה המצב השתפר מבחינה זו.

השאלה היא אם מעבר לשמן 10-40 שפחות עמיד בחום יגרום להצטברות עודפת של הזפת הזאת?

אולי בכלל נוכח העובדה שכתוב בספר להשתמש ב20-50 המנוע הזה לא תוכנן לעבוד עם שמן בדרגת 10-40? (אם יש דבר כזה בכלל...)

שוב תודה

פורסם

המנוע מתאים לעבוד עם 10W-40 חצי סינטטי .

ראה כאן - קטלוג חברת השמנים ARAL .

http://www.olyslager-lubricants.nl/aral/StartAral.aspx?lang=ger&d=ffe5d6fa37c820a9b3abcf74da93a32c

Kategorie : Pkw Marke : Daihatsu Modell : Charade (1983 - 2001) Typ : Charade 1.3 (1993 - 1996)

: Aral HighTronic 5W-40 camera.png: Aral BlueTronic 10W-40 camera.png: Aral Tronic 15W-40

לדעתי - לפי הנתונים שרשמתה - הפלאשינג וצריכת השמן הנמוכה - אני הייתי עובר ל 10W-40 .

ובודק את הצריכה , בתדירות יותר גבוהה בהתחלה.

לגבי מערכת הקרור , פרסטון ירוק מתאים לך , להקפיד על החלפה חלקית ( ריקון הרדיאטור ומילויי נוזל חדש ) כל כ 3 שנים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...