Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בהתלבטות לגביי רכב משפחתי בתקציב של 60-70K.

צמצמתי את האפשריות לשלושת הרכבים הבאים: מאזדה 3, פורד פוקס, טיוטה קורולה ( ללא הגיר הרובטי. כלומר לפני שנת 2008...)

אבקש לדעת את היתרונות/חסרונות של כל רכב ואת המלצותיכם בעניין...

תודה רבה!

פורסם

פורד פוקוס ומאזדה 3, בגדול זאת אותה הגברת בשינוי אדרת. מדובר ברכבים בעלי מכלולים זהים ברובם, כאשר הפוקוס מתנהגת קצת יותר טוב מהמאזדה 3.

שניהם רכבים אמינים וטובים ובעלי התנהגות כביש בהחלט מהנה, בייחוד הפוקוס, אם זה משנה לך.

אני באופן אישי, מעדיף טויוטה קורולה (אם תמצא GLI זה מצויין), הרכב איכותי ואמין יותר מהפוקוס וה 3, מרגיש חזק ונמרץ מהם משמעותית ואף צריכת הדלק נמוכה יותר.

התנהגות הכביש של הקורולה, פחות טובה משמעותית משל הפוקוס וה 3, אם כי עדיין התנהגות כביש טובה בטוחה וצופוייה.

טויוטה הוא רכב אשר נועד יותר לשרת אותך נאמנה במינימום הוצאות ולהביא אותך בביטחה ממקום למקום, בלי כל מידי דברים מסביב, רכב סולידי.

פורסם

דווקא אני לא חושב שה-3 והפוקוס דומות. הפוקוס מאוד משפחתית, נוחה ומרווחת. בהמשך לסגנון הזה היא גם יותר שקטה ומרגישה מעט כבד יותר בתאוצות.

ה-3 חדה ומפולפלת יותר, מעט צפופה לעומת הפוקוס ופחות נוחה. ההתנהגות שלה טובה יותר ואני אישית נהנה יותר לנהוג בה. היא מרגישה זריזה וקלה יותר מהפוקוס.

הקורולה היא ניגון שונה, תא נוסעים מעט מיושן יותר, אני לא חושב שמרווח יותר מהמאזדה ובטח שלא מהפורד. לא נוחה כמו הפוקוס ולא מהנה כמו המאזדה. יחידת הכוח שקטה וטובה וצריכת הדלק עדיפה על של המאזדה והפורד. הביצועים דומים לשל המאזדה ועדיפים על הפוקוס.

אם הרכב מיועד לשינוע של משפחה עם ילדים וציוד אז הפוקוס נותנת את המענה הכי טוב. אם הילדים צעירים יותר והמרווח והמטען פחות חשובים אז יותר כיף ב-3. הקורולה משעממת יותר.

בהצלחה.

פורסם

להבנתי, הקורולה גם בטיחותית פחות נכון?

היא מצוידת ב 2 כריות אויר בעוד הפוקוס והמאזדה 3 ב 6.

האם אני צודק?

פורסם

לקורולה אכן רק 2 כריות אויר.

למאזדה 3 יש 6 כריות אויר רק לאחר מתיחת הפנים שנערכה בתחילת 2007 אך שים לב שבאותו שנתון נמכר גם הדגם שלפני המתיחה וגם זה שאחרי, ניתן להבדיל בניהן לפי ידיות דלתות שהיו שחורות לפני המתיחה ואחריה הן בצבע הרכב, פגושים שונים ובפנים לוח מחוונים לבן ופס קישוט בגימור עץ שחור לעומת פס אלומניום ולוח מחוונים שחור בדגם שלפני.

לפוקוס נוספו 6 כריות רק ב-2008. גם היא עברה מתיחת פנים קלילה במהלך 2008 וניתן לזהות אותה לפי פגושים ללא פסי חיכוך בצבע שחור וקונסולה מרכזית בגימור כסוף. המתיחה הוסיפה לרשימת האיבזור בקרת יציבות. 6 הכריות כאמור נוספו בתחילת 2008 ובנוסף הדגמים של תחילת 2008 שונים מעט מאלה של 2006-7 בידיות חיצוניות ופס חיכוך בדלתות בצבע הרכב במקום בשחור, קונסולה מרכזית ולוח מחוונים מחודשים ומערכת שמע שונה.

פורסם

תיקון: לפוקוס 6 כריות אויר מדגמי 2006, בדגם המאובזר, ומאמצע-2007 גם בדגם הבסיסי, ניתן לזהות את הדגם עם 6 כ"א לפי בתי המראות בצבע הרכב.

ברשותי פוקוס 2008, אם תרצה מידע ספיציפי אוכל לעזור בשמחה...

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

מזדה 3 ללא ספק

קלילה יותר

נוחה יותר

ומפנקת יותר

לטעמי כמובן

שים לב למחיר

שים לב לק"מ ולתחוזקה השוטפת

ורק מליסינג

פורסם

MIKE808,YTZHAK,DANIEL204,MATEOS,שומאכר,

ראשית, תודה לכולכם על תגובותיכם.

הנטיה כרגע, היא להוריד את הטיוטה מהרשימה ( ולא בלב שלם....)

נשארתי עם המאזדה והפוקוס. נטיית הלב של היא לכיוון המאזדה ולו רק בגלל סיבה שולית שלדעתי היא פשוט נראית הרבה יותר טוב מהפוקוס בעלת המראה ה"פנסיונרי" ( לא ציייתני עד עתה וראוי שאוסיף כי אני ואישתי בשנות השלושים המוקדמות ועם תינוקת בדרך...)

DANIEL204, האם תוכל לציין מה צריכת הדלק של הפוקוס. האם הוא באמת "כבד" בהאצות כמו שטוענים? האם ירידת הערך שלו גבוהה לעומת מאזדה 3?

MATEOS, למה אתה חושב שליסינג עדיף? נטיית הלב שלי היא לרכוש מאדם פרטי ולא מליסניגים למיניהם.

שאלה נוספת, תמורת 70K איזה שנתון ודגם המתקדם ביותר אוכל לרכוש בפוקוס ובמאזדה 3?

תודה לכולם.

פורסם

אז ככה:

צריכת דלק תלויה בעיקר בנהג, אצלי לפי מחשב הרכב הצריכה עומדת על 1/10.4 ק"מ לליטר כשעיקר הנסיעות הם עירוניות. לדעתי ממוצע לקטגוריה.

לגבי המנוע, אז נכון שהרכב לא "מטוס" אבל גם לא הכי עגלה, כעיקרון הוא לא שונה משמעותית מהמאזדה 105 כ"ס לעומת 100 בפוקוס, ההבדל שכולם מדברים עליו מתבטא בתגובה של הדוושה במאזדה חדה לעומת תגובה מעט איטית בפוקוס. אך לא תהיה שום בעיה בעקיפות, עליות וכו' בנוסף אם תרצה יותר כוח תוכל להשתמש בטיפטרוניק אבל זה יהיה ע"ח צריכת דלק יותר גבוהה.

שמירת הערך של הפוקוס פחות טובה מזו של המאזדה אבל זה דווקא משחק לטובתך תוכל לרכוש ב-70K פוקוס 08 במקום 3 07'.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...